« Върни се назад Публикувано на 06.07.2021 / 9:41

СТРАТЕГИЯТА НА НОВОТО „ПКП“. БЕЗ ОНЗИ, КОЙТО РЕДИ МАЧА ОТЗАД

Вижда се краят на тайния план за овладяване на властта в държавата иницииран от капиталския кръг „Прокопиев – Плевнелиев“, на който реалните изпълнители, без знанието на Румен Радев, са съветниците му Николай  Копринков и Пламен Узунов.

А щурмовата група, която очаква да се закрепи и остане в евентуално редовно правителство с мандат на Народното събрание, са финансовият министър Асен Василев, икономическият Кирил Петков и забележете – самият министър-председател Стефан Янев.

Групата се ръководи умело от новата „генералша Раличка“, началник на политическия кабинет на Янев, която е заела отдавна място в сърцето му. Родената в Козлодуй свръх амбициозна политоложка демонстрира огромното си влияние и власт над министър-председателя. Увереността й идва от научния й ръководител в Университета Румяна Коларова (острие на ГЕРБ от кликата на Плевнелиев).

Ролята на МВР в отбора изпълнява съветникът в политическия кабинет Данчо Бончев по прякор „Плешивия“. Той изпълнява само „знакови“ задачи на групата. Организира тайните срещи на Стефан Янев с предшественика му Бойко Борисов и Прокопиев, също и с някои фигури от подземния свят, тъй като е работил в службите някога. Говори се, че с Янев са съдружници във фирма, която се води на сина на „Плешивия“.

Стратегията на „ПКП“ (Плевнелиев-Коларова-Прокопиев) е да установят контакт със Слави Трифонов и да се самопредложат в неговото правителство с мандат на ИТН.

Изнасянето на „Генерал“ Раличка и завладяният от нея Стефан Янев от кабинета им в Президентството е ясен знак за техните намерения да издегустират наивния и сляпо доверчив Президент.

Разпределението на ролите в ПКП е известно на бизнеса.

Узунов – силовите министерства, Копринков – ресурсните (земеделие, околна среда и здравеопазване) плюс финансовото и икономическото и пъзелът е нареден.

От Служебното правителство се очакваше да предприемат конкретни мерки за наказание на виновните за крадливото управление, а не ПР – акции без резултат, но явно такива са били указанията на интересчиите около Радев или на ПКП.

Остава да разберем дали Слави Трифонов ще се върже на схемата и повярва на имитаторите на промяната. Или по-точно: дали Онзи ЗАД Слави, който му реди мача, няма да матира всичките и да ги „сготви“, след като ги е използвал докрай да му разчистят терена.

Велимир Тодоров

«