Публикувано на 12.06.2022 / 17:18

СЪЩЕСТВУВА НЕОБОРИМА ВЪЗМОЖНОСТ И НЕОБХОДИМОСТ БЪЛГАРИЯ ДА НАПУСНЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, АКО НЕ СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОЗИ НАГЪЛ РЕКЕТ!

Не се учудвам на опасенията на Илиана Йотова: – Кирил Петков да не вземе да вдигне ветото.

Тя тази работа с опасения, страх и учудвания не става.

ДАНС можеше отдавна да е лишила хората от подобни опасения и страхове, ако беше на мястото си.

Как точно ли?

Мъжете винаги намират начин, дами и господа.

Не е моя работа сега да говоря за това. Както е казано в една притча на суфиите: „Аз съм никой“.

Но, ако имаше поне малко доблест и национално достойнство в някои политически фактори, можеха да потърсят по – гъвкави възможности и прозорливост да останат верни на националната ни кауза.

Като толкова искат, на всяка цена, РСМакедония да се присъедини към Европейския съюз и България да смъкне ветото, правейки колосален компромис с историческата съкровищница на съществуванието си, с духовната и културната си същност, за която мнозина в света, не само в Европа мечтаят:

– Ами дайте им я, дами и господа, политици!

Да си я взимат и да си я носят на гръб, но вие излезте с достойнство от този Европейски съюз и евроатлантически ценности, които в случая изнудват българския дух.

Не само го изнудват, гаврят се с него.

Великобритания напусна ЕС, не защото е толкова мъдра или защото е много прозорлива.

Единствената причина е виждането на проблем в материалната обезпеченост и задоволяване на нуждите на острова.

Прецени, че така ползата за острова ще е по-голяма и го направи, независимо от рецитацията на пропагандни слова от мнозина, че това е грешка.

Англия го направи заради полза, а нас ни принуждават да направим харакири на духовната си същност, унищожавайки сами честното в нас, за да оставим продажния си политически търбух да се угоява.

Няма по-голямо унижение от това да лишиш един народ от историческата му същност, при това не с оръжие, а с подигравка и надменна политическа усмивка.

Време е държавниците ни да спрат да гледат на ЕС като на мандра, от която непрекъснато ще им пращат продоволствия и те ще се облагодетелстват непрестанно чрез правилното разпределение на подходящи лица и фирми.

Сега съществува необорима възможност, а защо не и необходимост, България да напусне Европейския съюз, ако не се сложи край на този нагъл рекет.

Рекет, който обещава временна, лъжлива, материална и финансова подкрепа на обеднелите българи в замяна на духовния им крах.

Тук ни най-малко би могло да става въпрос за проявление на его или пък за вирнат нос от гордост.

Какво значение има дали джобовете ще са ти пълни със сребърници, ако сърцето ти е изпразнено от съдържание.

Вероятно за мнозина възпитаници на западни университети компромисът с нравствените ценности не е проблем, ако това омазнява корема.

За изконната същност на българина, която всеки от нас носи, дълбоко в себе си, все още продължавам да смятам, че решението на тази дилема винаги е била в полза на духа, колкото и „велико“ да е изкушението на алтъна.

Имам предвид – за сърцето на българина, не за политика, който в ерозията на дните си достига до момент на търговия не само с българския дух, но и със себе си.

Някой ще каже, че да излизаме от ЕС е лудост.

Друг ще каже, че това са епични, лишени от разум слова, които могат още повече ще накарат българина да обеднее.

Не съм съгласен с това.

Беден си, когато съдбата ти зависи от решението на една или друга чужда политическа мисия, на която политиците ни козируват, водени от алчна, заможна и продажна същност.

Сега е момент, в който може да се изрази уважение към всяко едно посолство – и на запад, и на изток, но и най-вече да се изяви онова, което е завещано от предците ни.

Да се сподели и удържи онзи дух, без който нито Европа щеше да е това, което е днес, нито пък братските ни славянски народи биха могли да бъдат в духовно и културно отношение.

Въпросът е в избора на какво ще отдадат душите си нашите политици, които народът ни храни:

– На удобството да сервилничат на евроатлантическите интереси, които сега напълно са противопоставени на българската идентичност, замогвайки се кой по-потайно, кой по-явно, или на отстояване по най-категоричния и безкомпромисен начин на онзи дух, който е повелил на картата на света да я има България.

На фона на събитията в Украйна се развиват нови тенденции в геополитически план, за които очите на нашите аналитични звена са напълно затворени – къде от некадърност, къде от ясно изразена неспирна амбиция за лично забогатяване, кариера и власт.

Евроатлантическата пропаганда е изключително мощна, но дори и тя няма как да удържи на повелите на Духа.

Така че, както е казано в светите слова : – Всичко е за добро!

И дори този „почтен“ избор на промяната да смъкне ветото, оставяйки България ограбена духовно… и това не ще е болка за умиране.

„Неведоми са пътищата Господни.“

Спомняте ли си как представители на МИТ – турските специални служби, си прибраха със самолет от ЮАР Юджалан.

(Тук в никакъв случай не си позволявам да квалифицирам кой е „добрият“ и кой „лошият“ в този техен държавен казус.

Напълно неутрален съм.

Давам пример с оперативната игра и способ, до който прибегнаха турските служби.)

Само припомням, гледайки наглостта, угояването и нравственото обезличаване на някои господа през годините.

На този свят всичко подлежи на промяна.

Няма такова място, от където един предател да не може да бъде върнат и да отговаря за постъпките си, стига да ни е останала родина, която да иска това.

„Всичко тече, всичко се променя“, е казал Хераклит от Ефес.

С други думи:

In idem flumen bis non descendimus – Не влизаме два пъти в една и съща река.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 41 за
“СЪЩЕСТВУВА НЕОБОРИМА ВЪЗМОЖНОСТ И НЕОБХОДИМОСТ БЪЛГАРИЯ ДА НАПУСНЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, АКО НЕ СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОЗИ НАГЪЛ РЕКЕТ!”

 1. Винаги съм твърдял че за България е най изгодно да е член на Евразийският съюз който е икономически а не политически ,или на БРИКС .Във тези съюзи е истината ,защото във азия е съсредочен огромен пазар от над три милиарда народ .Да ама не ние все тичаме по загиващите съюзи като ЕС който има няма след две три години ще изчезне яко дим от политическата карта на Европа .И е крайно време Българите да се върнем там от където тръгнахме преди над 2500 години .Говоря за икономически и духовно при нашата древна родина Бълхара .

 2. Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката,
  рано или късно ше се усетиш ,че умираш от Глад !

  Кольо Дзъ

  1. Ако стоиш достатъчно дълго на Брега и чрез Медитация хващаш Риба …накрая Рибата ще си ТИ!!! -Крас-дзи

 3. Връщам си думите назад,относно ДАНГАЛАКА СЛ.ТРИФОНОВ,че го поздравих,за напускането му от тази мракобесна и вредна коалиция,току що в живото интервю,данглака русофоб Сл.Трифонов нарече Путин-Хитлер,нямам думи,и не само още куп обиди спрямо Русия и Президента на Руската Федерация,не било Военна операция,а чиста война,като услужливо,забрави че война е това което сатанистите Америка натвориха в Ирак,килим от бомбардировки и над 600 000 убити…..
  Такова нещо в тази Военна операция няма,напротив максимално се щади от Руска страна,мирното население…..
  СРАМ И ПОЗОР!!!
  Майка му в едно негово предаване,още по БТВ“Нещо лично“ пожела руски песни….
  Мръсни предатели…

  1. Някога имаше един виц: селянин в кръчмата критикува председателя на ТКЗС, но когато го вижда на вратата казва: „ама той не е виновен бе другари – на него така му нареждат от горе“. Та и наш Славчо с допълнението: „Интереса- клати Феса“.

 4. В една правоверна държава Кирчо, Лена и Кокорчо щяха да бъдат пребити с камъни!

  1. И в една правова държава,тези деца на сатаната,трябваше да са потънали вдън земя от СРАМ,а тези още излизат между хората,такава морална деградация и такава арогантност,аз в моя живот не съм виждала!!!

 5. Гърция първа заговори за тази наглост от евро съюза и Варуфакис им показа истинкия начин как трябва да се отнасят с гръцкия народ,но нали са малка страна, а и предатели винаги се намират в лицето на Ципрас ,макар и по малко от България и затова не излезнаха от ЕС .
  Но затова пък спечелиха благодарение на крайната финансова политика на Варуфакис
  пари ,много пари и уважение .
  Казаха на ЕС ,че с това управление ще загубят всичко и ще превърнат народите в държавите членки в канибали самоизяждащи се братя и сестри,майки и бащи и т.н
  Но ,Англия не е Гърция , показаха на всички какво могат и какво трябва да правят за да защитят народа си и родината си.
  ЕС ще е в агония следващите много години ако успее да се запази с тези граници.
  Така че в тоя си вид и тази политика на банки,заеми,лишения,ограничения ,адвакатски кантори ,ще се разпадне .
  Аз също съм съгласен да се махнеме от този потъващ кораб ,(ако можем )
  Но да не съм толкова смел в мечтите си….

 6. До д-р Тодорова
  Цитат от нейната дописка: „В училищата и униврситетите , най- кадърните ни деца са в чужбина , тук остават останалите – аморални , неподготвени, некадърни, това е истината !“

  Пишете глупости, госпожо! Истината е, че много млади и не толкова млади хора заминаха за чужбина да слугуват на западните търтеи. Когато се връщат, не можеш да ги познаеш – отслабнали и унижени, малко от тях казват истината, но всичко се вижда…. А тук има много свестни деца. За съжаление ние не си свършихме работата преди 30 години!

  1. Цъ. Някои нямаме сандъци за зомбиране. Ама ти нали ни осведомяваш тука за най-вълнувщите събития от визиите за телета 🙂

 7. Интерестно как ще прозвучи Толстой тук.
  Който има очи да види,който има уши да чуе.
  „Ако ме питат за чудесата, аз казвам, че не вярвам в тях сега, след като много съм се мъчил – в търсенето на истината и ръководните начала на живота, аз дойдох до убеждението, че нашето (православното) църковно учение е безсъвестна и вредна лъжа и неговото преподаване на децата е престъпление.“ – Лев Толстой.

  1. Понякога не знаете кво и защо приказвате, само да дрънчите .. каза:

   Сега пък православието ви е виновно на престъпниците и прелюбодейците и най- вече на атеистите…

  2. Достоевски за Либералите???
   Обръщайки се към руските либерали, Фьодор Михайлович пише:

   „Ще ми кажат, че тези господа изобщо не учат хората на лоши неща, на злодеяния; че, макар Щраус да ненавижда Христос и да си е поставил за основна цел в своя живот оплюването на християнството, той все пак обожава човечеството като цяло, а неговото учение е възвишено и благородно. Напълно е възможно целите на всички съвременни представители на европейската „прогресивна мисъл“ да са човеколюбиви. Но едно ми се струва безспорно: ако на всички тези съвременни „висши учители“ им се даде възможност да разрушат старото общество и да построят ново, то резултатът ще бъде такъв мрак, такъв хаос, нещо толкова грубо, сляпо и нечовешко, че цялото това здание ще рухне под проклятията на човечеството. Щом веднъж отхвърли Христос, човешкият ум е способен да постигне изненадващи резултати. Това е аксиома. Европа отхвърля Христос, а пък ние, както е известно, сме „длъжни“ да подражаваме на Европа“.

   И така, първо: според Достоевски, същината на либерализма е в отхвърлянето на Христос. Второ: тази идея не е руска, а навлиза в Русия от католическия Запад. Трето: не е така безобидна, както изглежда. Четвърто: подобен стремеж към „свобода“ винаги завършва с насилие и смърт.

   Либерализмът – това е анти-християнство.

 8. Оня ден Кирчо рече, че за да дойдат пари по плана за възстановяване до края на годината, трябва да се приемат поправки на 29 закона. Парите в ЕС свършиха, другия месец се очаква ЕЦБ да вдигне основния лихвен процент, работи се за промяна на основния договор на ЕС, където да се даде повече власт на Брюксел. ЕС го чака икономически крах, а нашите политици напразно ще чакат парите да идват по различни програми. Западът отново ще се опита да се спаси за сметка на Източна Европа, тотално да ни обрулят. Очакват ни по-тежки дни от времето на Жан Виденов.
  Да допуснем, че сега се стигне до парламентарни избори, коя партия бихте подкрепили да вземе властта? За мен всички политически сили, които са в сегашния парламент са неспособни да подобрят икономическото състояние в която се намира България. Смятам, че страната ни се нуждае от промяна на обществения икономически модел и е важно да се откажем от либералния модел за да спрем по-нататъшния срив. Не виждам в лицето на тази 33 годишна политическа върхушка възможност за извършване на какъвто и да е икономически завой и да тръгне страна ни към растеж. Може би трябва да ги оставим да си изпият горчивата чаша до дъно и си поемат отговорността за некадърното си и крадливо управление. Вярвам, че когато ситуацията изглежда безнадеждна, точно тогава ще се появят измежду народа хората, които ще имат качествата да ни изтласкат от блатото и ще милеят за Отечеството ни. Тогава ще настъпи истинското Възраждане на България, а не като име на политическа партия. Налага се да преминем през поредния катарзис, да отсеем житото от плявата. Затова се оглеждайте още от сега в близкото си обкръжение за способни и честни хора, които имат качествата да изведат страната ни напред. А бай Ставри да се готви отсега да приема огромно количество новодомци.
  Септември ще бъде май!

  1. За „партията“ на разума, която пак ще спечели 60+%. Престъпници на валст не легитимираме! Изборният закон е умишлено е създаден дефектен, за да могат да заграбват властта даже с 0,0000000000000000000001% изборна активност. „Изборите“, освен че са манипулирани открай време, през последните десетилетия са и нелегитимни.

 9. Ех ако имахме един Орбан да ни управлява ! Друго щеше да е .
  Но българите все си избират лъжливи , крадливи , завистливи и безотговорни
  управници . Все на инат ! После страдат , но стореното е сторено .
  Гледам и мошеника Софиянски се готви да се връща в политиката .
  Всъщност нпо – тата на Сорос промениха програмите и методите на обучение
  В училищата и униврситетите , най- кадърните ни деца са в чужбина , тук остават
  останалите – аморални , неподготвени , некадърни , това е истината !
  И никой не може да ни спаси , освен нас самите !

  1. Моля без обиди към децата и младите хора у нас! На хиляди българи децата учат в България/вкл. и моите/ и остават да работят тук.Няма никога да се променят към добро нещата у нас,докато самите ние се мразим, оплюваме, ненавиждаме.

  2. А още по добре д ни управлява един СИ ДЗИН ПИН или един КИМ ЧЕН УН .Може и Владимир Владимирович Путин . Това са великите трима мъже който мислят за народите си и са най големите държавници във света .Във това число прибавям и Виктор Орбан .Други като тях няма и няма да има дълго врем след тях .

  3. Независимо, че в настоящето НС е пълно със „случайници“, артисти, сценаристи, емигранти, чужди граждани, националисти и голяма група оядени разбойници, то все пак може да изкупи до някъде греховете си. Според някой светли умове, може да се състави едно „Временно правителство на Националното спасение“ за няколко месеца, което да преведе страната през кризата. Да актуализира бюджета, да подготви новият бюджет за 2023 г., да внесе така необходимите закони. Да изчисти извирателните списъци от „виртуалните избиратели“ и да проведе едни реални и честни избори. Накрая, в стила ма Мони бих казал: “ майната им на НАТО и ЕС“

 10. Стискай, курнело… Програмно правителство, съставено от досегашните четири партии, с мандат до края на годината, е изход от кризата – това е формулировката на лидера на БСП

  1. Курвето се обади – Имаме убеждението, че такива хора има в Народното събрание и те са готови да работят с нас“, заяви Бориславова

 11. Добре бе, пускайте ги в ЕС тези макета…и на тях да им изпият кръвчицата.

 12. За мен от март 2020 Европейският Съюз е мъртъв и не съществува, такава лицемерна и лъжовна организация, представлява злокачествен тумор върху континента Европа!
  За да не си губя времето в изброяване на цялата гнусотия и мерзост на тази отровна за България организация, ще напиша, че там няма едно добро нещо което да се посочи като причина да членуваме в тази дяволски въртоп! Това са гнусни сатанисти, цялата им символика и програма е от лукавият (От много векове насам)… Вчера се опитах на Иво Минджев да му напиша каква е разликата между Просвещение и „Просветление“, защото тукашните им „интелектуални“ слуги изпитват истинска мъка и срам, че сме били източни и сме пропуснали Илюминирането(Просветлението, което те грешно превеждат и разбират като Просвещение), в което се отхвърля Бог и на негово място се поставя биполярният глупав човек, като върховна „ценност“… но ме цензурира защото явно не е чувал за Русо(пропуснал го е МГИМО)…
  Всичките тези Дайновци, Инджевци и другите либерасти, са нищо повече от маши на сатаната, така им е повреден мозъка, че дори и не го разбират, но ако човек се опита да им обясни тяхната „религия“ нещо в полвинчатите гущерови мозъчета дава на късо!
  Всичко е масонски сатанизъм (Вавилонската кула са си избрали за седалище…) и това е проблема на илюминирането и княза на този свят, за да си „успешен и богат“ трябва да си тайно/крипто сатанист, дори и във „вярата“ си трябва да се криеш и да лицемерничиш сам пред себе си… това е избора на модерните младите и успешните, да служат на мерзостта и лукавият! Единственото което може да направим е да се разграничим от световните либерасти, и както се вижда вече се сгромолясват , процеса е необратим, материалната гей глезотия на която са свикнали, когато секне ще ги очисти за три дни и ще бъде като че ги е нямало, ДАЙ БОЖЕ ПО СКОРО!
  Еврогейците без ток не могат а скоро ще им спре и ще почнат все повече катаклизми и проблеми, бял ден няма да видят, и човек не бива да ги съжалява, радва ме че накрая Уруспия фон дер Лайнен ще свърши в бункер под земята и ще раздава цианид като едно време в Берлин в краят на третият райх!

  1. Виктор , три пъти палец нагоре за поста ти 12.06.2022 в 15:56 !!! Няма какво повече да се добави. След 2020 – ЕС е МЪРТАВ ! Аз лично от голям сторонник и ентусиазиран привърженик на ЕС през 2007 , се превръщам в абсолютен поддръжник на BULEXIT ! Трансформацията на този съюз в подизпълнител на План 2030 за ДЕПОПУЛАЦИЯ на хората е изумително падение. ЕС вече е АНТИЧОВЕШКИ СЪЮЗ. Ние нямаме и никакви икономически мотиви да отлагаме напускането си, защото икономически само губим от това членство. Средствата които получаваме са жалко подаяние на фона на загубите които търпим от членството – и в промишлеността , и в селското стопанство. Като извадим от нетния приход – вноската ни за членство, като извадим и откраднатото от колониалните наместници, оказва се, че сме на голяма загуба ! За политическите и духовни загуби, написал си го перфектно, няма какво да се добави.

 13. Един пост с който съм сто процента съгласен. Кой,кога и по какъв начин се съобрази с волята на българският народ относно влизането ни в НАТО и Евросъюза,отказът от националната ни валута – лева и приемане на еврото. Всичко това стана под лозунгът – „Майната му на православието“ (авторът на този лозунг, останал сам под него много да се пази и денем и вечер да не го срещне друг някой луд като мен). Бих приел и НАТО и Еврасъюз и нова парична единица ако поне осемдесет процента от българите на честен и свободен референдум изберат това. Къдато са всички мои братя – там съм и аз. Но избраните след „американски“ изборни далавари с „мнозинство“ десетина процента на общо гласували по-малко от половината българи, представляват само себе си където и да се намират. Мен не могат да ме представляват – нямат и няма да имат моя глас.

 14. Не се препоръчва за умни и красиви, нагли и арогантни членове и симпатизанти на партийките от Десен сектор, както и за Президент, Председател на Народното събрание и Премиер, които днес вкупом пропуснаха да поздравят руския народ празника на Русия:
  Поздравляем всех россиян с праздником!
  Желаем мирного и голубого неба!
  Пусть в Ваших сердцах всегда будет солнце и праздник!
  Пусть всегда Ваши семьи будут счастливыми и здоровыми!
  Пусть всегда Россия будет богата во всех отношениях!
  ВАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ И ПОБЕДА БУДЕТ ЗА ВАМИ!!!

  С искренним уважением,
  от ваших доброжелательных болгар!

 15. А на бас,че ако се тръгне към създаване на съюз на Балканите,той ще се казва Централен Македонски Съюз !

  Венсеремос.

 16. Не е нужен ЕС за да се развива една държава.Примери много по светът.БГ за ЕС е просто територия за ресурс и когато тоя ресурс свърши ще ни запокитят.ЕС е просто за икономика.От култура никой не се интересува.ЕС не е СИВ.При СИВ имаше и тесни културни връзки.Предполагам си спомняте как по ТВ филмите бяха от целият СИВ а и отделно от западният свят.1 филм в петък вечер бе от СССР. Останалите дни от всякъде. Ами театрите.Ами седмиците на различни градове .В Стара Загора примерно бе на град Кошице. И без да си ЕС можеш са си пътуваш.А и БГ е извън шенген.Има ли закони,ред и сигурност държавата ще се развива и без ЕС .Унижение не ни е нужно.Да си имаме стабилни приятелски отношения със съседите.Стокобмен.И без ЕС който е купувал от БГ пак ще си купува. И да се въстановява пазарът с Русия-това е много важно.

 17. ДАНС е свърталище на доказани некадърници, които за да „заслужат“ големите си заплати, са готови да ближат всякакви задници, но не и да работят съгласно вменените им в закона функционални задължения ! примери колкото щеш – и в сектор „енергетика“, и КТБ, и терористичните актове, и радикалния ислям…но най-големия грях на тези блюдолизци е, че затриха страната ни и народа ни, слугувайки по най-робски начин на антибългарската партия ДПС !

 18. Най-после един правдоподобен анализ.
  Членството на малките държави в ЕС има една единствена цел – поддържане несметното богатство на този 1% неолиберали. Какъв е механизма? Чрез създаде от тях неолиберални партии (ЕНП) и неправителствени организации отпускат средства на мижавите членове на съюза, които са задължени да връщат в частните сметки на богаташите 20%. Така 12 години Боко Тиквата по негови думи „ги таковаше с 200“, т.е. на всеки отпуснат милиард се връщаха обратно 200 милиона. На Англия й писна да „храни“ мафията и затова напусна.
  Какво ни чака?
  Светът няма да е същия. Ще има държави, които вероятно ще напуснат НАТО (Турция) и държави, които ще напуснат ЕС.
  Как и кога ще се осъществи? Ами питайте или съветниците на Радев или търкалящите се по медиите анаЛЛизатори. От мен стига толкова.
  Това е!

 19. Майор Томсън!
  Щели да правят филм за него! Похвално! Ама, малките кравари не знаят кой е м-р Томсън (да ги светна, има такава ж.п. гара по Искърското дефиле), както и швейцарците не знаят кои са били Луи Айер и Шарл Шампо.
  Та, той е бил връзката по време на ВСВ между британското командване ( днес, малките кравари) и Трънски партизански отряд (Славчо Трънски, Денчо Знеполски). Те, снабдявали с оръжия и храни партизанското движение в Трънско! Иначе, нямало е фашизъм и партизанско движение! Та, след като разбива две мандри (по Кольо Вейронов) и изяжда кашкавала, бил арестуван и разстрелян. Братската могила в Литаково с гроба на м-р У.Ф.Томсън все още не е разбита!

  1. На Пампорово имаше едно село Томпсън.
   Преди 28 години беше с един жител-овчар.

 20. Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката,
  рано или късно ЕС ще се утече надолу към канала…

  Кольо Дзъ

  Венсеремос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>