Публикувано на 07.02.2021 / 17:03

ТАНДЕМА „КАПОН – БАБИКЯН“. „МУТРИ ВЪН“, АМА СМЕ ДОВОЛНИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.

Мая Манолова обяви името на обединението „Изправи се! Мутри вън!“, с което нейната формация и „Отровното трио“ ще се явят на изборите на  4 април.

Само че накъде без бизнес партньорката на Бабикян – Мария Капон.

След като Мария Капон обходи БКП, СДС, ДП, ДСБ, Герб, Лидер, ВМРО, Гергьовден, Касим Дал, АБВ, РЗС, БДФ, Синьо единство,  Десните, сега  щяла да  атакува парламента и с обединението „Изправи се! Мутри вън!“.

Заедно с Мая Манолова и Бабикян щели да гонят мутрите, кои мутри бе?

Мария Капон и Арман Бабикян се познават много добре, не само около политическите си проекти, но имат и общи бизнес отношения.

От 2012 г. до сега Бабикян и Капон често участват заедно в обществени поръчки, като почти във всяка процедура фирмата на Бабикян „Манира” ЕООД  играе патерица на основния кандидат, т.е. на фирма „Декодизайн груп“ ООД, която е на Емил Капон, съпруг на Мария Капон.

През 2012 г., за да участват в една обществена поръчка правят общо ДЗЗД Консорциум „Ферпойнт комюникейшън“ . Дружеството е регистрирано в Пловдив, като 90% от дяловете са на „Фернет България“ на Капон, а 10% се държат от „Комюникейшън пойнтс“ ЕООД на Арман Бабикян.

Консорциумът тогава участва и печели обществена поръчка от Министерството на земеделието и храните за 362 160 лв. с ДДС, като предметът на услугата е бил „Провеждане на тематични информационни кампании по мерки от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) Информационни кампания по ос -3 мерки 311, 312, 321, 322“.

Тогава ГЕРБ са на власт, Бойко Борисов е министър председател, а министър на земеделието е Мирослав Найденов.

За срок от една година на Консорциума /Капон – Бабикян/ е изплатена сумата от 356 159, 94 лв. с ДДС, а разликата до 362 160 лв. е била редуцирана от страна на Държавен фонд земеделие, съгласно писмо 93-89/10.01.2014 г. Уникалният номер на цялата преписка в АОП е под номер 00696-2012-0035. Процедурата е открита с Решение № РД-52-119 от 02.08.2012 г.

Това не е единствената поръчка, в която са участвали съвместно Капон-Бабикян.  И чрез своите фирми Арман Бабикян редовно е участвал в обществени поръчки, като „патерица“ на  „Декодизайн груп“ ООД . Но никога досега не е показвал публично, че не е  доволен от начините, по които се провеждат търговете, защото всичко вероятно е било предварително уговаряно със съпруга на Мария Капон.

А сега вижте как фирмите на семейство Капон  „Преодоляват недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“.

На 09.09.2020 г. на фирма „Декодизайн груп“ ООД безвъзмездно е изплатена сумата от 10 000 лв., за да може Капон да преодолее недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19.

На 17.09.2020 г. на фирма Феър Тийм“ ЕООД безвъзмездно е изплатена сумата от 4  999,77 лв., за да може Капон да преодолее недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19.

Малкият и средният бизнес в Българи са пред фалит и все още не са си получили парите, а Капон вече ги харчи за предизборната си кампания в компанията на Бабикян и Мая Манолова…

Очаквайте продължение относно тандема Капон-Бабикян, как печелят обществени поръчки години наред…

Afera.bg

http://2020.eufunds.bg/bg/0/35/Company?uin=ZeDqXieUIxqmF8yWcmUEig%3D%3D&uinType=Eik&isHistoric=False&type=Contractor&fbclid=IwAR2hKzK2v8kvyKx_C-0ea_pGQ2cVTTtIJUeBtOyTHnjI3J663t6qTnRBeCA

http://2020.eufunds.bg/bg/0/35/Company?uin=JR6gs9buOxzKcNkkkqqZ%2Fw%3D%3D&uinType=Eik&isHistoric=False&type=Beneficiary&fbclid=IwAR0-4n_OWsKFdL8-tIUW8kAYQPNmnAm58uANAnRAfb__FNfIM0AD03QsMKw

http://2020.eufunds.bg/bg/0/35/Company?uin=ZeDqXieUIxqmF8yWcmUEig%3D%3D&uinType=Eik&isHistoric=False&type=Beneficiary&fbclid=IwAR0kEQWh7xjBMnR98jX-i_FZUJ0vYpqEOgcWrYsRS5aQA6Btpt7a-PqCZ_I

https://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=579566&newver=2&fbclid=IwAR3cSZGSbls5Gi1Yg57grYieAALWziF8NQaCdRJTZJ2QbZGNVo5UZnRpOgc

 

Коментари 17 за
“ТАНДЕМА „КАПОН – БАБИКЯН“. „МУТРИ ВЪН“, АМА СМЕ ДОВОЛНИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.”

 1. По тази логика,май трябва да си търсиме 2 годишни деца за политици,защото тъкмо са им свалили пампесите,а още не са пикали накриво

 2. Поне у нашенско се вижда истината за политиката. Всичкото партия е търговско дружество! „Политическите“ алабализми са за оскотяващият електорат! Борбата е по горните етажи за пари, пари и пак пари! Долу е чиста, натурална кал леко пръсната с розов спрей.

 3. Потоците от политици в България са кални.
  Като след порой…
  После се вливат в калното море от световна политика с единствената цел – да се усъвършенстват в кражбите от собствения си народ !

  Ние стоим на брега с проточени сополи,плачем и се самосъжаляваме …
  Единствената ни утеха,която ни крепи е Реката да довлече най-после някои и други трупове на наши политици -врагове…надяваме се Сун Дзъ да излезе прав…

 4. Случайни за тези програми няма , стари курви нов бардак искат да правят!
  Живко тариката , Иван Ментето, Тодур парашута, Жечо Дяката прасето,Султана , Татяна психото, ,Софка програмата, Ада кюфтето с екип от партизанки ще стартира пилотен проект Иновации и конкурентоспособност ,регионална програма за развитие на селските райони, Еразъм Плюс.
  Все отбор тарикати на червените педерунгели родата на софрата, и в агенциите на големи заплати пример на Мая легни бг. зетя и дъщерята в дирекция за европейски фондове с по 3000 лв . заплата и фирмите им наръгани в програми,мерки, проекти.

 5. От 30 години се мъча да разбера що съм толкоз прост,диф селянин да гласувам за Тия ?!
  Бай Айнщайн вика – Не се мъчи,нищо няма да измундриш,по- лесно е да си вържеш кура на джувка,щото ше мине като фокус,а не като дебилски напъни…
  Май е прав ,а…

  Венсеремос.

  1. Слушайте, Самотний копачо на дълги тунели! Измислих нещо. Вашата Ксения ще трябва да регистрира „Курносова“ ЕООД и да започне да се явява като патерица на основния играч, т.е. на Вас и на Вашата фирма „Вейрон“ ООД. Така ще си изработите безотказна схема за печелене на обществени поръчки. Може дори да участвате в изборите. Партиите и движенията у нас са повече от гласоподавателите, затова не виждам проблем. И нека силата на Вейрония да пребъде с вас! 😉

 6. Ноо смешно, на едните 10 000 на другите нема и 5 000, договор за 362 000! Ма тиа са големи грабители бе. Внезапно забравихме за милионите и кюлчетата, за сумите давани на разни соц „агенции“, телевизии, вестници, банки, строители и т.н. Ма тиа харчат та се късат, а? Нещо лично?

 7. Всеки един боклук се мъчи да налапа властта и да е** майката на тази държава и тоз народ

 8. г-жо Томова
  Поздравления за добрата статия

  НО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ бутоните за споделяне Я РАБОТЯТ / Я НЕ !!!!
  Моля оправете си сайта ЗА ДА СТИГНЕ до по голяма аудитория

  Благодаря

 9. Как беше ? : „Кой каквото ще да ти говори, накрая винаги става дума за пари !“

 10. Сиромаси требат по критериите на Афера да избираме..
  Да са умрели от глад..
  Щото няма как някой, който дори е чел обявата за обществена поръчка да ни е водач..
  Ама кандидатствал е.. Ама дали си изпълнил поръчката по договора..
  Няма значение..

 11. Капон мъж се занимаваше и със земи и внос земеделска техника скъпи маркови комбайни

  1. Ами занимавал се човекът, не троли за жълти стотинки за жълти сайтове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *