Публикувано на 06.06.2021 / 21:33

„СТЕНАТА НА СРАМА“. ЧЕРЕН СПИСЪК MADE IN USA. СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОТВИ СОЦИАЛНА ГОЛГОТА ЗА ПРОТИВНИЦИ

Служебното правителство готви социална Голгота за противници, прави черен списък на корумпираните според САЩ

Своеобразна социална Голгота готви президентското служебно правителство за противници на установяващия се на територията на България режим. Това става ясно от прието миналата седмица решение на временния кабинет, с което по поръчение на САЩ, ще бъде създадена работна група с участието на представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите, Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП), която в спешен порядък да изготви и да поддържа списък на лицата, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Америка.

В списъка на асоциираните лица да се включат:

а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC;

б) всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква „а“, включени към момента и за последните 5 години.

в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Според решението на служебното правителство, което между другото е прието и неприсъствено, черният списък ще се публикува и поддържа на интернет страниците на Министерството на финансите и на НАП, ще бъде публично достъпен, като своеобразна „стена на срама“, а службите ще следят постоянно за степента на свързаност на всеки български гражданин с вкараните в списъка.

Какво обаче означава това?

Всички потенциално „заподозрени“ от САЩ в корупция ще бъдат признавани за „виновни“ от българската страна, но не само това – наред с тях, в черния списък ще влизат близките им, приятелите им, съдружниците им и всички, които имат пряк или косвен досег с тях или бизнеса им.

На практика, това означава директна „публична смърт“ за всички лица, които по лично усмотрение на работната група ще бъдат определени за корумпирани, според критериите и под давлението лично на САЩ.

Вследствие на вписването им в подобен списък, без съд и присъда, за тези хора ще последват редица проблеми, както от финансово, така и от социално естество. Санкционираните без произнасянето на компетентен съдебен орган лица ще бъдат поставени в абсолютна изолация, тъй като разходите и репутационните щети за правене на бизнес с тях може да се окажат твърде високи – съществува риск партньорите им да загубят достъп до финансовата система на САЩ и на други страни, свързани с нея.

Защо правителството обаче иска така настоятелно, набързо и дори приемайки неприсъствено подобно решение да заклейми и изземе функциите на съдебната система, осъждайки по лична преценка всеки, който американците дори допуснат, че би могъл да бъде санкциониран по т.нар. „закон Магнитски“?

Последният, макар че има екстериториално действие, след налагането на ограниченията по него, всъщност не е истински закон, още по-малко наказанията по него се налагат през необходимите наказателни процедури, дори не и по силата на даден Международен договор.

Предстоящите парламентарни и президентски избори много просто отговарят на този въпрос, а несигурната политическа обстановка, разместването на пластовете и неясното бъдеще за стабилността на страната, може би сега са дали повод на силните на деня да положат основите на бъдещото си безвъзвратно окопаване във властта, при това чрез радикалното ликвидиране на свои противници.

Така, оттук нататък всеки дръзнал да се противопостави на политиките на новите управляващи, ще може веднага да бъде отстраняван и смачкван или чрез прякото му включване в държавния черен списък, или през обвързването му с фабрикувани факти, данни и обстоятелства с някой от лицата, които вече САЩ са „осъдили“ по „закона Магнитски“. Последното няма да е никак трудно, най-малкото защото „новите на власт“ вече разполагат с целия ресурс на държавния апарат и могат напълно легитимно да отстраняват всеки противник.

Историята на България всъщност не помни подобни практики, дори и в най-мракобесните времена на Народния съд. Последният дори създаден специално за целите на унищожаването на политическите врагове на режима допреди 9 септември 1944 г., все пак е имал характера на, извънреден, но съд. Сега, новите последователи на тази идея дори не опитват да прикрият намеренията си, прекарвайки наказанията през съдебен контрол.

Всъщност, за да сме максимално  точни, трябва да се отбележи, че всяка държава има суверенитет и националните съдилища са тези, пред които се водят наказателни процеси, предприемат се определени обезпечителни мерки и се издават присъди. Така, под давлението на САЩ, излиза, че българското служебно правителство напълно доброволно предава суверенитета и националната компетентност на българския съд да преценява кои лица следва да бъдат санкционирани за корупционни или други престъпления, нарушаващи човешките права, в ръцете на трета държава, която дори не е в пределите на Европейския съюз.

Както вече отбелязахме, няма нито един международен акт, по който България да е страна, който да задължава страната ни да води постоянен регистър на уличените от Министерството на финансите на САЩ в някакво престъпление или нарушение. За сметка на това България е страна по Европейската конвенция за защита правата на човека (ЕКПЧ), според чийто чл. 6 „всяко лице при определянето на неговите граждански права и задължения или при наличието на каквото и да е наказателно обвинение срещу него има право на справедливо и публично гледане на неговото дело в разумен срок от независим и безпристрастен съд, създаден в съответствие със закона”.

Чл. 6, § 1 освен това изисква съдът да е създаден „въз основа на закона”.

Нищо подобно не виждаме във взетото от служебното правителство решение, като въпросната работна група дори не може да се нарече „компетентен орган“ по смисъла на международното право и възприетата от Съвета на Европа дефиниция за това. Това изискване е в унисон с принципа на върховенство на закона, който е неизменна част от същността на една правова държава и едно демократично общество.

С оглед на факта, че живеем в правова и демократична държава, съблюдаването на всички права на човека е абсолютно задължително за всеки един орган в държавата. Ето защо възниква и въпросът защо служебното правителство цели нарушаване на човешките права на своеволно избраните да влязат в черния списък на държавата, при това оправдавайки действията си именно с борбата с корупцията и нарушаването на човешките права.

Не на последно място последиците от задействането на един подобен механизъм могат да бъдат чудовищни, не само по отношение на конкретните казуси, на конкретните преследвани, а и във връзка с поредицата от дела пред Европейския съд по правата на човека, които неминуемо ще бъдат инициирани от попадналите в черния списък на „дълбоката държава“, най-малкото заради публичното им осъждане и ликвидиране без обвинения, без съд и без окончателна присъда.

Не е ясно и колко десетилетия напред ще са необходими на България да се измъкне от оковите на новия задаващ се тоталитарен режим.

Затова – трайте си, бъдете послушни и не опонирайте на новата власт и на американските й „партньори“, защото преклонена главица сабя не я сече.

Виолета Панайотова

Снимка: Два дни след 2-ри юни служебното правителство на президента Румен Радев предаде суверенитета на България в ръцете на САЩ.

Коментари 46 за
“„СТЕНАТА НА СРАМА“. ЧЕРЕН СПИСЪК MADE IN USA. СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОТВИ СОЦИАЛНА ГОЛГОТА ЗА ПРОТИВНИЦИ”

 1. Хъм, интересно какво ще се случи,
  ако България ОТКАЖЕ да изпълнява НЕДЕЙСТВАЩ „закон“ на територията на ЕС!

 2. След като нямаме действащи министри,прокурори и съдии,защо се учудваме,че от др.страна на океана вземат мерки,както на тях им уйдисва. Хайде нашите малко да се потрудят,като хората,но не да обслужват една крадлива ОПГ и ще видим тогава,няма ли с по-голямо уважение да ни гледат.

 3. Поздравления за авторката г-жа Панайотова!
  Това е СРАМ за управляващите, наричащи себе си – българи!
  Върховенството на Закона, къде е?!
  ……………………….

  „Защо правителството обаче иска така настоятелно, набързо …. да заклейми и ИЗЗЕМЕ функциите на съдебната система,
  ОСЪЖДАЙКИ по лична преценка всеки, който американците дори допуснат, че би могъл да бъде санкциониран по т.нар. „закон Магнитски“?

  Последният, …. НЕ Е ИСТИНСКИ ЗАКОН, още по-малко наказанията по него се налагат през необходимите наказателни процедури, дори не и по силата на даден Международен договор.!!!

  Предстоящите парламентарни и президентски избори много просто отговарят на този въпрос…
  а несигурната политическа обстановка,
  разместването на пластовете и неясното бъдеще за стабилността на страната,
  може би сега са дали повод на силните на деня да положат основите на бъдещото си безвъзвратно ОКОПАВАНЕ във властта,
  при това чрез радикалното ликвидиране на свои противници.“ (!)
  ……………………………………………………………

  Как БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА се налагат санкции от българското правителство на българския бизнес?!?!

  Ето какво казва Вера Ахундова, едно от лицата, които са писали молба до САЩ по закона „Магнитски“ и са съдействали на САЩ при разследванията за корупция срещу бившия депутат от ДПС, неговото подставено лице Илко Желязков. Засегнат е и бившият хазартен бос Васил Божков.
  Жената е от НПО „Ние гражданите“.

  „Решението не се взема, освен ако МФ в САЩ не притежава абсолютно сигурни доказателства за това, което се твърди.
  Информацията НЕ СЕ СПОДЕЛЯ с родните разследващи, защото няма доверие в независимостта на българските институции.“

  Моля?!?!?
  ………………………………….

  И още от обясненията на Ахундова:

  „Магнитски“ има една цел – корупцията извън САЩ. !!
  Става въпрос за явление, което е ПРЕЧКА за демокрацията, развитието на нормалните търговски и други отношения.
  От тази гледна точка САЩ … атакува вътрешни корупционери в страните.
  Целта е да се изчисти явлението максимално и това е начинът.“ ?!?
  ……………………………………..

  И накрая Вера Ахундова заключава:

  „Не вярвам, че развитие в посока търсене на истината, би се осъществило от настоящата прокуратура в България.
  Но…

  Има редица механизми, по които могат да се санкционират (!) страните, които не се съобразяват с действията на този закон.
  Предполагам, че това ще се случи.
  От етична гледна точка, ако ние сме наистина добър партньор, би трябвало да се пристъпи към някакви действия.
  Но не виждам как ще стане.
  Не очаквам развитие.

  Това обаче ще има подследствия (!) за цялата страна, убедена съм.

  Не знам дали това ще касае (!) електроцентрали, доставката на самолети или „Балкански поток“.
  Не мога да кажа. Но ще има.“
  ……………………………………………………………

  Браво българи!
  На хората от служебното правителство искаме да кажем:
  Корупцията може по много лесен и елементарен начин да се ограничи!
  Ако не знаете как – отивайте си вкъщи на диванчетата.

  Но да се атакуват български фирми БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА и при НЕСПАЗВАНЕ на върховенството на закона е … национално предателство, което никой истински българин няма да прости!

 4. Защо дадоха живота си за България нашите Национални герои Левски,Ботев…днес да ги гледаме на портретите на Националните предатели без грам съвест и милост към собствения си Народ?

 5. Американските интереси се пренасочват от украина към България, не се очаква добра промяна там, където стъпва американския ботуш….

 6. желаещ да опознае ауспуха на льотчика каза:

  Възмутените от Херо, които не проумяват, че не тя е главният виновник, а предалият суверенитета ни Радев, са слепи поклонници на един подмийник.
  Чудесно е, че има медии, които посочват виновника, разчитащ на овцете да гласуват за него.Твърде много са тия овце за съжаление.

 7. „Историята на България всъщност не помни подобни практики, дори и в най-мракобесните времена на Народния съд. Последният дори създаден специално за целите на унищожаването на политическите врагове на режима допреди 9 септември 1944 г., все пак е имал характера на, извънреден, но съд.“

  Авторката (В.П.) е наясно, че до 1947 г,, когато Народната република с помощта на
  Й.В. Сталин и А.Я. Вишински сключва възможно най-благоприятния за победена страна, сателит на хитлеристка Германия, мирен договор, у нас Съюзната контролна комисия (САЩ, Великобритания и СССР) контролира политическите процеси и Народният съд е изискване на тази комисия.
  Авторката (В.П.) е наясно, че болшинството от Българския народ мечтае за нови „мракобесни времена“ и за нов Народен съд за виновниците за поредната национална катастрофа.

  1. желаещ да опознае ауспуха на льотчика каза:

   За нов червен фашизъм не мечтае болшинството от народа, а само гласувалите за бсп, които са 15%.

   1. желаещ да опознае ауспуха на льотчика каза:

    2730 смъртни присъди от „Народния “ съд срещу 24 смъртни присъди на Нюрнбергския процес срещу нацистките лидери – ако това не са“мракобесни времена“ за някои, тези някои са мракобеси.

    1. Монархофашисткия режим от 1918-1944 е затрил повече от 30000 души-цивилни, партизани, ятаци, политзатворници и техните семейства. Още не може да са установи точния брой на избитите и безследно изчезналите заради унищожени архиви. За периода 1918-1944 избухват 2 големи въстания-Владайското от 1918 и Септемврийското от 1923, а от 1941 и Антифашистката съпротива. Владайското е известно с това, че за потушаването му е изпратена рота немски картечари.

     С постановления на МС са създадени концлагерите „Гонда вода“, „Св. Никола“,“ Рибарица“, „Еникьой“. Първата голяма жертва на фашизма е водачът на БЗНС Александър Стамболийски, след това посред бял ден са застреляни Димитър Страшимиров, Петко Петков, Николай Петрини и др.
     Имало ли е фашизъм в България преди 9 септември 1944-категорично ДА и истината трябва да се отрази адекватно в учебниците по история И ДА СЕ ПОМНИ!

 8. На суверена яко му хлопа дъската.
  Луд го направиха.
  Ту сме руска република,ту сме американски щат…
  Само липсва американска телевизия в петък и целувките с език…

  Бактисах вече.

 9. Нищо ново-свободата ни беше ограничена с поставянето на маските!

 10. Бахмааму,на партизаните им преседна кашкавала.
  Съвременен партизанин без кашкавал е като куче в каруца.

 11. Лакеите в зелени чорапи и останалите американски платени наемници се показаха в целия си блясък .

  А триморския червей блести и свети .

  1. Един коментар по същество – за ролята на тримореца, което е и темата на статията.
   Системното публикуване на материали за същността на радевизма като надграждане на бойковизма отваря очите на поклонниците на гуру Льотчик.

 12. Нaй-гoлeмият риcк зa нaциoнaлнaтa cигурнocт e чужди държaви дa ce нaмecвaт в нaшeтo упрaвлeниe. Нo пък и нaшитe минaли, днeшни и бъдeщи упрaвници трябвa дa ни упрaвлявaт в имeтo нa нaрoд и рoдинa. Прocтo e: двe в eднo! Aмa кaтo влязaт във влacттa и нeщo им cтaвa – пaри, прeдaтeлcтвa, caмoзaбрава……Хеле пък и като се бетонират във властта, та стой, та гледай.

 13. Срам за Българската армия.Падението на този е сравнимо с
  едноклетъчния ЧЕРВЕЙ.

 14. Барем махнете портрета от стената, да не ви гледа падението като човеци от Оня свят, завалията, че за чест и достойнство излезе с чета да защитава род и Отечество!!!

 15. Помнете!!! Според мен. само със съд и затвор, ще се узаконят престъпленията на мафията, нищо друго!!! Давност, мавност, две-три години, при общ режим и после пей сърце!!! Помнете ми думата, всичко е алабаламосване на народа!!!

 16. ЕТО ТОВА Е СТЕНАТА НА СРАМА !!!
  МАРОДЕРИ !
  Схемите в правителствената ”Лозенец” – с благословията на бившия директор
  Схемите в правителствената ”Лозенец” – с благословията на бившия директор
  С благословията на Спасов. Ето така се е случвала цялата схема с трансплантациите на органи в правителствената болница “Лозенец”. Такива е имало, а за това гарантира бивш мениджър на лечебното заведение, участвал в незаконната практика. Всичко се случвало с фирма, собственост на турски гражданин, която имала представител в България и човек, отговарящ за цялата логистика. Те намирали реципиенти и донори със знанието на директора проф. Спасов.

  Схемата имала и финансово измерение – за всяка трансплантация “Лозенец” получавала над 20 хиляди долара. Абсолютно легално и по банков път на база на договор, сключен между болницата и съответната фирма. Донори и реципиенти се намирали бързо – хора с нисък социален статус, палетинци с израелски паспорти, граждани на Молдова и Украйна. Донорите имат роднинска връзка, но само фиктивно – на хартия.

  “Разговорите са минавали през мен, след което аз информирам проф. Спасов за това, че трябва да дойдат такива пациенти, и от там нататък юридическият отдел на болницата се занимава с документацията”, разказва пред Нова телевизия Мишел Леви, бивш маркетинг мениджър в болницата.

  Цялата документация пък се изпращала до Агенцията по трансплантации в последния момент – ден или два преди самата операция, въпреки че по закон се изисква седмица.
  Бившият вече служител твърди, че знае и за случай, в който не е спазен реда за трансплантация в болницата. А предимството се давало чрез позвънявне.

  “С едно телефонно обаждане на проф Спасов до министъра на здравеопазването. В случая, който беше факт- държавен служител на много висок пост, познавам го, това е служител, който много е съдействал на болницата”, заяви Леви и посочва, че този човек е предредил трима души, чакащи за трансплантация.

  Служителите в болницата били наясно, но мълчали. Леви обясни причината – проф. Спасов имал “политически гръб”.

  Специализираната прокуратура и ГДБОП вече осъществяват разследване. Текат разпити на служители и близки на трансплантираните пациенти.

 17. Много „загрижени“ новите големи братя за България! Затънали във вътрешни проблеми и противоречия хукнали нас да оправят. На американците хич не им дреме дали има корупция у нас и си гледат само техния интерес – да сме послушни и да сме срещу руснаците. Действията на САЩ изкараха на показ зависимостта на българските политици, слугинажа им на чужди интереси за власт и пари. България е превърната в една територия без правен статут в международното пространство и се управлява като колония. Тук животът не струва пукната пара, а хората са превърнати в роби. Българи има, но държава и държавност не!…

 18. След като САЩ знае, а българските служби не и искат информация за корупцията, означава, че САЩ имат шпиони. Кой ще ги хване ???

 19. До АЗ

  Ами като ти е писнало, защо не кажеш: „Стига!“? Наистина ли мислиш, че България ще се оправи, ако не само мутрите, но и държавата нарушава българските закони? Наистина ли мислиш, че е по-добре да няма съд, а наказанията да се налагат от правителството? Наистина ли мислиш, че друга държава, пък макар и САЩ, трябва да определя кой е престъпник или не? Защо не кажеш: Стига сте нарушавали законите, така никога няма да се оправим!

 20. Нов гаф на прокуратурата: На заловените „античните монети“ в кабинета в МВР е изсечен „император“ Борисов

  Очертава се нов голям гаф на прокуратурата.

  Откритите уж „антични монети“ при нахлуването в МВР в кабинета на висшия полицай Папалезов се оказаха имитации и на някои от тях дори е изсечен образа на Бойко Борисов.

  Автор на реплики разпозна свои произведения на снимките, предаде БТВ.
  Петър Петров от 30 години прави реплики и ги продава в почти всички музеи в България.

  На една от монетите, показани от прокуратурата, дори пише „Банкя“ и тя е с образа на Бойко Борисов. Правена е по-идея на симпатизанти на ГЕРБ.

  Най-голямата монета е правена, специално за Плиска по идея на директора на музея във Варна, а отзад е вграден медальона на Омуртаг.

  Най-едрата монета на снимките представлява метален възпоменателен знак с надпис „ПЛIСКОВГРАД-Хан Омуртаг 814-832“. Може да се купи в интернет за 10 лв., не е културно-историческа ценност и не попада в рамките на Закона за културното наследство, който предвижда задължителна идентификация и регистрация, тъй като това е един съвременен плакет за спомен на туристите, посетили град Плиска, предаде Дневник.

  На една от монетите се вижда и надпис „COPIA“, което е изрично обозначаване на копие или реплика и очевидно на снимките не са показани автентични монети.

  Игнатов Игнат

 21. И ОЩЕ ЕДИН ПРЛБЛЕМ С ПРИЯТЕЛЯ НА БОЧКО – Ердоган!
  Ердоган очаква повече от ДПС на изборите в България
  06 Юни 2021 Обновена 3 309

  Пресцентър на ДПС
  Ердоган прие делегацията на ДПС в имението „Вахдеттин“ в Ченгелкьой.
  Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие делегация на ДПС, водена от председателя на движението Мустафа Карадайъ, съобщи пресслужбата на партията. В делегацията участват и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатът Илхан Кючюк. Срещата е била в имението „Вахдеттин“ в Ченгелкьой и е била закрита за медиите.

  Партията на Ердоган, очаква от ДПС „по-голям успех на насрочените за 11 юли избори“, съобщи турското държавно радио като се позова на заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Нуман Куртулмуш. Радиото цитира и следното изказване на Куртулмуш след срещата му с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ: „Турците в България, които са част от нашата нация, всъщност изпълняват ролята на цимент, който осигурява спояването отношенията между България и Турция. Като цяло ние водим добри отношения с България и досега продължаваме да работим без никакви проблеми.“

 22. Както на времето Цеко Цървула казваше: „Обосновано предположение“ и прибираше, който му скимне в кауша, така и сега, ама малко по-високо ниво и по завъртяно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *