« Върни се назад Публикувано на 27.04.2011 / 15:00

Тарикатлъците ще ударят сините в кайсиите…

 

 

Вкарването на неагресивния Румен Христов в лютата битка за гьола „Белене” ще изкара наяве пълната неподготвеност на СДС да посрещне удари под кръста заради тази блатна история. Изправянето на Р.Х. срещу Меглена Кунева показва амбициите на сините – Надка заби пръст в раната, когато изхлипа, че не се знаело какво седесарите биха преценили като победа. Пълна тъпня – ами победата. Какво друго? Обаче не – сините явно участват, но не влизат. Като „кайсиите” на миналите избори…Но изглежда няма да бъдат пропуснати в навалицата – пак ще им влезе.

Всъщност Надето не бива да писка. Да се докараш дотам, че да преговаряш с такъв като Мартин Димитров, след като си била фаворитка на Командира, означава, че просто не си в голямата игра. И е време да се потапяш завинаги. Босовете, които дърпат конците в момента, са много по-безжалостни от Костов. Но не са по-лоши математици. Поне политическата аритметика очевидно я владеят. Преразпределянето на твърдите електорати предстои. „Социолозите” ще намажат отново Филията. Но пък час след вота за президент ще бъдат вкарани в оркестъра. Ослушването им край Бойко Борисов в момента няма да ги спаси.

Но това едва ли ще утеши сините. Тяхната игричка е ясна. Уж застават за битка, уж се точат да бъдат ключов фактор за втория турр, но всъщност отсега се сламчат край атовете. Докъде се докара СДС. Наистина е тъжно.

 

www.bgsniper.com

 

 

«