« Върни се назад Публикувано на 29.07.2021 / 18:37

СХЕМАТА КАК ТОЧНО РАШКОВ „РАЗКРИЛ“ ПОДСЛУШВАНИЯ. КОРУПЦИЯ НЕ СЕ БОРИ СЪС СПУСНАТИ РАЗСЛЕДВАНИЯ И КОНТРОЛИРАНО ИЗТИЧАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ. КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЙ.

Службашкото правителство на „синергичния“ Румен Радев по брилянтен начин осветли връзките между „Дондуков“ 2 и сайтчета, претендиращи да са разследващи и сензационни. Особен принос в тази посока има фамозният Бойко Рашков, който не трябва да забравяме, че от началото на 2020 г. бе прибран на заплата като съветник в президентството.

Как така се получи, че сайтчето на един „Академик“ – някогашен послушник на Държавна сигурност, първи пуснаха в ефира сигналите на Бойко Рашков, с които нефелно искаше уволнението на Иван Гешев. Въпросното сайтче първо пусна сигнала на Рашков до Янаки Стоилов, който бе вещо отхвърлен от Висшия съдебен съвет.

По същата схема онзи ден Рашков пусна през жабешкия сайт и копи-пейст сигналчето, което пратил на шефа на Националното следствие. Да се чудиш какъв юрист е Рашков, след като знае, че адресира сигнал на неправилното място, но явно това е тежка следователска тактика.

Онзи ден Рашков не поиска да казва имената на подслушвани политици и протестъри, дето ходели по „жълтите павета“ да свалят Борисов и Гешев.

Кого пържи Рашков?

Хайде да покажем схемата, която знаем от два месеца, когато Гнома реши да задейства старата схема с подслушването на политически опоненти, но чакахме да потънат, за да я разкрием.

Как точно Рашков бил разкрил подслушванията?

Още с влизането си в кабинета на МВР, службашкият министър вика заместник-началника на ДАТО Бисер Борисов, който му носи „на тепсия“ материали. По тази информация, Рашков праща в ГДБОП близкия до него Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГДНП.

В последните дни на месец май Папалезов прибира няколко бележници от антимафиоти, взима и една флашка. Две вечери по-късно кабинетът му в ГДНП е обискиран от спецпрокурори, които осветяват връзки на Папалезов с иманяри. Акцията се провежда на 1 юни, а новината за акцията на спецпрокуратурата е пусната от Димитър Стоянов.

Кой е съобщил на Димитър Стоянов за акцията срещу Папалезов ли? Рашков! МВР-министърът дори дава интервю за фейсбука на Димитър Стоянов, който бързо отива пред ГДНП.

Шест дни по-късно, на 6 юни – сайтът, в който Димитър Стоянов работи с  Атанас Чобанов, пуска служебни документи от ГДБОП, свързани с подслушването на ултраси, окървавили гражданските протести миналото лято.

Как документи на БОП попадат в Чобанов и Стоянов, лесно може да се предположи, особено като установим, че на 7 юни „журналистът“ на Рашков придружава „ченгето“ на Рашков. Димитър Стоянов дори запечатва за спомен призоваването на Папалезов, като си прави фотка пред Националното следствие.

Десет дни по-късно и Георги Георгиев, дето се пише „БОЕЦ“, но иначе след обаждане на Б.Борисов бе докаран с линейка от Видин до София и настанен във ВМА за лечение от коронавирус, също получава „секретни“ документи за подслушвания. С кого е близък Гошо Боеца? С Димитър Стоянов.

Как пък баш – Хаджигенов и Бабикян получиха справка, че Настимир и Тихомир от „мутрите“ на Мая били слушаните. Това ли са „политиците“, които са подслушвани? Настимир и Тихомир, голям гейт, няма що, гранде скандал.

Що се излагате и ни правите на глупаци. Въобще, Рашков не разбра ли, че не сме 1991 г., нито дори 1999 г., когато Костов те изпържи и ти прецака кариерата. Вярно действа по милиционерски, та, заради това са му такива и резултатите. Както е тръгнал, все по-усилено изкарва Борисов жертва на реванш, а както Явор Дачков правилно рече: „тръгнал да плаши Гешев, както куче с кренвирш“.

Рашков се е хвърлил като Матросов на амбразурата да брани Пламен Узунов, не само за чатовете с Бобоков, но и за оперативната му среща с митничаря във „Виктория“. Въобще, с целия си милиционерски ПР Рашков, не само осветли, кои са му верните пощенски кутии, но и разкри цялата схема, по която „синергичният“ Радев се опитва да върти задкулисни интриги.

По същата схема – Чобанов и Димитър Стоянов показаха едни фотки от „стая за почивка” в “Автомагистрали” и два дни по-късно, дърварският ПР на службашите прати всички телевизии да я снимат.

И хоп – ПР №1 на службашите Соня Момчилова кацна като калинка в СЕМ. Професионалисти, сър…

Момчилова дали ще рече какво е работила последните 3-4-…n – броя години, щото не се сещаме, а все някак е трябвала да се издържа?! Да не е работила в жабешкия сайт, дето с медиите на Прокопиев, са се превърнали в “Работническо дело” на “синергичния” Радев.

Хората не протестираха срещу Тиквата, за да дойде Фуражката и дървените му службаши. Корупцията не се бори със спуснати разследвания и контролирано изтичане на информация.

Народът го е рекъл – кьорав карти не играе.

Симо Яворов

«