« Върни се назад Публикувано на 27.06.2021 / 12:37

СЪПРУГАТА НА ЗАГИНАЛИЯ ПИЛОТ: Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, КОЛКО ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВА ЗА ДА ЗАТРИЕТЕ И ПОТУЛИТЕ ИСТИНАТА?! ВСИЧКИ ТЕЗИ ЛИЦА СА С ВАША ПРОТЕКЦИЯ! ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА НЕ Е ИЗМЯНА. ИЗМЯНА Е ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БА И В ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!

Трябваха ми две седмици, за да разбера истината за „нещастния инцидент“ с Валентин Терзиев – без записи, без черни кутии, само с лични средства и много ограничено време, и се чудя на МО, БА и в частност ВВС -на вас колко време ви трябва, за да я затриете и потулите.

Министър Панайотов, това че не е пилотска грешка го знаех още на 9-ти юни, след като се разбра, че няма отказ в техниката. Но, Вие, тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега „палачинката е обърната“, заради медийния и обществен натиск, но докрая на следствието може пак пилотът да е виновен.

Имената на щурманите изобщо не са необходими, защото и те не са виновни или по-скоро също са с по-малка вина, но може би точно с тях ще си „измиете ръцете“ в хода на следствието.

Като дадете орден на м-р Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев – защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 ч. нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел.

Да поискате рапорта на зам.-нач. щаба на ВВС Луканов – защо не е отменил стрелбата, а даже е „натискал“ мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого – пилотът или „пагоните на някой“ и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров – зам.командири на ВВС – ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение „на хартия“, а нямаме ресурс за него (аналогично е със „самолетите на Борисов“), защото тези хора явно нямат чест и са „петно“ за БА и ВВС.

Забравете за последните 13 сек. и последните думи на пилота (всъщност почти сигурно е, че това не са последните думи, ако секундите са 13), а извадете предпоследните 13 сек., те са напълно достатъчни за истината и не са необходими черни кутии, кабели, Украйна и т.н.

И накрая Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (защото такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурорът на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна…….??????

Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още.

Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на Президента????

П.П. Кураж на всички действащи летци, и Терзо нямаше да се откаже, ако беше някой друг. Но това командване ли искате и така ли искате да продължава? Защото с политически гръб е така. Промяната зависи от вас, а не от тях – борете се и не мълчете! Да говориш, когато казваш обективната истина не е измяна. Измяна е всичко, което в момента се случва в БА, а и в цялото управление на България.

===

Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело за инцидента с МИГ29 (а такова ще има), защото всички свързани лица са с Ваша протекция и ще бъде ли прокуратурата независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна…….??????

===

Извадете публично предпоследните 13 сек. тогава, те са достатъчни за истината. Ще станат ясни и височина, и мерки за безопасност, и команди, и изпълнение…..

Димитрина Попова

съпруга на загиналия пилот Валентин Терзиев

«