« Върни се назад Публикувано на 03.01.2014 / 13:38

ТАКА – БЕЗОБРАЗНО СКАНДАЛНО – РАБОТИ ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА С ОД НА МВР, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

Днес сме 03.01.2014 г., а датата на разпределяне на преписката е 06.01.2014 г., т.е . вече е разпределена преди да настъпи датата 06.01.2014 г. Преписката по досъдебното производство е била разпределена преди повече от шест месеца на „удобния“ дознател Светла Ангелова /бивша деловодителка, завършила Свободния университет докато входира преписки/, най- вероятно със знанието на гл. дознател /П. Водката/. Аз питам, защо като свидетел не бях разпитана от дознател С. Ангелова? Кой и нареди да не давам свидетелски показания? Защо поиска среща с мен и ме убеждаваше, че не е задължително да давам свидетелски показания, нямало смисъл? Защо не ми се обади, каквато беше уговорката за да снеме показания от мен? От какво се притесни дознател С. Ангелова? Това по указанията на наблюдаващия прокурор Деян Душев ли е?

За пореден път съм изумена от работата на Окръжна прокуратура – Варна. Още ли Главният прокурор Сотир Цацаров не е разбрал, че трябва веднага да махне Окръжния прокурор Владимир Чавдаров. Не знам каква вътрешна проверка извършват в момента от Инспектората за работата на Владимир Чавдаров относно случайния принцип на разпределяне на преписките и какво ще бъде становището им, но едно е ясно, че нарушенията продължават. Ако още не е наясно Главния прокурор Цацаров как работи Окръжна прокуратура – Варна – ето и поредното видно доказателство, публикувано на сайта на Окръжна прокуратура – Варна, във връзка с преписка № 2632/2011 на ОП – Варна.

Днес сме 03.01.2014 г., а датата на разпределяне на преписката е 06.01.2014 г., т.е . вече е разпределена преди да настъпи датата 06.01.2014 г. Има и уточнение: „Данните са актуални към предходния работен ден“.

Ще цитирам бившия прокурор на столична Апелативна прокуратура – Иван Петров: „НПК е един и важи за всички престъпления, включително и тези, извършени от магистрати! “

А що се отнася за преписка № 2632/2011, тази преписка е във връзка с повдигнато досъдебно производство за служителите от НАП – Варна, относно извършените корупционни практики и злоупотреби при възлагане на обществени поръчки, доказани и отразени в доклад на АДФИ.

Вече бившият зам. директор на НАП- Варна Чавдар Янков бе уволнен дисциплинарно в края на м. ноември 2013 г., а още 15 лица са с дисциплинарни наказания и понижени в длъжност.

Преписката по досъдебното производство е била разпределена преди повече от шест месеца на „удобния“ дознател Светла Ангелова /бивша деловодителка, завършила Свободния университет докато входира преписки/, най- вероятно със знанието на гл. дознател /П. Водката/.

Аз питам, защо като свидетел не бях разпитана от дознател С. Ангелова?

Кой и нареди да не давам свидетелски показания?

Защо поиска среща с мен и ме убеждаваше, че не е задължително да давам свидетелски показания, нямало смисъл?

Защо не ми се обади, каквато беше уговорката за да снеме показания от мен?

От какво се притесни дознател С. Ангелова?

Това по указанията на наблюдаващия прокурор Деян Душев ли е?

Така работи Окръжна прокуратура – Варна съвместно с ОД на МВР – Варна.

Честита Нова Година господин Главен прокурор на Република България!

Ето и справката за граждани, която е публикувана на сайта на Окръжна прокуратура – Варна:

„Справки за граждани

Информация за преписка № 02632/2011 на прокуратура ОП-Варна:

Преписката е за решаване при прокурор.

Дата на разпределяне на преписката: 06.01.2014

Данните са актуални към предходния работен ден.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ВАРНА

Адрес: гр. Варна 9000, пл. „Независимост“ № 2, ет. 3

Телефон: 052/617-943; Факс: 052/617-881

Телефон на деловодство: 052/617-909

e-mail: [email protected]

Биляна Якова

«