« Върни се назад Публикувано на 07.03.2014 / 9:13

С ФИНАНСИРАНЕ НА ФАШИСТКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ В УКРАЙНА, ЗАПАДЪТ НАРУШИ РАВНОВЕСИЕТО. И ГИ ЧАКА ДЪЛБОКО, ЖЕСТОКО УХАПВАНЕ!

 

Много хора си дават сметка, че е налице глобален опит да се наруши стратегическото съотношение на силите с използването на Украйна в ущърб на Русия. Нямам нужда да се оправдавам дали съм русофоб или русофил. Около газовата криза през 97-98-а бях отявлен русофоб. Да не говорим за общите усилия по членството в НАТО. Но като човек, изучавал история на международните отношения, не мога да не отбележа повторение на вечния проблем – проливите Босфор и Дарданели. Нарушаването на стратегическото равновесие вещае война. И затова реакцията на Русия е обяснима.

И започвам да третирам като глупаци всички, които не си дават сметка, че живеем мирно единствено благодарение на равновесието. Което се опитват да променят в ущърб на едната страна. Което означава пълзяща агресия към конфликт.

Е, аз съм против това! Меродавен е не договорът за суверенитета на Украйна от 94-а година, меродавни са договорите за разоръжаване и ненападение от всичките години на студената война.

С финансиране на фашистките елементи в Украйна, които подмениха проевропейските протестиращи, Западът наруши равновесието. Крим е малка, но съществена компенсация за баланс на Русия. И това искат да им отнемат. Какво очакват?! Очакват Русия, притисната до стената. Нали знаете, че тогава можете да очаквате отчаяна реакция от всяко живо същество. Дълбоко ухапване. Тук ухапването ще бъде жестоко. Против съм това да е за наша сметка!

А за думите на Бойко Борисов, че „ситуацията в България е подобна на Украйна“: Това последното се квалифицира като национално предателство. Някой да не се обърка с клевета или проста лъжа.

Богомил Бонев

Бивш вътрешен министър

«