Публикувано на 21.05.2021 / 8:58

СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ? АКО ТОВА СА СТРОИТЕЛИТЕ, ПОСЛЕДНИЯТ ДА ГАСИ ЛАМПАТА. ДОВЧЕРА ХРАНЕНИЦИ ПОД КРИЛОТО НА БОРИСОВ, СЕГА ПОД КРИЛОТО НА РАДЕВ!

Лично аз не съм ходил на протест, за да защитавам съветници на президента от прокуратурата, нито да охранявам личния имидж на Радев. Но партиите на протеста явно са правили това, защото днес те мълчат, потънали в доволство от успеха си. И очакващи.

Само от време навреме се показва празна глава зад някоя телевизионна камера, за да се опита да забие същинският разговор за състоянието на държавата, в глуха улица. Не могат без осиновител-бащица някои прогресивни наши политици. Довчера храненици под крилото на Борисов, днес негови първи врагове и палачи. Но винаги на топло – сега под крилото Радево! Където отива властта там ще намерите и клиентелата. Всякаква.

Много ми е обидно да наблюдавам този упадък отстрани. Едва 1/3 от публичните лица, които наблюдавам имат развити сетива и реагират адекватно на невидимите заплахи. Всичко останало е стадо, на път към заколение след поредния си овчар-осиновител.

Липсва човешко достойнство, липсва и култура, дисциплина, здрав разум и много други неща. Остана само голия стремеж и ламтеж за пари, независимо от начина им на придобиване. Днес слушах свети цонев по телевизията да разказва арабски приказки, за велик и чудноват султан, който провиждал в бъдещето и винаги казвал нещата поне 10 години по-рано. Пословична суета, подмазвачество, угодничество и пълзене в името на личното  оцеляване. Наблюдавам и така наречените „десни“ и техни публични влъхви, които са олицетворение на най-ниските страсти в съвременните хора. Обръщам поглед им към левосектантите, които вечно се преследват и вечно се събират по хайдушки дела. За патриоти няма да говорим, защото там нещата са по-срамни и от срамните въшки.

Строители на съвременна България? Ако това са строителите, последния да гаси лампата.

Но има и друг вариант – събуждане, събуждане и събуждане. След това е лесно.

===

Американското посолство вместо да си посипе главата с пясък и да каже честно и сърдечно пред всички български граждани: „Провалихме се!“, те взеха и по подобие на съветското посолство в ония времена, вдигнаха гагите. И на какво отгоре?

Спомням си времето, когато за пръв път Херо стъпи на българска земя, на която всеки роб все още става свободен – къде е виждала тя такъв рай!? В същността си обикновен чиновник със скромен опит в логистиката и никакъв в дипломацията, тя веднага се хвърли да бори корупцията по високите етажи на властта. И на мига беше хвърлена в джипката, за да я показват на бай Иван с валяка на магистралата като мечка и да я прегръща топло не друг, а точно този с който ще се бори. Беше грозна картина, която ясно ни показа, че в годините на намкоя си Херо, нищо добро не ни очаква, освен пунта-мара танци пред посолството и имитация на спешна съюзническа помощ за българските граждани.

Не пребори, разбира се, корупцията, нито живота на българите стана по-добър от „стратегическото сътрудничеството“ със САЩ. Виж мафията набра огромно мощ и знакови лица от самата нея бяха прегръщани, целувани и обгрижвани – заради няколко сделки в лична американска полза. И беше засилено финансирането на разни фондации, управлявани от подставени лица, с възможно най-нисък обществен рейтинг. Не защото работят с американците, а защото са посредствени, нахални и бездарни тъпунгери.

Партньорството между две държави не е обикновен тарикатлък, бил той разиграван и от лица, набедени за дипломати. Нещата са далеч по-сериозни, но за съжаление няма кой да ги осъзнава. Неолибералната страст за пари превърна не само дипломацията в прост инструмент, а и хората в животни. Бизнесмен, т.е. търговец, стана лелеена дума, която е толкова празна от съдържание, колкото и от дълбок смисъл. Пари, пари и пари – тиня!

И като заговорихме за ценности, къде всъщност да гледаме? В ръцете на мустафата – която не дава, а взема някой и друг долар или в ракетите й за спасение на човечеството?

Николай Марков

Коментари 21 за
“СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ? АКО ТОВА СА СТРОИТЕЛИТЕ, ПОСЛЕДНИЯТ ДА ГАСИ ЛАМПАТА. ДОВЧЕРА ХРАНЕНИЦИ ПОД КРИЛОТО НА БОРИСОВ, СЕГА ПОД КРИЛОТО НА РАДЕВ!”

 1. Думите са също действие, г-н Марков- нищо, че на пръв поглед не изглежда така!
  На „Афера“ и на г-жа Томова пожелавам само най-доброто! А оцеляването на всички ни оттук-нататък ще е поединично. Това е.
  /P.S. Дядо Иване, и двамата ми дядовци бяха Ивановци. Да му се не види! ;-)/

 2. То на времето по време на „турското присъствие „българските чорбаджии са дерибействали над бедното население и затова хайдутите са ги наказвали и сега нищо ново под слънцето,само дето нямаме хайдути да ни защитават и да наказват чорбаджиите.Сега не е разрешено да ни защитават защото НПО защитават грабителите ни.

 3. Има много белези, че хунтата на радев ще отстъпи пред натиска на САЩ и Германия и ще отмени след 10 дни ветото срещу Македония.
  И ако това стане и националните интереси бъдат предадени от льотчика, ще лъсне цялата му същност.

 4. Това със „строителите“ беше сарказъм, разбира се. А сарказмът често прикрива сълзите /ама както и да е/…Карай да върви!
  Естествено, че са рушители на съвременна България. Строят Вавилонските си кули по пътя към небитието…

 5. Извинявайте рекламите за вагинални проблеми, диария и изпускане точно по обяд и на вечеря влизат ли в зидарията на България ?

 6. Има една китайска приказка „Дръж приятелите си близко, а враговете още по – близко“. Така, че има някаква логика, колкото и перверзна да изглежда, да се привлекат в твоя лагер, довчерашни калинки на Тиквата! Веднага обеднявам защо:
  1. Тези хора са некадърни, но за сметка на това са се подлагали навсякъде и са пълни с информация за всичко нередно.
  2. Поради своята лична некадърност и за да изпъкнат, тези хора са готови да извадят на показ всички кирливи ризи и информация за довчерашните си вождове и да ги хвърлят на кучетата, като същевременно и поне временно засвидетелстват някаква вярност на сегашния си вожд.
  3. Тези хора в простотата си са готови веднага да направят описаното в точка 2 без да осъзнават, че са използвани и след 2 месеца и те ще бъдат хвърлени на кучетата.

  Проблем ще е, ако същите тези калинки доносници, които след два месеца ще са си изпълнили ролята, бъдат отново наместени по властови позиции от спечелили избори и съставящи ново редовно правителство. Тогава вече ще трябва трепване и то в прекия смисъл на думата.
  Сега спрете да се вълнувате от всяко действие и изчакайте тези два месеца, за да видите резултата от него!

  д.т.н. инж. дядо ви Добри

  1. Докторе ,прав си с изчакването !
   И да излъжат ще ги хванем ,няма проблеми.
   При такива обещания като ,,изчегъртването“ всичко ще стане ясно.

   Венсеремос.
   П.Пис
   Какво стана с Мария ?

 7. България не я чака нищо добро управлявана от америказирани лумпени, били те наемници, лакеи, зелени чорапи, МЕНТЕ генерали или тризвездни адмирали бродещи из три морета !
  Всичките те са продажна паплач достойна за омраза .

  Щом за тях е по-ИЗГОДНО да угаждат на чорбаджийката и да предават националните ни интереси е … „интереса клати феса“ .
  Пък дано да доживеем Видов ден !

 8. „Великото се руши от омразата, нищожното се издига от любовта.“

 9. НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава деца умират от лечими болести, а родителите им събират левчета с СМС-и.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава стари хора умират зимата от глад и студ, защото живият със сто евро пенсия.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава режат микрофоните на медиите, за да не питат Пацо-терасата и за откраднатите милиарди от мафията.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава журналистите ги арестуват и репресират по фалшиви сигнали заради разкритията им за корупцията на управляващите.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава гражданите ги преследват заради убежденията им и битката им за свобода.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава няма работна ръка защото хората избягаха от мизерията и диктатурата на мафията.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че тази просперираща държава е на първо място по корупция, на последно по доходи и на 111-то по свобода на словото.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава на всеки километър нова магистрала се пада по едно затворено училище, по една закрита болница и едно заличено село.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава възрастните хора нямат зъби, но имат таблети, за да си говорят с внучетата в чужбина. Някой старци умират с мъка без да са видели внуците си на живо.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава няма справедливост, а истината е мръсна и опасна дума, за нея убиват.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава този, с който се прегръща и нарича „Бойко“, е долен изрод и мутра прокудил над два милиона българи от родината им и отговорен за смъртта на стотици болни, невинни, или просто говорещи истината хора.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че в тази просперираща държава милиардите, които Европа наля само направиха мафията ни още по могъща, а народа по-беден и обезверен.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа да спре работата на американските ТЕЦ-марици, които ни убиват и изяждат.
  НЯКОЙ да каже на г-жа Херо Мустафа, че американския втечнен газ е три пъти по-скъп от този, който може да внасяме, чрез „Турски поток”.
  Някой да каже на г-жа Херо Мустафа, че Боко-тиквата и бандата му подкупват продажния цигански вот и фалшифицират изборните резултати.

  Някой да каже на г-жа Херо Мустафа, че ако не могат да ни помогнат, поне да не ни пречат.
  Само това.

 10. Не ни интересува кой с кого и как управлява България и дали същите ще крадат докато Българите масово измират от ГЛАД !!!!Единствено ни интересува да изпълнявате НАШИТЕ препоръки без значение дали противоречът на ИНТЕРЕСИТЕ ВИ !!!!-казано пред представители на ГЕРБ БСП ИТН ДПС от някой СИ!!!
  ХЛАДнокръвно просто и цинично!!!

 11. Както винаги полковник Николай Марков е абсолютно точен в разсъжденията си. И както винаги нежелан от управляващите, които не допускат до себе си по-умни и по-способни от тях, а само посредствени лакеи- нищожества.
  За съжаление тъй върви България и няма добър изход.
  И льотчикът – масон се оказва добре обслужващ сащ фигурант, а заблудените ще гласуват за него без да съзнават, че той не работи за България, а само за тях.

 12. Херо Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат, посланик на САЩ в България. Тя носи ранга на съветник (FE-OC), най-нисшия от четирите ранга във Висшата външна служба на САЩ.[1]

  През 1995 г. завършва висшето си образование в Джорджтаунския университет във Вашингтон. Магистърска степен получава в школата „Уидроу Уилсън“ в Принстънския университет, където през лятото работи като стажант в Държавния департамент. Ръководи неправителствена кюрдска организация???

  1. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

   Българският гражданин от арабски произход Daher Lammoth, публикува във Фейсбук, следните данни за новия американски посланик.
   „Разумно е най-малкото да помислим върху тях, и да не забравяме, че всяка страна има право и да НЕ приеме чужд дипломат. А народът има право да протестира:
   Херо Мустафа е предложена за посланик на САЩ в България… Така, да видим:
   1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор.
   2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г.
   Звучи много фанси, а? Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. А. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. Ръкопляскания, моля.
   3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия „най-голямата негова грешка“ и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан…Определено е чуден избор.
   4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?“

 13. желаещ да опознае ауспуха на льотчика каза:

  Да, трябва да се каже, че протестите бяха насочени само за да възвеличаят льотчика и да го защитят от напълно основателното разследване на сбирщината около него от прокуратурата и бяха не срещу Тиквата, а за да създадат ореол на масона, тъй че провалът им се дължеше именно на жалката им същност на обслужване на радев.
  Тия келеши от протестърските партии просто се прехвърлиха на друг обект да смучат от него , но още по -жалък е Зеления чорап, който се възползва от тях за личните си интереси.

 14. И така да попитам за КОРУМПИРАНОТО ПРАВОСЪДИЕ, което представлява огромна маса от закони, членове и алинеи, взаимно изключващи се и взаимно противоречащи се, които обслужват само и единствено „джобовете” на съдии, адвокати и прокурори. Така 5% богаташи и галеници на неолиберализма винаги са защитени от правосъдието. Въпрос: Бихте ли ми отговорили колко и какви присъди са издадени на богаташи (депутати, министри, кметове, олигарси) за техните престъпления, ограбвайки държавата?
  А сега да попитам за ДЕВАЛВИРАЛОТО ОБРАЗОВАНИЕ, което представлява механичен сбор от учебни заведения тотално откъснати от перспективите на държавата, с преподавателски състав със закупени дипломи и научни титли и на брой по-голям от броя на студентите, които като номади обикалят из територията на страната за да си получат хонорара за „избръщолевената” лекция в съответния университет без да оставят и капка знания в главите на обучаемите. Въпрос: Бихте ли ми отговорили защо при фрапиращ спад в броя на населението има рязък скок в броя на висшите учебни заведения и това не е ли сериозна предпоставка за корупция (продажба на дипломи, провеждане на фиктивни (заплатени) изпити и оттук липса на подготвени кадри, включително медицински такива? Защо най-целеустремените деца първо търсят да завършат или продължат образованието си в Западна Европа и САЩ?
  А сега да попитам за КОМЕРСИАЛНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, което би трябвало да бъде на първо място от дейностите в полза на обществото: Бихте ли ми отговорили защо „ВЕЧНО” се налива и „ВЕЧНО” не достига бюджета на здравното министерство? Защо се създадоха толкова много частни болници и клиники? Защо 75% от телевизионните реклами „навират” в очите на бедния българин хапчета, мазила и „лечебни” уреди? Защо едни от най-богатите хора в страната са шефовете и собствениците на болнични заведения? Защо, въпреки тези неща, сме на първо място в ЕС по смъртност и заболеваемост? Защо пациентите се „прехвърлят” от болница към болница и не се ли нарича това „прехвърляне на отговорност”? Защо, защо, защо…?

 15. Много дюлгери в тая България,много нещо…
  И всичките са специалисти от основите до покрива ,барабар с интернет инсталацията…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *