« Върни се назад Публикувано на 14.03.2011 / 23:06

Станишев, преди да извадиш тапата от пристанището, избутай я от задните си части!

 

 

В морската столица, на гости при авера си Борислав Гуцанов, арестуван при акцията „медузите”, експремиерът Сергей Станишев реши да се впише в редиците на „лошите момчета” и да играе рекет на обиден, с врътка „активно мероприятие”.

Бившият министър председател Сергей Станишев се изръби на фирмата – собственик на БМФ на братя Домусчиеви, че била близка до Бойко Борисов и ГЕРБ, и щяла да лапне варненското пристанище.

Ето как журналистката Диана Стоева от www.bgsniper.com проследява събитието:

„Експремиерът си припомни на глас пред пресата, че на срещите му с представители на девненските заводи преди, те са молели държавата да не дава на концесия пристанище Варна Запад на някой частен инвеститор, защото това означава тапа за родния бизнес и изнудване на производителите. След което отсече, че в крайна сметка, портът ще бъде даден на концесия на някоя фирма, близка до ГЕРБ и до правителството, която наготово ще получава огромни пари и ще поставя постоянно променящи се условия на големите производители. Това пък ще постави пред много тежко изпитание представителите на този индустриален клъстър в Девня и заплахата от сериозни съкращения ще е напълно реална. Според Станишев вероятно Български морски флот ще спечели конкурса и за Варна Изток, и за Варна Запад, както е било заложено и при решението за концесията на порта в Бургас.”

НИТО ЕДНА ВОДЕЩА, СЕРИОЗНА – ТИНТИРИ МИНТИРИ МЕДИЯ, НИТО ЕДИН КОРЕСПОНДЕНТ, с изключение на Георги Александров от СКАТ телевизия и Диана Стоева, дори не споменаха абревиатурата БМФ, и не посмяха да запалят Станишев с въпрос и коментар как така другаря Серж изведнъж атакува фирмата на Домусчиеви, на която хариза БМФ при своето управление, за да го приватизират.

Безобразното надупено поведение на варненските медии е обяснимо – те ЛАПАТ МАНГИЗИ от БМФ не само днес, не само от вчера, а от години назад.

Смрадливото им гъзомийско мълчание е в реда на нещата на българската т.нар. журналистика.

Станишев може да говори каквото си иска пред нефелните дописници, може и да си мисли, че червените баби са силно развълнувани от фундаменталните му мисли, но наглостта му не минава пред afera.bg

Даже напротив! Влиза му здраво там, където не е за говорене.

Експремиерът Сергей Станишев беше човекът, който лично придвижи приватизацията на държавния морски превозвач БМФ и я хариза на фирмата на братя Домусчиеви.

Неговият министър на иконимиката премълча всички сигнали за КРАДЕНЕ ОТ БМФ, които иначе докато беше в опозиция упоително размяткаше с папки.

Другаряг Серж трябва да си припомни и за потайната конфиденциална среща в кабинета на директора на БМФ, когото посетиха заедно с Петко Сертов, тогавашен шеф на ДАНС.

Ако е изпаднал в амнезия, ще му припомним за какво си приказваха – ако се наложи с флашка.

Изстрадалото, източено, опоскано БМФ от сините на Костов, от жълтите на Симеон финализира държавното лапане при червените станишевци.

И днес Станишев да атакува братя Домусчиеви е не само наглост, но и чист рекет с няколко послания, за които умните се сещат.

Собствениците на БМФ били приближени на Бойко Борисов. А не бяха ли дойни крави на Станишев при неговото управление?

Откъде влизаха огромни финансови средства към „любимата партия” на председателя на БСП – Варна Борислав Гуцанов, арестуван по операция „медузите”? Какви пари от БМФ текат към медията на Гуцанов във Варна?

Къде отиде да работи ексглавният редактор на вестника на Гуцанов, който му е приближен журналист от години?

Къде ли?

Стана директор на футболен клуб „Лудогорец”, соственост на фирмата, приватизирала БМФ, която днес Станишев реши да клейми.

На това българинът в прав текст му казва – педерастки номера.

Станишев прави обаче и още един дърварски „тънък” маньовър, насочен към ТИМ – холдинга, който също игра за приватизацията на БМФ по Станишево време, но беше прецакан от същия Сергейчо. Сега, понеже идват избори, на ТИМ и пускат знаковото послание – ах, май тогава се сбъркахме, виж как атакуваме противниците ви.

Станишев очевидно не е излязъл от детската градина и си мисли, че някой сериозно може да му се върже.

Това, че варненските медии са запушени от парите на БМФ и протекциите на Гуцанов, нищичко не означава.

Или Гуцанов е спестил на Станишев някои малки „подробности” за отношенията си с братя Домусчиеви и парите им, или селската игра на „Серж- Гуци” цели да респектира онези, които достатъчно вече им се отчетоха, и трябва да мине за италианско калчо.

Преди да вади каквато и да е тапа от варненското пристанище, Станишев е добре да избута тапата от задните си части. Защото парите около БМФ са ужасно прокобни.

Afera.bg от години следи и разследва тяхната взаимозависимост – там няма сини, червени, жълти и прочие. Всички си напълниха ВЗАИМНО ГУШИТЕ до повръщане.

Сергей е крайно време да се отдаде на памперсите докато е време. Иначе рискува парите на БМФ да лъснат точно в техните джобове.

Afera.bg категорично е изразила позицията си за управлението на Борисов и ГЕРБ, но Станишев да говори за БМФ и Домусчиеви, е въпиющо безочие.

Идват избори.

Ние не слагаме белезници.

Но можем да проснем Серж и компания с парите им точно от БМФ.

По очи.

Веселина Томова

«