Публикувано на 22.09.2020 / 13:51

С НАРЕЖДАНЕ „ОТ ГОРЕ“ НАП ПЛАЩА ХОНОРАР НА АДВОКАТ ОТ 860 000 ЛВ. ПО ДЕЛОТО С „ЕВРОФУТБОЛ“!

 

С НАРЕЖДАНЕ „ОТ ГОРЕ“ НАП ПЛАЩА ХОНОРАР НА АДВОКАТ ОТ 860 000 ЛВ. ПО ДЕЛОТО С „ЕВРОФУТБОЛ“!

Първо, НАП е държавна институция, подчинена на Министерството на финансите.

Второ, НАП има назначени юристи, които да се грижат за интересите на държавната институция.

Трето, за да предпочете държавната институция НАП да НАЕМЕ ЧАСТЕН АДВОКАТ, т.е. ВЪНШНА АДВОКАТСКА КАНТОРА, при положение, че има на разположение свои юристи, за да представляват интересите и, това трябва се случи с конкурс.

Нищо от това не е свършено от НАП, когато по делото на НАП с „Еврофутбол“, държавната институция НАП наема ЧАСТЕН АДВОКАТ, в лицето на адвокат от Софийска адвокатска колегия – Силвия Василева Пеева – Русанова.

И сега внимавайте! Срещу хонорар за адвокат Силвия Василева Пеева – Русанова в размер на 860 000 лв.!

Според брилянтни източници на АФЕРА, липсата на проведен конкурс за избор на външен за държавната НАП адвокат, е станал с „нареждане от Горе“.

Адвокат Силвия Василева Пеева – Русанова е регистрирана като адвокат в столицата с кантора – офис на престижната „Витоша“ №10. Съседен офис там има ЧСИ Милен Базински.

Логичното обяснение от страна на НАП за огромния хонорар, който ще бъде платен на адвокат Русанова, би бил, че той е определен възоснова на определен процент от огромен иск, но в задачката се пита – защо държавната НАП не залага на назначените си юристи, на които данъкоплатците плащат заплати, не обявява конкурс за външен адвокат по нейно дело, и 860 000 лв. данъкоплатски пари ще потънат в определени частни ръце.

Както иначе е известно, с решение от 20.07.2020 г. Административен съд – София-град (АССГ) обяви за незаконен отказа на НАП да бъдат изплатени възнагражденията на служителите за месец април. До това се стигна след като бяха запорирани всички сметки на „Еврофутбол“ от НАП по искане на Държавната комисия по хазарта заради издаден АУПДВ. Това възпрепятства компанията да се издължи на своите служители, което ги принуди да заведат и дело.

„Еврофутбол“ обжалва и отнемането на лиценза им пред Административен съд – София град. На 1 юли съдът се  произнесе и отмени решението на ДКХ от 25 март 2020 г., с което се отнема лицензът на компанията за три месеца. „Еврофутбол“ води и друго дело –  за начислените такси и лихви за близо 329 млн. лева.

Afera.bg

Коментари 15 за
“С НАРЕЖДАНЕ „ОТ ГОРЕ“ НАП ПЛАЩА ХОНОРАР НА АДВОКАТ ОТ 860 000 ЛВ. ПО ДЕЛОТО С „ЕВРОФУТБОЛ“!”

 1. Добре ще е с нареждане „от горе“ НАП и други държавни контролни финансови органи да направят проверка на ТОТО-то най-малко пет години назад.

 2. Това тук ми мирише на тотална злоупотреба с власт от длъжностни лица в НАП. Ало Гешев къде сереш днес , доносниците ти не са ли чели Афера ?

 3. Н Русанова в русата пу*ка са завряни 860 000 лв хонорар, че е духала на Тиквата в жипката.

 4. ми адвокат Русанова , дали случайно не и съпруга на проф Русанов, който доскоро беше декан на ЮФ на СУ

 5. Тази дама не е ли бивш кадър на юридическата дирекция от Министерството на финансите?
  А дирекция „Съдебна защита“ там не следва ли точно това да прави?
  Въпроси, въпроси ….

 6. айде сега „от долу“ да ва запукат с камъните и дръвето

 7. НЕЗАВИСИМОСТТА ИЗИСКВА ВИСОКА ЦЕНА
  22.09.2020
  Независимостта на България честваме днес. Когато от васална ставаме независима държава. Важно събитие, което ни напомня, че за свободата и независимостта се водят битки и се работи дългосрочно. И най-важното – не се поднасят на тепсия.

  Днес ние не сме независими. Днес Родината ни отново е васална държава с много господари. Чужди експлоататори изнасят природните ни богатства срещу стотинки, а българите са като роби и евтина работна ръка в предприятията на „инвеститорите“. Днес България не може да води самостоятелна политика, защото продажните ни политици обвързаха Родината ни със зависимости, за да постигнат лично благополучие.

  Днес българите се питаме за цената на свободата и независимостта. А те струват много скъпо – комфорта ни, спокойствието ни, работата ни, дори понякога и живота ни. Но цената си струва. Защото за мен логото на България трябва да бъде: „Свобода или смърт!“. Без свобода всичко губи значението си.

  Днес трява да покажем отново, че заслужаваме свобода и независимост. Отново трябва да водим битки, този път с умовете на другите българи – примирени или доволни от личната си уютна кочинка. Трябва да си припомним заветите на Левски за чиста и свята република и да си спомним саможертвите на тези, върху чиито кости е изградена свободна и независима България, която ние продадохме – някои с предателство, други – с мълчание и безучастност.

  И затова днес отново ще кажа: „Свобода или смърт!“. България над всичко и свободата като основна национална ценност. Свободата сами да определяме бъдещето си, свободата да се управляваме сами, а не чрез чужди пионки, поставени от великите сили, за да обслужват техните интереси. Свобода от престъпниците. Свобода да мислим и говорим, каквото искаме. Свобода да решаваме бъдещето на децата си. Свобода да заявим на политиците :“Мутри-вън!“.

  Да живее свободата и свободна и независима България! За които първо трябва да се преборим!

  адв.Елена Гунчева

 8. Любопитно е, кое е това „от горе“? Хонорарът повече прилича на кражба и ще избели нечия черна каса. Иначе казано – пране на пари!

  1. Елементарно, Уотсън…НАП е като „черна дупка“, там потъва всичко….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *