« Върни се назад Публикувано на 09.04.2011 / 18:39

Стефан Гамизов: Всички са корумпирани по проекта АЕЦ Белене – кой с пет хиляди, кой със сто хиляди е

 

 

И продължи: „В енергийната политика на правителството има тежък пробив през една група от злодеи , които фалшифицират сега един конкурс за АЕЦ Козлудуй. Конкурсът се манипулира за да спечели една руска фирма, която се крие зад една френска фирма. Човекът, който се занимава с тази манипулация е зам-шефът на АЕЦ Козлудуй Александър Николов, който пък е съветник на правителството. В Германия полицията нахлу в 31 офиса на фирмата, която у нас легитимира АЕЦ Белене. Същата фирма е уличена в корупция. Под ниво мънистър у нас всички чиновници са купени за проекта АЕЦ Белена, кой с 5 000 евро, кой със 100 хиляди. Свидетел съм как министър Трайков и хората около него се борят с тонове фалшива информация, която идват към тях от тези чиновници – как едва ли не само руснаците могат на строят АЕЦ Белене.”

Георги Кадиев от БСП коментира, че ако той е на мястото на министър Трайков ще си подаде оставката. Кадиев каза, че това гледаме у тотален цирк и хаос, които идват от некомпетентност и корупция на правителството.”АЕЦ Белене става по-скъпа заради, а не въпреки действията на правителството. Ние изминахме пътя от „гьола” до Осанна за АЕЦ Белене”, визира премиера Кадиев и подчерта, че всяка дума на Борисов е предпоследна.

На финала Стефан Гамизов в червен плик подари на Георги Кадиев предложение – БСП да издигнат за кандидат-президент Владимир Путин.

 

Afera.bg

«