« Върни се назад Публикувано на 16.10.2014 / 10:52

СЪДЪТ СПРЯ ДЕЛОТО СРЕЩУ ЦВЕТАНОВ ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СЕ ВРЪЩА В ЛОНОТО НА „ЗАПИСА ОТ БАНКЯ“

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВСофийската градска прокуратура поиска да спре едно от делата срещу Цветан Цветанов заради придобития от него депутатски имунитет. Бившият вицепремиер и адвокатът му Менко Менков, отказаха. Цветан Цветанов подаде декларация, с която се отказва от имунитета си. Магистратите обявиха, че отказът от имунитет няма правна стойност, тъй като не е направен в Народното събрание.

Заедно с трима бивши шефове на службата за подслушване СДОТО – Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, Цветанов е обвинен по чл. 387 ал.2 и др. от Наказателният кодекс (НК), за това, че четиримата не са осъществили контрол за правомерното прилагане на СРС-та. Цв.Цв. вече бе оправдан по едно делата. Обаче чу и осъдителна присъда.

Председателят на съдебния състав каза, че Цветан Цветанов е народен представител и като такъв разполага с имунитет. „Новопридобитият имунитет на обвиняемия, не позволява срещу него да се води дело.“, отсече съдията. Той възприе тезата на прокуратурата, че декларацията, с която Цветанов се отказва от имунитета си, няма правна стойност. Така съдът спря делото.

Цветан Цветанов обаче очевидно е решил да се прави на корав политически мъж, което и лоша, много лоша новина за Бойко Борисов, който има полза „служителят с папките“, говорещ с него на „Вие“, да е постоянно мачкан. „Искам бърз и справедлив процес.“, редна патетично Цв.Цв. на излизане от залата. Любопитно как го намериха този път. Цветанов се оправда, че не се е явил на делото за клевета, което води срещу него Мирослава Тодорова, защото не е бил редовно призован.
www.bgsniper.com
Бележка на АФЕРА: С изключителните усилия на прокуратурата и съда Цветан Цветанов се връща на бял кон, чист, невинен и готов за нови подвизи. „Мафиотската култура” на СЪДЕБНАТА СИСТЕМА У НАС започва отначало. Прокурори и съдии, като мишоци, отново се върнаха в лоното на „записа в Банкя”, откъдето впрочем изобщо не са излизали.

«