« Върни се назад Публикувано на 26.06.2021 / 9:06

СЪПРУГАТА НА ЗАГИНАЛИЯ ПИЛОТ: БЕЗУМИЕ СЛЕД БЕЗУМИЕ! КОЙ БЕШЕ ТОЗИ „БОЛЕН МОЗЪК“, КОЙТО РЕШИ ДА ПРОВЕЖДА УЧЕНИЕ?! КОЙ СЕ СКАТАВА В МИША ДУПКА И СЕ КРИЕ ЗАД РАЗСЛЕДВАНЕТО?

Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър Панайотов. Вече няма значение и височината на пускане на мишената, височината на елиминиране на целта, както и нарушените мерки за безопасност (и това е ясно).

Нещата са много по-мащабни, далеч по-опасни и засягат доста по-високи етажи от командването.

Кой допусна пилотите ни до участие в това учение с по 1 стрелба годишно (почти сигурно е, че същата подготовка имат и останалите военни формирования).

И още по-далеч: Кой беше този „болен мозък“, който реши да провежда такова мащабно, съвместно учение само на база изготвени документи, без да си подготви подчинените и каква беше крайната цел, че при този смъртен случай не ни става ясно?

И защо два дни преди Шабла-2021 се „тупаме по гърдите“, а два дни след инцидента се скатаваме в „миши дупки“ и се крием зад разследването?

Защо няма нито един от организаторите да излезе с чест и да даде отговори? А оставят Вас, мин. Панайотов да говорите пред обществото празни приказки, на които никой не вярва.

Безумие, след безумие! До кога?

Димитрина Попова

съпруга на загиналия пилот Валентин Терзиев

«