« Върни се назад Публикувано на 25.03.2022 / 17:11

СЪУЧАСТНИЦИ И ПОМАГАЧИ В ТОВА ПРЕСТЪПНО ДЕЯНИЕ СА ПРЕМИЕРЪТ ПЕТКОВ, РЪКОВОДСТВОТО НА МВР. МЪЛЧАНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ПО ВЪПРОСА Е ФЕНОМЕН

Във вчерашния ден господин Кирил Петков поздрави „всички участници“ в шествието за мир в подкрепа на Украйна. И понеже не мога да допусна, че премиер на страната няма информация какво се случва в нея, приемам, че е поздравил и подпалвачите на руското знаме в центъра на София. Надявам се, че поздрава на Петков не изключва и помагачите, подбудителите и съучастниците в това престъпление по НК. Поздравени са и всички, които гледаха безучастно и тържествуваха над опожарения руски национален флаг.

Подкрепям правото на всеки гражданин да изразява свободно своето отношение към въоръжения конфликт и никога няма да осъдя, който да било заради това. Но когато поход за мир се превръща в повод за създаване на предпоставки за обявяване на война на чужда държава или подстрекателство към гражданска война, това вече е престъпление срещу нашата държава и нация.

Искрено съм учуден че полицията, която наблюдаваше подпалването на руския флаг остана напълно безучастна към престъплението. Вероятно такива са им указанията от ръководството на МВР.

Ако следите логиката на изложеното от мен ще видите, че съучастници, помагачи и прочее в това престъпно деяние са лично премиерът Петков, ръководството на МВР, изпълнителите, пасивните наблюдатели на престъпния акт, депутатите присъствали на събитието и прочее, което на практика представлява цялото държавно и политическо ръководство в едно с участниците в „мирния протест“. Мълчанието на президента Радев по въпроса е феномен.

Не, дори не си помисляйте, че този пореден безнаказан престъпен акт ме е докоснал. Напротив! Леко съм загрижен за съдбата на всеки, които не разбира какво върши днес и какви ще бъдат последствията за него! И няма как да се размине с тях, защото гражданското поведение изисква поведенчески код различен от престъпния такъв. Това са две различни поведения на човек или на властник, които носят ползи, но някои и смърт. Има невидими граници, които не са описани никъде, но се охраняват повече от всички познати в света.

Жалко, много жалко! Претенции много, но здрав разум никакъв.

Николай Марков

«