« Върни се назад Публикувано на 09.02.2014 / 8:21

СЪРДИТ БОЙКО, НА КОЙТО ТОРБИЧКАТА ОБАЧЕ /ВСЕ ОЩЕ/ НЕ Е ПРАЗНА

 

Днес Бойко за пореден път демонстрира липсата на спортсменство в характера си. Виждали сме го много пъти – от загубата на тенис срещу Борис Бекер, та до загубените избори през 2013-а година. Един Сърдитко Петко, на който торбичката обаче (все още) не е празна. Днес се е занимавал да споделя мислите си, ако може да се използва тази дума, относно провеждащия се конгрес на БСП. Конгрес, на който доста хора казаха много ясно каква е целта на кабинета: да направят така, че да е невъзможно нито ГЕРБ, нито подобна на нея групировки да върнат България назад – към управлението на „дясната ръка“ Цвинокио и принадлежащото му дясното рамо и глава на Борисов.

Бойко със сигурност се е засегнал от думата „групировка“, защото това негово минало го терзае и тормози от толкова години.

Но наред с мислите си по адрес на БСП – между другото, прави ли ви впечатление, че разсъждава за БСП*, която не е спечелила най-много гласове на последните избори, но упорито избягва да ни каже какво всъщност предлага най-голямата партия в Парламента?
Но пък ни казва нещо много важно:
„В демокрацията, когато хората не те искат, се отива на избори, за да се види на кого искат да поверят управлението на държавата.“
Така е! Прав е Борисов! Не го искаха хората през февруари, той отиде на избори и се видя на кого поискаха да поверят управлението: НА ВСЕКИ ДРУГ, но не и на ГЕРБ. Да, дори и на Атака са готови да дадат управлението, защото на фона на ГЕРБ дори и Атака изглеждат като благочестиви попове.

Затова някой може да му каже, че не е „Смешно да гледаме отстрани как тези хора по най-безсрамен начин си приписват“ техните „заслуги за свършеното в социалната сфера. Сега те залъгаха възрастните хора с 3-4 лева, а ние от първия ден на нашето управление плащахме повече от 4 милиарда за увеличените от предходната Тройна коалиция пенсии.“

Не е смешно, защото е тъжно и явно Борисов не разбира, че така, както на него му се налагаше да плаща пенсиите, повишени от Станишев, на сегашното му се налага да плаща сметките, направени от Борисов. В това се състои т.нар. договор на народа с управляващите. Иначе, ако искаха един и същ да поръчва, плаща и слуша музиката – този филм сме го гледали по времето, по което Борисов работеше в МВР, а партията, на която той бе член – БКП – докара България до фалит. Интересно дали някога ще се сети, че и той е отговорен за фалита на държавата?
_______
* – Ако БСП беше такава партия, за каквато я обявява Борисов, той не би трябвало да си губи времето изобщо да я обсъжда. Но го прави, което издава една вътрешна неувереност. Човек в неговото положение не би трябвало да си губи времето да обсъжда малозначителни неща. Следователно БСП е доста значима партия.

Вени Марковски

 

«