« Върни се назад Публикувано на 10.03.2011 / 21:46

Стартира изложбата ,,Young, fresh & cool” на млади и уникални дарования

 

 

Всички те са ,,млади, свежи, готини”, позитивни, отворени към новото и неочакваното, нетърпеливи да се срещнат очи в очи с бъдещето. Всичко това неизменно рефлектира и върху тяхното изкуство, което вярваме, че носи потенциал да се превърне в притегателна сила за почитателите на изобразителното изкуство в България, които търсят един новаторски и свеж поглед върху модерното изкуство.

Освен това изложбата ,,Young, fresh & cool” може би ще заинтригува аудиторията и с факта, че е замислена да съчетава в себе си повече от едно изкуство. В нея си кореспондират живопис, скулптура и музика. Специално за проекта бe създадена авторска музика, вдъхновена от младите творци и техните произведения, която да придава още по- приятна и творческа атмосфера за гостите.    

 Цел на проекта ,,Young, fresh & cool” е да привлече широк кръг зрители: както хора тясно свързани и интересуващи се от изкуство и култура, така и аудиторията, която в ежедневието си и забързания начин на живот е далеч от художествените галерии, но все пак е запазила в себе си известна доза любопитство към новото, неизвестното, необремененото. Особено важно обаче е изложбата ,,Young, fresh & cool” да успее да привлече по- младата аудитория (20- 35 години) и  да допринесе за това Учебен Музей НБУ и Градска Художествена Галерия Пловдив да се превърнат в предпочитано място за срещи и дискусии на младите хора. Желанието ни е да създадем едно будно младо общество, което има идеи и знае, че може да намери разбиране, подкрепа и реализация тук в България. Надяваме се с тази инициатива да поставим началото на множество изложби, даващи шанс на млади, бъдещи творци.

Изложба ,,Young, fresh & cool” е за модерния и забързан в ежедневието си човек, който тайно си мечтае за глътка свеж въздух и доза позитивизъм.

Куратори на изложбата са: Елена Трайкова, Ивета Рътарова, Кристина Кузмова.

 

 

«