« Върни се назад Публикувано на 21.10.2017 / 11:14

СТИГА, БЕ! СИДЕРОВ БИЛ НАРОДЕН ЛЮБИМЕЦ, ПЛЕБСЪТ СЕ ТЪЛПЯЛ ДА ГО ПИПНЕ И МУ ЗЕМЕ АВТОГРАФА! КРИЕЩИЯТ СЕ ПОД МАСИ НАИСТИНА ЛИ СИ ВЕРВА?

ВОЛЕН СИДЕРОВСидеров в студиото на Нова ръси патриотични бисери. И се бие в гърдите, че в глухата провинция народът го люби и драпа да го пипне на живо. За разлика от космополитна София, която хич не го дъвчела.

И как ще те дъвчем, като помним налудничавите ти изцепки на Орлов мост, пред клекшопа и във ВИТИЗ, където вършеше граждански арести!

Водещата го пита одобрява ли помиярския речник на депутатина Касабов, свирепо изтребващ парламентарни хлебарки, той се гъне като червей и крепи коалиционните авери, които довчера наричаше курви и кабелни трафиканти на гейпорно.

Мира го пита не е ли брокер на икономически назначения на тахтабите от ДПС и не даде ли министерство на Караниколов ага, той ни праща към филма „Кой пита“. Сиреч, щом лошите питат, значи не е верно и нема такъв филм.

Пита го къде се изпариха 20-те точки на буреносната „Атака“ и лъвските му закани към олигархията, той стреснато я гледа и мига на парцали, сякаш го пита за популацията на белите мечки.

Тя го пита в мир ли е със себе си, че излъга хиляди, той го удря на вероучение и разтяга патриотични локуми за идиоти.

Но с любимата му Евразия Мира го прати на Марс. Пита го що като опозиция ревеше за евразийските пазари, а като власт драпа за евроатлантическите борси, той мъдро я поучава: Щото като коментатор с протрито сетре може да се дърля на гнилия Запад, ама на власт е системен политик и слуша Чичо Сам във Вашингтон, чичковците в Брюксел и лелката в Берлин.

Волене, Волене! Обърна ли рублите в долари? На Сейшелите не дъвчат друга валута, а и на Варадеро зеленото е на мода.

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

«