« Върни се назад Публикувано на 23.02.2014 / 17:02

„ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ” НА ГЕРБ ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ПРИНЦИПНА, А ДА ОТГОВОРИ ЗА ПЕНКА ТАСЕВА „МАЗЕРАТИТО”!

 

От кога г-жа Атанасова е станала толкова принципна и загрижена за правилното разходване на държавни пари и си позволява да обсъжда морала и действията на нейни колеги ?Не беше ли тя тази,която назначи за Председател на Борда на директорите на 100 % държавното дружество Балнеологичен Център „Камена” ЕАД – Велинград г-жа Пенка Белева – Тасева, (известна с прозвището си „Мазератито”).Същата г-жа Белева – Тасева,която е и Шеф на Инспектората на Министерството на здравеопазването,което е  явен конфликт на интереси.

 ДоНародните представители от област Пазарджик

Питане

От служители в Балнеологичен Център „Камена” ЕАД – Велинград,

собственост на Министерство на здравеопазването

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас,като наши народни избраници и представители в Парламента,подкрепени с нашите гласове.

Напоследък в публичното пространство се разрази дебат,относно провеждани обществени поръчки,непрозрачни процедури,завишени цени,нецелесъобразно разходване на държавни пари и т.н. в Министерство на Здравеопазването.

Основно действащо лице и главен „обвинител” в тези дебати е „тежката артилерия на ГЕРБ”, г-жа Десислава Атанасова – бивш министър на здравеопазването от правителството на Бойко Борисов.

Този факт определено ни възмути,като потърпевши от политиката на ексминистърката на здравеопазването г-жа Десислава Атанасова.

Ние питаме:

1.От кога г-жа Атанасова е станала толкова принципна и загрижена за правилното разходване на държавни пари и си позволява да обсъжда морала и действията на нейни колеги ?

Не беше ли тя тази,която назначи за Председател на Борда на директорите на 100 % държавното дружество Балнеологичен Център „Камена” ЕАД – Велинград г-жа Пенка Белева – Тасева, (известна с прозвището си „Мазератито”).Същата г-жа Белева – Тасева,която е и Шеф на Инспектората на Министерството на здравеопазването,което е  явен конфликт на интереси.

Когато говори за нагласени обществени поръчки е добре г-жа Десислава Атанасова да си спомни обстоятелствата и фактите около обявената по разпореждане на г-жа Пенка Белева,с одобрението на министър Атанасова Обществена поръчка за доставка на хотелски софтуер в БЛЦ „Камена” на стойност…73 000 лв. с ДДС. Критериите и условията на заданието бяха изготвени така,че да облагодетелстват конкретна фирма.Обявата за ОП стоя в сайта на „Камена” 5 дни.На поканата се яви една единствена фирма и естествено я спечели.

Тук е мястото да попитаме:

Кой взе решението за „необходимостта” от нов софтуер, при положение,че в дружеството имаше изградена хотелска мрежа,работеща без проблеми от 18 години,поддържана и актуализирана периодично ?!

Как определиха цена от 73 000 лв. с ДДС на заданието,след като цените на подобен софтуер в България са от 5 000 до максимум 10 000 лв.? Нещо,което може лесно да бъде проверено.Къде отиде разликата не е трудно да се досетим.

Кой допусна сключването на тази очевидно неизгодна сделка и позволи да се изхарчат държавни пари ?

Явно когато г-жа Атанасова и сие имат финансов интерес от нещо,то е „необходимо и целесъобразно”,но когато вече не са на власт и нямат изгода,то подобни неща са недопустими.

2.Какво отношение взе г-жа Атанасова като министър на здравеопазването на множеството сигнали за разграбване на дружеството „Камена” ЕАД и политиката на унищожаване на добри практики и еднолично самоуправство от страна на г-жа Пенка Белева – Тасева ? Ние можем да опресним паметта ѝ,която така „услужливо” ѝ изневерява – Шефката на Испектората Пенка Белева – Тасева „разпореди” на подчинените си да извършат проверка на дейността на БЛЦ „Камена”ЕАД с Председател на Съвета на Директорите – пак същата тази Пенка Белева – Тасева…. Да споменаваме ли резултата от проверката?! Написа се един „поръчков” доклад,без никой от т.нар. проверяващи да е стъпвал в „Камена”.  Г-жа Белева провери г-жа Белева и констатира,че нарушения няма! Абсолютен фарс !!!

3.Назначените от г-жа Десислава Атанасова Изпълнителен Директор – Филип Василев и Финансов контрольор (!?) Роберт Райков са меко казано „хора паднали от небето”. За 1 година под тяхно „ръководство” се сътвориха куп недомислици,които превърнаха БЛЦ „Камена” от една от най-добрите балнеолечебни центрове в България в празна,студена туристическа спалня.

За сметка на това се въведе практиката да се настаняват техни приятели и покровители,без да се регистрират и заплащат,а разходите за „представителни” се превърнаха в ежедневие.”Опознавателните обиколки” из всички кътчета на базата,за да се запознаят заинтересованите вече не изненадват никого.

Един от последните случаи е…съпругът на г-жа Десислава Атанасова – Красимир. Г-н Атанасов пребивава без да е регистриран 14 дни около Коледа и Нова Година и не заплати нито лев по установения ред за престоя си.През това време беше разхождан от Изп.Директор из цялата база .Свидетели на това станаха,както целия персонал,така и множеството гости,дошли да прекарат Коледните и Новогодишни празници в „Камена”.

Дали да не очакваме нова изгодна сделка за фирмата на г-н Атанасов,се питаме ние и настояваме г-жа Десислава Атанасова да отговори ,а не да твърди,че атаките срещу нея и съпругът ѝ са политически.

«