Публикувано на 07.12.2019 / 11:44

ТАШАК, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ! СЕГА ОСТАВА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА АРЕСТУВА БОКО ТИКВАТА, А „НЕЗАВИСИМИЯТ“ ПРОКУРОР ДА АРЕСТУВА ГЕШЕВ, ЗАЩОТО Е АРЕСТУВАЛ БОКО ТИКВАТА!

ТАШАК, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ! СЕГА ОСТАВА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА АРЕСТУВА БОКО ТИКВАТА, А „НЕЗАВИСИМИЯТ“ ПРОКУРОР ДА АРЕСТУВА ГЕШЕВ, ЗАЩОТО Е АРЕСТУВАЛ БОКО ТИКВАТА!Бойко Борисов: „C измeнeниeтo, кoeтo прaвим днec, cъздaвaмe нoвo звeнo, aбcoлютнo нeзaвиcим прoкурoр, кoйтo рaзcлeдвa и нe дoклaдвa нa глaвния прoкурoр дo внacянeтo нa oбвинeниeтo при извършeнo прecтъплeниe. Тoвa кaзa пo врeмe нa извънрeднo зaceдaниe нa Миниcтeрcки cъвeт прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв, прeдaдe aгeнция „Фoкуc“. „Зaтoвa рaзкривaмe тoвa звeнo. Тoй нe e зaвиcим oт глaвния прoкурoр – рaзcлeдвa и нe дoклaдвa, нe дoклaдвa и в хoдa нa рaзcлeдвaнeтo“, дoбaви oщe миниcтър-прeдceдaтeлят. C приeтия днec прoeкт зaтвaрямe кръгa oт пoeти aнгaжимeнти към прeдceдaтeля нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия, пocoчи oщe прeмиeрът.“

Ташак, музика и вести от Бойко Борисов.

Извънредно, в събота, „бачкат“ главанаците, за да налагат „независим“ прокурор, който да разследва през главата на главния прокурор, включително и него.

Тоя, „независимият“, обаче, ще бъде избиран от „зависимите“, дето избраха главния прокурор.

Изобщо какво означава „независим“ прокурор, след като априори, прокуратурата би трябвало да е независима от изпълнителната власт?!

Такъв ташак е тая държава – кочина, че просто не е истина.

Сега остава главният прокурор да арестува „независимия“ прокурор, който ще го разследва.

Или: главният прокурор да арестува Боко Тиквата, а „независимият“ прокурор да арестува Гешев, защото е арестувал Боко Тиквата.

Afera.bg

Коментари 26 за
“ТАШАК, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ! СЕГА ОСТАВА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА АРЕСТУВА БОКО ТИКВАТА, А „НЕЗАВИСИМИЯТ“ ПРОКУРОР ДА АРЕСТУВА ГЕШЕВ, ЗАЩОТО Е АРЕСТУВАЛ БОКО ТИКВАТА!”

 1. **** Илия – все в тия *** Извърденото заседание на кабинета – на пожар заради настоятелно искане на Съвета на министрите на ЕС
  .
  „Над мен е само Бог“, беше заявил навремето бившият гл. прокурор Иван Татарчев.
  .
  За да не бъде главният прокурор почти равен на Бога, днес правителството прие законопроект за промени в НПК и Закона за съдебната власт.
  Според тях шефът на Инспектората на прокуратурата ще бъде „независим прокурор“, който ще има правото да разследва при необходимост главния прокурор. Той ще се избира по предложение на поне 3 прокурори от прокурорската квота във Висшия съдебен съвет и с гласа на поне 7 от тях.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
  А защо е тази промяна?
  Официално е заради така нар. Венецианска комисия.
  Неофициално, но напълно вярно – по ултимативно настояване на Съвета на министрите на ЕС (най-висшият му орган), състоящ се от държавните и правителствени ръководители или техни представители. Заради тях днес кабинетът се събра на извънредно заседание.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  .
  Същността на законопроекта, ако се обясни по-простичко е следната: Главният прокурор Иван Гешев1 си избира прокурор Гешев2, който да го проверява и предлага за санкциониране.
  Това е така, защото според Конституцията прокуратурата е йерархична система и всички в нея са длъжни да се подчиняват на по-горестоящия. А на върха на пирамидата е Главния прокурор.
  .
  Новата промяна само ще потвърди изреченото от Татарчев.
  Защото:
  1. Инспектората е орган на Главна прокуратура, ще си остане такъв и е в нейната структура, която се ръководи от Главния прокурор.
  2. Шефът на Инспектората е на щатна таблица, която се определя от Главния прокурор.
  3. Бюджетът (парите) за дейността на Инспектората се определят и разписват от Главния прокурор.
  4. В прокурорската квота на Висшия съдебен съвет, която ще предлага и избира Гешев2, влиза Гешев1 и още 9 прокурори, които са негови подчинени в състава на българската прокуратура.
  .
  САМОКОНТРОЛЪТ НА МАФИЯТА
  .
  Според мен коронният номер на всяка мафия е да си назначи свои контролни органи, които да са за парлама. Или ако ги назначи, да ампутира правомощията им така, че да не могат да шавнат „встрани”, не дай си боже!.
  .
  Пиша това не само заради Гешев1 и Гешев2, но и заради ВСС 1 и ВСС 2 (ВСС – Висш съдебен съвет)
  Защото напълно идентична е ситуацията и с основния орган за контрол (самоконтрол) на съдебната власт – Инспектората към Висшия съдебен съвет.
  .
  __________________________
  Сега съдебният инспекторат има само контролна и установителна функция, а не разследваща.
  Според Главния съдебен инспектор Теодора Точкова малкият брой засечени нарушения се дължи преди всичко на факта, че Инспектората няма възможност да събира достатъчно доказателства. Тя дава пример, че ако нарушение от магистрат е заснето при видеонаблюдение, Съдебния Инспекторат не разполага с процедура, по която да се сдобие с видеозаписа.
  Инспектората няма право да изисква свидетелски показания и документи, а само да изпраща покани до лицата да дадат сведения.
  __________________________
  .
  И затова от 87 случая със съдии, които са минали през него (само толкова?!) едва 4 са били, и то проформа предложени за санкциониране.
  .
  Някои може и да са удивени, но аз не бях изненадан, че вместо да поиска повече правомощия за органа, който ръководи, Главният съдебен инспектор предложи скандална мярка – подчинението му на Прокуратурата, което завръща системата на Темида към тоталитарното й минало. Ето нейната идея за решаване на проблема:
  „Удачно е разследващите органи, след възлагане от главния прокурор, да събират и предоставят на инспектората доказателства“.
  Не бях изненадан, понеже за личността и тайните в биографията на Теодора Точкова съм писал навремето, когато я избираха.
  Така се оказа, че освен прокурорите и съдиите са безконтролни.
  .
  Всъщност тези органи – Инспектората и Висшият съдебен съвет въобще не вършат никаква работа. Освен една – да парафират репресиите на прокурорската или съдебната система, ако се наложи.
  Прав ли съм или не?
  Ето едно доказателство от многото, които съм събрал. (извинете ме, но ще дам случай от репресия срещу мен и семейството ми, понеже по другите многобройни такива случаи лицата все още не са ми дали разрешение да ги изнеса публично)
  .
  В ПРАВОМОЩИЯТА И … ИЗВЪН ПРАВОМОЩИЯТА!?!
  .
  Преди две години, на 15 декември 2017 г. аз и съпругата ми информирахме Висшия съдебен съвет и Инспектората (вх. № ВСС-16867) за извършена фалшификация на два протокола от съдебни заседания от Мария Шейтанова, съдия в Софийски районен съд и настояхме аудиозаписите от тези заседания да бъдат запазени като доказателства.
  .
  След няколко месеца настоявания ВСС най-сетне оживя и ни съобщи, че е възложил на председателя на СРС (Софийски районен съд) да извърши проверка.
  И после последва мълчание от близо две години.
  .
  В последното ни писмо, адресирано и до министър Данаил Кирилов като председател на ВСС, написахме:
  .
  „Считаме, че това мълчание е показателно за действително случилото се. Липсата на произнасяне по действията на съдия Мария Шейтанова от страна на ВСС и неговите органи е грубо погазване на законността и лишаване от конституционното ни и законово право на защита и справедлив съдебен процес. Категорично настояваме за бърза проверка и отговор!”
  .
  Дори и на фона на печащ се скандал, който щеше да отекне и в Европа, СРС въобще не оживя, но най-сетне оживя с отговор Висшия съдебен съвет.
  Давам факсимилето, подписано от главния му секретар Николай Найденов.
  .
  В този отговор пише:
  .
  „ВВС ПРЕДСТАВЛЯВА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ… БЕЗ ДА СЕ НАМЕСВА В ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ. ВАШАТА ЖАЛБА Е БИЛА ИЗВЪН ПРАВОМОЩИЯТА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ.”
  (бел.: чрез фалшификатите бяха укрити и доказателства за несанкционирано събиране и боравене с бази лични данни без задължителната регистрация в Комисията за защита на личните данни, както и за неплащане на ДДС-то от тази голяма и известна имотна фирма – „Мирела“ ЕООД. СГС в своето решение пък заяви, че изпълнението на данъчни и др. закони на държавата от фирмата „не е предмет на разглеждане по настоящето дело.“)
  .
  НО в закона се казва, че двете колегии ( прокурорска и съдийска):
  1. назначават, повишават, преместват и освобождават от длъжност съдиите, прокурорите и следователите;
  2. правят периодични и други атестации на съдиите, прокурорите, следователите, административните ръководители и техните заместници в органите на съдебната власт и решават въпроси за придобиване и възстановяване на несменяемост;
  3. налагат дисциплинарните наказания – понижаване и освобождаване от длъжност, на съдиите, прокурорите, следователите, административните ръководители и техните заместници в органите на съдебната власт;
  И освен това определят възнагражденията на съдиите, прокурорите и следователите.
  ********************************
  Т.е. законът казва едно, ВСС – друго, а Инспектората му – трето, понеже се жали, че няма правомощия според нормативните документи и си мие ръцете с прокуратурата, от която уж трябва да е напълно независим.
  *********************************
  .
  ДИАЛЕКТИКИ
  .
  Разбира се, западните дипломати, ЕС и Еврокомисията, Венецианската комисия при тогавашните промени в Закона за съдебната власт (разделянето на ВСС на прокурорска и съдийска колегия) отчетоха „добра работа”.
  На тези хора това беше в личният им и кариерен интерес. А обективната информация за действително случващото се у нас не работи за него!
  .
  Както преди и сега със сегашните промени „Гешев 1 и Гешев 2” ще отчетат успешна работа! Нали и днес трябва да демонстрират „резултати“ – като дипломати, като наблюдатели, като експерти!
  Въобще, както се казваше в един лаф при комунизма „кипи безсмислен труд!”
  .
  ИЛИЯ – ВСЕ В ТИЯ
  .
  Пременил се Илия – все в тия”, гласи родната поговорка.
  Но докато кипи този безсмислен труд, стотици хиляди български граждани на ЕС и десетки хиляди фирми продължават да са изложени на репресиите на родната Темида – прокурори и съдии от типа на тази Шейтанова. Такива служители на Темида ще продължават да укриват доказателства за прегазване на законността в държавата и дори за различни престъпления.
  .
  Ще напомня, че и комунизмът в последните десетилетия никого не убиваше или не пращаше в концлагер, никого не репресираше и не санкционираше като враг или кривнал от правата линия, без да пропусне да оформи този произвол и тази диктатура и по правов път.
  .
  „Гешев 1 срещу Гешев 2”, съдиите от „Висшия съдебен съвет 1” срещу съдиите от „Инспектората на Висшия съдебен съвет 2” – мимикрията чрез законови недоразумения да се запази и да пребъде тоталитарното начало е жива и както се вижда, дава и ще продължи да дава богати плодове.

  Григор Лилов

 2. Добре съм го измислил. Слагам си Гешеффф за главен прокурор. Ама понеже не съм сигурен дали той няма да се врътне един ден срещу мен и …. хоп вече си имам независим прокурор, който да може да разследва Гешеффф, че и имунитета да му сваля и да мога да си го разследвам. А повярвайте ми има за какво да го разследвам. Така като го хвана за топките и му кажа „Гешеффф пей“ и той почва да „Батальона се строява“. „Спри“ и той спира!

 3. Е, най-после и в България ше празнуваме Деня на Независимоста.

  От нас на Четвърти километър не можете да излъчите Независим защото всички сме зависими от Главния доктор ,фелшера и шкафа с черешки .

 4. Независим прокурор- прокурор от който нищо не зависи!

 5. Малоумни предложения на малоумни недоразвити комунисти-ГЕРБ и началниците им от ДПС. Тиквата съвсем е изкукуригал. Толкова ниско ниво няма дори и в кварталната кръчма. Прави поредната уйдурма, с която демонстрира политическата си импотентност и зависимостта си от Доган. Абсолютно не проумявам кого си мислят да излъжат с всичките тея глупости…

  1. Да, това дори не е празен ход, дори не става за имитация на ход, търся понятие за тази демагогска еквилибристика и не намирам. И без понятие, процесът е негативен,а измислената структура не е работещ механизъм, а параван за отказа от нужна прокуратура, както е по Конституция. Помпозно и виновно невежество!

 6. Тъпа еквилибристика! В премиерската република, Гл. Пр-че е функция на Премиера. Така че, вън от съдебната власт и пълен контрол на прокуратурата от съдът!!! А, за истинската демокрация, трябва, да се закрие Конституционния съд и Административния съд за общи адм. актове и всеки, вчера назначен Районен съдия, до постановява решения на база противоречие с Конституция и Закон!!! Това е разделение на властите! Другото е съдии-курви на заплата и безконтролна Сталинска прокуратура!

 7. Независим прокурор и от Марс да докарат – няма да стане ясно, например, кой на 13-и септември спря сигнала на на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио!

 8. Ден и нощ ни го натрапват този шопар Емил Радев, вече ни писна от празните му брюкселски приказки. Той е Мария Габриел от мъжки пол, също толкова сух, кух и безсмислен. Но явно държат да го насадят някъде, нищо чудно да стане надзирател на глав. прокурора – но за каква независимост може да става дума тук? Така или иначе ще си спретнат пак кокетната къщичка само от свои верни кучета. За да няма течове!

 9. Аз щот съм тъп ,да питам – тея всичките другите от кого са Зависими ?

 10. Има има. И в България има. Българи има! Все ще се намери един поне..
  Все още!

 11. БОКО-ТИКВАТА Е РАЗБРАЛ, ЧЕ ГЕШЕВ СЕ Е НАДЪРВИЛ И ЩЕ ПОГНЕ И ГЕРБЕРАСТКИ ОЛИГАРСИ (ПОНЕ ТАКА Е УБЕЖДАВАЛ ПРЕЗИДЕНТА). ЗАТОВА СИ СЛАГА ЛАМАРИНА НА ГЪЗА С НЕДОНОСЧЕТО „НЕЗАВИСИМ ПРОКУРОР“, КОЙТО ЩЕ МНОГО И НАПЪЛНО ВЕРЕН И ПОДВЛАСТЕН НА БОКО.

 12. Това не е ли в противоречие с Конституцията на Република България?

 13. Пълна пъпотия, че и в действие…е, само решението.
  Няма как да стане тази работа и ТОЙ и ТЕ го знаят. Жалко е, че не ИМ стиска да МУ го кажат. Може би, защото знаят, че няма да стане…пък и няма време.
  Логиката / ако има такава / показва, че КОНПИ са излишна структура, защото има прокуратура.
  Независим прокурор е излишен, защото има прокуратура. Тук изобщо не става дума, че „независимият“ не може да работи сам и му трябва екип !??!!! От къде екип ?!
  И ТИЯ, изобщо, хаберлии ли са, че имаме Конституция и че нямат право да я престъпват !

  1. Разбира се, че КОНПИ е излишна структура: тя паразитира с декларираното дублиране на неработещата прокуратура и с негодни ( и корумпирани) кадри. Случаят КОНПИ е част от системно отглежданата излишна държавна бюрокрация. Тази бюрокрация е паразитен вредител, но пък изгоден за властта. Следователно, 1. КОНПИ е за закриване; 2. Прокуратурата е на ‘изпитателен’ вариант да оправдае съществуването си чрез евентуално влизане в правомощия и задължения. Конституция ли? Зор им е за нея! Работи друг механизъм – този за типажа Пацо Терасата, субектът е само епизод от масовата постановка на Пацовизма. Картата е в ръцете на Борисовм той създаде КОНПИ, той прави нова неуместна и несъстоятелна пропаганда за „независим“ орган. Няма да стане, защото не може да стане. Порочен кръг. Изход не щат, затова – пропаганда.

 14. Ша зема да се назнача АЗ за независим прокурор, че тогиз ще има легни-стани

 15. Идеята за „независим прокурор“ /както в САЩ /, при нашите условия, според мен, би имала смисъл, при следните условия:
  1.Да се назначава от Президента на страната, когато трябва да се разследва Главния прокурор или Министър-председателя;
  2.От две трети или от три четвърти от народните представители в НС, когато трябва да се разследва Президента.
  3.“Независим прокурор“ да бъде СЪДИЯ или АДВОКАТ, с доказани професионални качества в областта на наказателното право, което досега не е работило като прокурор следовател и не е бил служител в държавната администрация. С акта на назначаването си, този съдия или адвокат, да придобива статут на „Независим прокурор“ – само за времето на съответното разследване.
  4.Актовете на този „Независим прокурор“ да бъдат задължителни за ДАНС, МВР, прокуратура, и изобщо – за всички държавни органи и организации, ФЛ и ЮЛ.
  5.При неизпълнение на постановленията на „Независимия прокурор“, да се предвиди НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, включително и право на „Независимия прокурор“ да задържа лица до 72часа, при неизпълнени в срок негови разпореждания.
  Разбира се, това са само идеи, които подлежат на развитие. Още повече, че трябва да се извършат съответни промени в Конституцията и редица други процесуални и материални закони.
  Иначе, всичко друго предложено от б. б. и шайката около него, ще бъде „пунта-мара“, както би се изразил тиквопитека.

 16. а какво казват Конституцията и НПК по въпроса ? но това едва ли интересува психопата от банкя и ШАЙКАТА му…

 17. И откъде, моля ви се, ще го намерят този чист като сълза ангел небесен? Който да е безкомпромисен, неподкупен, твърд като скала, знаещ, извисен и най-вече БЕЗСТРАШЕН?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *