« Върни се назад Публикувано на 18.07.2021 / 23:16

ТАКАВА МЕРЗОСТ ОТДАВНА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ. НА ТОЗИ ФОН ДЕЖУРНИТЕ БАНАЛНОСТИ НА РУМЕН РАДЕВ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ПОД ЗНАМЕТО НА ХЕРО МУСТАФА СА ПРОСТО НЕТЪРПИМИ

В края на миналата година лекарите в „Пирогов“ спасяват живота на Стойчо Кацаров, който постъпва с тежка форма на Ковид-19, (през цялата минала година самият Кацаров правеше внушения, че болестта е измислица). След месец и нещо той отива, за да види дали има усложнения от коронавируса. Отива при семеен приятел, който му пуска изследвания. Кацаров не иска да спи в болницата, но му пускат пътека, за да могат да ги финансират – той наистина има нужда от тях и източване на касата няма.

Подобни случаи се правят всеки ден за хиляди хора, независимо дали са приятели или непознати. Когато има възможност се прави това, защото системата е такава и не е реформирана от 20 години.

След няколко месеца Кацаров (вече министър) се отблагодарява на „Пирогов“ като ги обвинява в лъжа – лъже, че те лъжат.

Предава приятел и накисва болницата / в която всеки ходи, когато има нужда/ с измислени пациенти фантоми (така наречената проверка на Касата е измишльотина, като тези на Стойчо за неговата цироза).

Казват, че Кацаров прави това нарочно в услуга на новата частна болница на Тихомир Каменов, но да не се отклонявам.

Всичко това на фона на пандемия и огромните усилия на пироговци да спасяват човешки животи с риск за собствения си.

Моя близка, която е медицинска сестра там беше на крачка от смъртта и прекара на легло в същата болница два месеца, заразена с коронавирус. Днес Стойчо казва, че тя е фантом – излъга, че и персонала на болницата е завеждан фиктивно на лечение в нея. И това на фона на болшевишко насъскване срещу лекарите, познато само от сталинските времена и от онова, което чегъртат днешните мошеници – Цветанов в ранните години на ГЕРБ.

Аз съм в ступор от този казус. Такава мерзост отдавна не бях виждал. На този фон дежурните баналности на Румен Радев за чиста и свята република под знамето на Херо Мустафа са просто нетърпими.

Явор Дачков

«