« Върни се назад Публикувано на 07.02.2011 / 21:41

Стефан Софиянски прави нов десен проект

 

 

„А имате ли подкрепата на Европейската народна партия и свързаните с нея фондации. Забелязан сте да разговаряте с техни представители в Германия. Да не би да са оттеглили доверието си към ГЕРБ? Не ме интересува дали са оттеглили доверието си. Но аз поддържам такива контакти. Само че не съм от хората, на които ще диктуват отвън какво да прави. Искам първо да свършим нашата работа, да си напишем домашното и тогава ще говорим за такава подкрепа.”, казва още Софиянски.

“Смятах, че трябва да работим с царя, тъй като смятах, че няма цар с леви убеждения и че по принцип монархията е дясно мислеща. Оказа се, че не съм бил прав.”, казва Софиянски за Симеон. А за ГЕРБ „Поведението на ГЕРБ далеч не съвпада с представите за дясно управление. Второ, трудно можеш да очакваш дясно управление от президент, министър-председател и председател на Народното събрание, които са посрещнали 10 ноември 1989 година с партиен билет в джоба. Но докато президентът Първанов отстоява същите позиции вече повече от 20 година, другите са се разминали някъде по пътя с позициите си, защото тях ги нямаше по площадите, когато ние бяхме там.”, коментира Софиянски.

„В такъв случай за кмет или за президент ще се кандидатирате?”

„ Не-не. Не искам да говоря такива неща. Първо са идеите за това какво трябва да направим, а след това лесно ще се разберем кой да го прави. Винаги, когато сме бъркали, сме губили, а когато сме го осъзнавали, сме печелили. Ние не трябва да се обединяваме около кандидатури. Първо трябва да обединим позициите си и тогава да издигнем кандидатура. Обединението не трябва да бъде резултат от кандидатурата, а да я предхожда. Освен това трябва да си забраним да издигаме кандидатура, която просто да участва. До месец май трябва да намерим формулата, при която да издигнем кандидатура, която да спечели.”, казва още в интервю за http://argumenti-bg.com Стефан Софиянски.

 

Afera.bg

 

«