Публикувано на 27.06.2021 / 12:37

СЪПРУГАТА НА ЗАГИНАЛИЯ ПИЛОТ: Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, КОЛКО ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВА ЗА ДА ЗАТРИЕТЕ И ПОТУЛИТЕ ИСТИНАТА?! ВСИЧКИ ТЕЗИ ЛИЦА СА С ВАША ПРОТЕКЦИЯ! ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА НЕ Е ИЗМЯНА. ИЗМЯНА Е ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БА И В ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!

Трябваха ми две седмици, за да разбера истината за „нещастния инцидент“ с Валентин Терзиев – без записи, без черни кутии, само с лични средства и много ограничено време, и се чудя на МО, БА и в частност ВВС -на вас колко време ви трябва, за да я затриете и потулите.

Министър Панайотов, това че не е пилотска грешка го знаех още на 9-ти юни, след като се разбра, че няма отказ в техниката. Но, Вие, тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега „палачинката е обърната“, заради медийния и обществен натиск, но докрая на следствието може пак пилотът да е виновен.

Имената на щурманите изобщо не са необходими, защото и те не са виновни или по-скоро също са с по-малка вина, но може би точно с тях ще си „измиете ръцете“ в хода на следствието.

Като дадете орден на м-р Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев – защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 ч. нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел.

Да поискате рапорта на зам.-нач. щаба на ВВС Луканов – защо не е отменил стрелбата, а даже е „натискал“ мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого – пилотът или „пагоните на някой“ и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров – зам.командири на ВВС – ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение „на хартия“, а нямаме ресурс за него (аналогично е със „самолетите на Борисов“), защото тези хора явно нямат чест и са „петно“ за БА и ВВС.

Забравете за последните 13 сек. и последните думи на пилота (всъщност почти сигурно е, че това не са последните думи, ако секундите са 13), а извадете предпоследните 13 сек., те са напълно достатъчни за истината и не са необходими черни кутии, кабели, Украйна и т.н.

И накрая Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (защото такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурорът на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна…….😢😢😢???

Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още.

Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на Президента????

П.П. Кураж на всички действащи летци, и Терзо нямаше да се откаже, ако беше някой друг. Но това командване ли искате и така ли искате да продължава? Защото с политически гръб е така. Промяната зависи от вас, а не от тях – борете се и не мълчете! Да говориш, когато казваш обективната истина не е измяна. Измяна е всичко, което в момента се случва в БА, а и в цялото управление на България.

===

Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело за инцидента с МИГ29 (а такова ще има), защото всички свързани лица са с Ваша протекция и ще бъде ли прокуратурата независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна…….😢😢😢???

===

Извадете публично предпоследните 13 сек. тогава, те са достатъчни за истината. Ще станат ясни и височина, и мерки за безопасност, и команди, и изпълнение…..

Димитрина Попова

съпруга на загиналия пилот Валентин Терзиев

Коментари 28 за
“СЪПРУГАТА НА ЗАГИНАЛИЯ ПИЛОТ: Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, КОЛКО ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВА ЗА ДА ЗАТРИЕТЕ И ПОТУЛИТЕ ИСТИНАТА?! ВСИЧКИ ТЕЗИ ЛИЦА СА С ВАША ПРОТЕКЦИЯ! ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА НЕ Е ИЗМЯНА. ИЗМЯНА Е ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БА И В ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!”

 1. Жалко че плашипотурнаци управляват БЪЛГАРИЯ защото българи вече няма за постове и пари продадоха всичко. Ебат жените и дъщерите на България и мълчим. До кога ще търпим , защо никой не смее да открадне или барне нещо от бащината ми къща която е на 50 км от града в който живея, защото веднъж ми разбиха вратата и след като казах на кмета и полицая, че ако не открият извършителя аз ще го направя, направих го и една сутрин кмета го намери вързан на един стълб до кметството и сам си е признал всичко. Така работим истинските българи от Родопите нищо, че ни наричат помаци. ”ЧУЖДО НЕ БАРАМЕ НО И НАШЕ НЕ ДАВАМЕ”

 2. Ще ви кажа.Най виновния,с голямото его и тиха вода,човека за когото папките в зоопарка му са по важни от хората,командира на Ввс Димитър Петров.Командира трябва да е лидер на когото всички вярват,и води хората си към победи.Митьо,не си за там ,не важиш.Ти си убиеца на Терзо.И трябва да си платиш.Като г-н Борисов стоя 12 г.Зклп и чака звездата.През цялата си служба до сега си изстрелял един снаряд от оръдието и то с безопасна серия.Ти заповяда на Русев да готви екипажите за гибел.ВВС нямат нужда от теб.

 3. По темата: докъде я докараха националните предатели изредили се в упралението на странта през последните години. Някой изобщо учудва ли се на факта, че армията не може да проведе едно що горе нормално учение без да понесе загуби? Аз лично не, това е напълно нормално и закономерно като се има предвид какава измет изплува на ръководни постове в страната. Съболезнования на жената на пилота, също и на него самия който стана жертва на чужди грешки и престъпления.

 4. Подкрепяме всяка дума, изляла се от разкъсаните от мъка сърце и душа, на съпругата на първокласния летец изтребител майор В.Терзиев!

  Мърльотия огромна, видно е отвсякъде!
  Откъде такава безчовечност и безчестие?!

  „Съветници“ около президента, както изглежда, се опитват да омаловажат – смъртта на висококвалифициран български офицер летец при военно учение.

  Което е гавра с човешкото достойнство!

  В братската Великобритания – министър подаде оставка за една целувка!!!!

  Тук в България – ЧОВЕК с име, биография, професия, семейство ….. е РАЗКЪСАН на парчета, при изпълнение на ПОРЪЧЕНИЕ, задача поставена му от началниците му, ………. и ….. нищо.!
  Нищо.
  Пасуват всички – от главнокомандващия до най-ниския отговорен… и чакат!?!?

  Казва началника на отбраната адм. Ефтим .. – мин.седмица по една тв:
  – „ама летеца и с 13 часа нальот може да изпълни задачата“!?!
  – „с пилотите работят психолози“ ?!
  – „пилоти, ние сме … ЗАД вас момчета“!!

  Ниво на пълководец!

  Защо никой от главнокомандващите не се постави на мястото на близките на майор Терзиев.
  Това е елементарният човешки въпрос.

  Господа натовски „бригадни“ офицери, ако на мястото на майор Терзиев бяха вашите синове, братя и бащи, какво щяхте да направите?!

 5. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

  Благодарение на Николай Копринков и неонациста Пламен Узунов, семейство Деса и Румен Радеви са вече повече от заможни, не само с хавански пури и кубински ром. Техните най-върли поддръжници от психодесните умници и красавици ще бъдат стимулирани да гласуват за Триморския масон, ако забогатялото семейство върне в бюджета неправомерно получаваните заплати от палавата Деса, когато се е подвизаявала в Щаба на ВВС.

  1. Брат’чет, на тоя Пламен Узунов не му ли викаха Хитлера, бе?:-)))))))))

 6. Лъгаха ни като дърти цигани толкова години…яко,безсрамно,цинично,жестоко ни лъгаха…
  Сега какво- да повярваме,че кутията е била дървена,ли ?!
  Или ножът е дървен…
  Дори и да е било пилотска грешка,тази работа ще остане да мирише дълго .
  Има нюанси,излязоха подробности за подготовката,за техническото състоянието на въоръжението ни,други работи…

  Който се опитва да обвини служебното правителство само и единствено е ограничен и нечестен.
  Виновни сме всички-
  Тези, които нищо не правеха друго освен да крадат и ние които лапахме мухите и им пълнихме урните с гласове.

  Всички сме виновни до един !!!

  Да ми прости Господ,но смъртта на майора идва да ни покаже какви нищожества сме ние !
  Такива смърти показват на тези ,които искат да видят грешките си,да прогледнат,да си раздвижат малкото останал мозък и дебелите задници ,та да влязат в рамката на нормалните взискатели за НОРМАЛЕН живот…т.е ,да спрат да броят мухите.

  М

  1. Ама те генералчетата още отначало „загатнаха“, че черната кутия ще бъде негодна !
   Очаквашесе да кажат, че се е намокрила, омокрила, насолила, осолила, пропукана, остъргана, сега щели да я пращат в … Украйна …
   Ами тя нали е руска изработка като самолета, ами пратете я там където е направена, да … ама няма да им хване дикиш, руснаците няма да кажат като укрите каквото искат некадърните ни пънещи се гузни генералчета .
   А това може да обърка пътеката на Големия Зеления Чорап към поредното чуждоземно лакейство .

 7. 3а 20год ИНДИЯ е загубила 162бр РУСКИ самолета Миг-23 което прави по 8бр на година

  1. Ти зелен чорап ли си, ГРОБар или си някой от тези пънещи се тотални некадърници с лампази ?
   Радев мълчи като ПУКАЛ и това се очакваше, човек който дава под откос всичко само и само да задържи кокала, човек който въпреки пагоните не проумява какво е човешка почтеност и чест е просто достоен за презрение !
   И този си изтърка коленете от лазене пред Мустафата с надежда да ги поизмие в отново предателските за България Три Морета .
   Жалък, много жалък индивид .

  2. Писано е: „Не лъжи“. Та въпросът ми в случая е – ти защо се опитваш да излъжеш?

  3. 916 Starfighter. with the tragic death of 116 pilots (including 8 USAF pilots),????

   Като ще си ги мерим!!!

 8. Другаря Радев и хунтата му трябва да понесат отговорност за некадърното си управление, загубата на един живот за да се издигнат в кариерата други калпаци смотаняци. Военната прокуратура ще прекрие инцидента , няма да има виновни, а дано да няма втори мандат и да го разпитват за незаконните неща които върши Радев и да го арестуват.

 9. Една жертва е достатъчна, за да дойде правдата, ако се окаже последната капка в чашата, преди да прелее.

 10. Искрено съчувствие и състрадание към мъката на достойната жена и съпруга!Ние,обикновените хора сме с Вас и искаме наказание за виновните на най-високо ниво!Aло,г-нРадев,получихте ли потупване по рамото за евроатлантическата ви преданост и продажност?!Омерзена съм!Вие не сте по-различен от Паси ,Костов и сие безродници и търгаши с интересите и независимостта на България!Чакаме нов Левски и нов Ботев,за да си отвоюваме чистата и свята република!Линч за мерзавците!

 11. На някои им стигат 13 секунди за да обърнат света срещу себе си…

 12. Оказва се,че в България жените са повече мъже/смели,храбри,безстрашни/ от т.н.“.мъже“.Защо мълчат колегите му,не разбират ли,че те биха били на мястото на пожертвания?!Докога ще се докарваме пред един или друг господар в името на личното его и политическата кариера?!ДОКОГА ще търпим,хора,докога?

 13. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ В ЗАНДАНА, ДОЖИВОТ!!!! ТАКА КАЗАХ, И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!!!

  1. НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ЩЕ ГЛЕДАТ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. ТАКА КАЗАХ, И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!

 14. Oня с юмрука и аверите му жертваха майор Терзиев, както оставиха да пребият и осакатят десетки момчета и момичета по време на простестите, излезли да жертват себе си заради тях, подведени, че те са достойни хора. Е – видя се колко са „достойни“ – скриха се докъто пребиваха хората, крият се и лъжат докъто гинат невинни летци – герои. Кураж госпожо, кураж, не сте сама, народът е с вас, а от шапкарите-чантаджии чест и достойнство не очаквайте, още отпреди година и половина лъснаха изцяло, че нямат разлика, всички са еднакви. Бог да ви пази, Бог да пази България и истинските българи, защото това ни остава, всичко друго е изгубено вече… 🙁

 15. Президента е ясен , къде са онези евротлантици начело с еврейската мароканска свиня Сюлейман Паси и онази комунистическа крадла Елена да отговорят на въпросите ? Даааааа

  1. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

   omon-чо,
   Крадливата елена поптодорова е типична капиталистическа ненаказана крадла!

   1. То може и да си прав ,като знаем, че тази свиня крепеше мъдурите на правешкия циганин Тошо ,а той от своя страна преди 44 год. тропаше другарчетата си от БКП на Никола Гешев има логика да не е комунистическа крадла.

 16. КОЛКО ОЩЕ ЖЕРТВИ ТРЯБВА ДА ИМА, ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ НАЙ НАКРАЯ ИСТИНАТА НА БЯЛ СВЯТ.

 17. Управлявайки сложна техника, а не разпъвайки маркучи в пресечени и непресечени местности го смятах за по-знаещ и можещ. Симпатизирах му, за „мъжеството“ и политиката му.
  Оказа се поредния политически лицемер.
  Този път, не бих гласувал за вас другарю Президент и съм убеден в това!
  P.S. уважавам истинските огнеборци и тяхната не по-малко сложна наука!

  За пореден път се убеждавам, че слабите професионалисти стават политици!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *