« Върни се назад Публикувано на 16.11.2017 / 18:31

С ШАМАРЕНАТА РИТОРИКА НА ВОЕННИЯ МИНИСТЪР СМЕ ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ, УПРАВЛЯВАНА ОТ БРУТАЛНИ НАСИЛНИЦИ

каракачанов и борисовАКО БОРИСОВ НЕ СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ ШАМАРЕНАТА РЕТОРИКА НА ВОЕННИЯ СИ МИНИСТЪР, ЗНАЧИ СМЕ ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ, УПРАВЛЯВАНА ОТ БРУТАЛНИ НАСИЛНИЦИ

„Трима души са на този филм – тя, оператор и шофьор. Те отиват да снимат и да наблюдават как нелегални мигранти преминават оградата. Аз на тяхно място ще ги сваля и ще им бия два шамара“, каза днес в тв-интервю военният министър Красимир Каракачанов, коментирайки филма на Елена Йончева за граничната ограда.

Ако министър на отбраната на европейска държава публично заплаши с такава грозна саморазправа чужди граждани, това означава две неща – или тази държава не е европейска, или министърът на отбраната е примитив, който незабавно трябва да бъде отстранен от правителството.

Има ли изобщо държава по света, в която военният й министър ще си позволи такъв език и ще остане на своя пост?

патриотичен фронтЗа наш срам ние имаме правителство, в което единият мандатоносител (Волен Сидеров) вършеше граждански арести в столицата, копирайки нацистките шпицкоманди на Адолф Хитлер. Другият мандатоносител (Валери Симеонов) блъскаше възрастни жени на границата и искрено се възмущаваше, че малтретираните си знаели гражданските права. Депутатът Валентин Касабов пък заплаши със саморазправа политически опоненти, използвайки отвратителен език на омразата. От днес и Красимир Каракачанов влезе в срамната компания на политиците, третиращи хората като стадо, което може да бъде арестувано, бито и шамаросвано.

Ако министър-председателят не се дистанцира от шамарената реторика на военния си министър, това ще означава, че сме държава от Третия свят, управлявана от брутални насилници.

велизар енчевВелизар Енчев

«