« Върни се назад Публикувано на 01.04.2022 / 21:27

С КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ ФУКЛЯРИ НАДКА ЙОРДАНОВА? АМИ, ЧЕ Е СТАНАЛА СЕКРЕТАРКА НА ГЕШЕВ!

Надка Йорданова заряза Бойкикев, стана секретарка на Гешев.

От няколко месеца в медиите трайно се затвърди впечатлението, че Надежда Йорданова, назначена от ПростоКиро за правосъден министър, всъщност се държи като секретарка на Христо Иванов Бойкикев. Всъщност, това е точно така, защото през 2014-2015 г. в Министерство на правосъдието Йорданова е началник на кабинета на Христо Иванов, тогава министър на „средния“ кабинет на Бойко Борисов.

Насред софийската буря в петък привечер Надка решила да си прави ПР. Пуснала във фейсбук фотка как подписвала писмото до ОАЕ, забележете! – писмото на Прокуратурата, с което се иска разпит на Васил Божков по разследването на твърденията му, че е плащал на Борисов през Севда ТВ и Влади Горанов.

С какво всъщност се хвали Надка Йорданова? Ами, фукляри се във Фейса, че е станала секретарка, но не на Христо Иванов Бойкикев, а на Иван Гешев. Защото ролята на министъра на правосъдието в цялата процедура, при която Прокуратурата иска да извърши процесуални действия в чужда държава, се състои в това, че Надка Йорданова изпраща придружаващо писмо до съответната институция. По конкретния казус, това е до правосъдното ведомство на Обединени арабски емирства.

Все сме имали министри, дето от сутрин до вечер, та и посред нощ, не мигват, за да са „на първа страница“, но такъв панаир не е било. Абсурдното в цялата случка с фотката на Надка Йорданова е, че само няколко часа по-рано, самата тя признава пред извиканите пред МП медии, че ролята на „министерствата е формална“. Прави се преглед на документацията и същата се изпраща. „От министерството ще подготвят формално писмо към ОАЕ и ще препратят искането с молба за взаимност”, обяснила правосъдният министър пред извиканите мисирки.

Не, не е шега, нищо, че е Първи април, Надка наистина си е пуснала фотка – как го играе секретарка на главния прокурор. Ех, Христо и без секретарка ли остана…

Кати Христова

«