« Върни се назад Публикувано на 17.04.2024 / 11:52

СТРАШНА СВИНЩИНА! РЕШАВАМЕ КОРУПЦИЯТА С ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОРУПЦИЯ!

Деница Златева, назначението на президента Радев, след като погроми „Булгаргаз“ и дружеството вече не може да си плаща таксите дори към БОТАШ, има проблеми да изважда по 15 млн. на месеца (както знаем за нищо), е решила да подаде оставка. Явно се очаква общественото внимание да си отдъхне, да се камуфлира леко скандала, да се позамаже.

Само че става ясно, че Деница се е договорила със служебния министър Малинов, да се направи така, че да не я разследват и да остане на позицията административен директор с десетина хиляди лева заплата плюс „премии по кражбите“. Приятна сделчица срещу досегашната зрелищна безстопанственост и колосалните кражби на месец, източвайки ресури от държавата към близки фирмички.

Не знам дали знаете, но позицията административен директор на „Булгаргаз“ означава шеф на шофьорите, купуването на закуски и прочее важни дейности, в които тя ведно с прословутия й мързел може би е компетентна.

Помня, че Деница се хвалеше скоро, че се е договорила със сегашната министърка на правосъдието да няма последствия, нищо, че докладът от комисията е подписан да влиза в прокуратурата. Разбира се при нашата правосъдна система, няма защо Деница Златева да се договаря. Кукловодите й по кражби, покачени на значими места, ще я покрият, щото иначе може да се разприказва. Все си мисля, че като няма правосъдие, може поне да има желание некомпетентността и непочтенността да се почистват отвреме навреме от терените, които обитават! А не да се преместват от една позиция на друга.

Днес виждаме скандал в парламента, че докладът от Временната комисия за Боташ, не е вкаран в деловодството, а ще се мотае с измислени писма от БЕХ и измислени нови факти, докато изтече времето на този парламент.

Явно, че случаят със споразумението с Боташ е обект на договорки между ГЕРБ и президента. Вероятно комисията, която беше в ръцете на ГЕРБ, държеше нервите на президента леко опънати за целите на приемливия контрол.

Радев за пореден път показва колко е стратегически неподготвен. Вместо да се дистанцира умело от този проблем и да започне да го решава по почтен начин, той се опитва през помощта на ГЕРБ да го покрие, замете и пр.

Решаваме корупцията с още повече корупция! Решаваме проблема с още по-голям проблем.

Много глупави управници имаме да знаете. МНОГО! Това е най-големият проблем на България, онова невежество, което е огромна черна дупка, което повлича държавата надолу, повече от кражбите, повече от всичко. Невежество, което унищожава възможността за интелигентно развитие на родината ни. Има начин да се подходи за решаване на проблема с Боташ. Но илитератите са решили точно обратното да правят. Да предизвикат лавина от последващи бедствия.

Страшна свинщина! А баничките на Деница Златева, и нейната абсурдност, са просто елемент от голямата кочина.

Калина Андролова

«