Публикувано на 02.06.2022 / 12:50

СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА СРЕЩУ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ МАШИНЕН ВОТ! „НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА МАШИНАТА ДА ГЛАСУВА ВМЕСТО ТЕБ!“ СПИСЪК НА ОБЩЕСТВЕНИЦИ, ПОДПИСКАТА Е ОТВОРЕНА!

Известни общественици стартират НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА срещу задължителния машинен вот. „Не позволявай на машината да гласува вместо теб!“

Инициативен комитет „Консервативно патриотично движение и граждани“ организира НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА-ВЪЗВАНИЕ СРЕЩУ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ.

Настояваме за промяна в Избирателния кодекс и въвеждане на ГЛАСУВАНЕ ПО ИЗБОР – с хартиена бюлетина или машини, на всички видове избори и във всички секции.

15 години след членството си в ЕС България се отдалечи в изборното си законодателство от европейските практики чрез въвеждане на задължително машинно гласуване, без право на избор от страна на гласоподавателите.

Машинното гласуване е отдавна отречено в цяла Европа, не само в Европейския Съюз, поради своята ненадеждност и съмненията за манипулации на софтуеъра.

Днес никъде в Европа няма избран парламент или президент по машинен път. А Конституционния съд на Германия през 2009 г. с прословутото решение №3 отмени машинното гласуване като неосигуряващо тайната на вота.

Българският Конституционен съд със 7:5 „пусна“ машинното гласуване. Седемте съдии обаче изрично споменаха в мотивите си, че взимат това решение, защото нашият закон съдържа контролен механизъм, а именно – разписки, чрез които може да се удостовери автентичността на вота. Практиката показа, включително и на последните избори, че контролно преброяване на разписките не се извършва, а доколкото се извърши, не се оповести от ЦИК, за да знаят партиите в определените немного дълги срокове дали да атакуват пред Конституционния съд окончателните резултати.

Машинното гласуване отдалечи милиони избиратели от урните. Така днес България има парламент и президент с рекордно ниска обществена подкрепа – 1/3 от избирателите. На изборите със задължително машинно гласуване участва рекордно малка част от електората – около 30%, най-ниския брой избиратели в историята на прехода след 1989 г. Като ефект управлението бе поето от електронно натрапена коалиция, при положение че всички социологически проучвания в навечерието на парламентарния вот показваха съвършено различна картина на обществените нагласи и партийни предпочитания.

Това постави под въпрос представителността на демократичните институции в държавата и легитимността на техните решения.

С националната подписка „За правото ни да гласуваме по избор – с хартиена бюлетина или машини“ Инициативният комитет се обръща към председателя на Народното събрание и лидерите на всички парламентарно представени сили да променят Избирателния кодекс и да възстановят правото на българските граждани да гласуват ПО ИЗБОР – с бюлетина или машинен вот, ВЪВ ВСИЧКИ СЕКЦИИ И НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ИЗБОРИ.

Подписката ще бъде внесена в Народното събрание и връчена на политическите лидери от Инициативния комитет. Срок за събиране на подписи – 2 седмици от 3 юни 2022 г.

#непозволявайнамашинитедагласуватвместотеб

Проф. Антоанета Христова – политически психолог, преподавател

Соня Колтуклиева – журналист, издател

Веселина Томова – журналист, издател на сайта „Афера“

Лиляна Друмева – председател на Съюза на репресираните

Георги Марков – бивш конституционен съдия и депутат

Станислав Недков – Стъки – спортист, председател на КПД, шеф на федерацията по ММА

Недялко Недялков – журналист, издател на вестник „Ретро“ и агенция ПИК

Петьо Блъсков – издател на ”Труд”

Петьо П. Блъсков – първи зам.-главен редактор на в. „Труд“

Христо Стоянов – писател

Юлий Москов – журналист, издател

Николай Бареков – журналист

Д-р Стоян Калоянов – лекар

Атанас Калчев – кмет на Кричим

Можете да гласувате във фейсбук-страницата на агенция АФЕРА, както и във фейсбуците на членовете на Инициативния комитет – в секцията за коментари. Нужни са три имена, година на раждане и рождено място.

Afera.bg

Коментари 18 за
“СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА СРЕЩУ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ МАШИНЕН ВОТ! „НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА МАШИНАТА ДА ГЛАСУВА ВМЕСТО ТЕБ!“ СПИСЪК НА ОБЩЕСТВЕНИЦИ, ПОДПИСКАТА Е ОТВОРЕНА!”

 1. Колебая се Весе , няма да те лъжа.Мноого пъти съм бил по избори и трябва да ти кажа ,как брутално се ебават и с бюлетините.Върнат ли хартията се почва наново – Герб и БСП мнозинство ,ама бъди сигурна.Пълна договорка между комисиите от СИК на водещите партии ,независимо дали управляващи или не.Прикриване на неизгодния брой преференции за тоя който не трябва и помпане на преференции ,за тоя който трябва.Но няма да преча на подписката ,така че коментарът ,ако желаеш го изтрий.

 2. 2000 MILES DOCUMENTARY
  САЩ: изборът на мъртъвците
  За филма ‘2000 мулета“ / 2000 MILES DOCUMENTARY на Динеш Д’Суза/Dinesh D’Souza
  https://zavtra.ru/blogs/ssha_vibor_mertvecov
  В САЩ беше заснет документалния филм „Две хиляди мулета“ – за пускането на стотици хиляди фалщиви бюлетини за Байдън. Мулето (кръстоска между магаре и кон) е символът на управляващата Демократическа партия в Америка. В подземния свят „мулета“ се наричат ​​носители на незаконни вещества. Но и в американската политика имаше място за „мулета“ и то не по-малко престъпно. Това е доказано във филм, режисиран от политическия коментатор Динеш Д’Суза.
  Премиерата се състоя на 4 май т.г., едновременно с прожекцията на филма в американските кина.
  D’Souza цитира доказателства за координирана национална конспирация за пускане на фалшиви бюлетини, разкрита от Катрин Енгелбрехт от True the Vote и Грег Филипс. Те наричат ​​петте пълнители на щатски бюлетини престъпен картел. Филмът разказва как по време на президентските избори в САЩ през 2020 г. хората пъхаха десетки, ако не и стотици, незаконни бюлетини в урни в Аризона, Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин. Някои от участниците в фалшификацията бяха намерени, покаяха се и казаха, че им е платено за всяка фалшива бюлетина.
  Филмът беше напълно игнориран от масовите медии, включително FOX News.
  2000mules.com
  2000 Miles Movie (FULL MOVIE ENGLISH) New “ 2022 – By Dinesh D’Souza

 3. Съгласен!
  Браво на Инициативния комитет!
  Така се прави- с открито и честно обявена гражданска позиция!

 4. Аз също не ползвам ФБ и съм против машинното гласуване.Ако искате да има някаква представителност го направете извън фейса а ако искаме да направиме нещо сериозно,необходимо е да събираме подписи на улицата.Другото е загуба на време

 5. Как да си обясним, че в списъка наред с достойните има и бая мръсна сган?

  1. Няма нищо за обясняване. Някои много ги боли, че машинното гласуване пречи да се манипулира вота. Според мен, който се подпише в тази т.нар. национална подписка или е с намерение да се отвори пак далаверата за купуване на гласове, или е подкупен, или е прост.

 6. И аз няма да мога да гласувам , защото преди години си закрих профила , защото това е една клюкарница и не ми харесва !
  Ще трябва да минете и без моя глас !

 7. Предлагам да качите подписката на сайта „Афера“, за тези, които нямат ФБ. Ако има такава възможност, разбира се.

 8. Наистина, дайте възможност за гласуване извън ФБ. Това е важно за много хора.

 9. Останалите, които не сме във ФБ, защото не желаем да сме там, както и в останалите „социални“ мрежи, къде да гласуваме?

  1. Не ползвам фейсбук и каквито и да било други мрежи. Участието в тях би ме накарало да се чувстам, живеещ на пл. Св. Неделя, без лично пространство и извършващ всичките си нужди пред очите на купчина навлеци.
   Пускането на подписка единствено в подобни мрежи е ограничаване на човешките ми права.
   Нмерете начин и другите като мен да участват в подписката.
   Аз също съм против машинното гласуване.

 10. По правилно е – ,,Не позволявай на МАШИНАТА В ТЕБ да гласува вместо теб !“

  Венсеремос.

 11. А на бас , че няма да премахнат машинното гласуване петорната коалиция.Те знаят , че нямат шанс с бюлетини да вземат и един процент.

  1. Не се басирам,но ако не премахнат машинното гласуване,този път няма да отидат и 10 процента от народа и не защото са неграмотни,а защото не им вярват.

 12. Рекламирането на лекарства по телевизиите е углавно престъпление. Може да причини смърт вместо излекуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>