« Върни се назад Публикувано на 29.08.2023 / 20:47

СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО СЕГА КОЙ УСПА ВАСИЛ БОЖКОВ, СЛЕД АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ?! АМЕРИКАНЦИТЕ, БРЕ! ТАШАК, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ „МАТЕМАТИКА“ ЧЕРЕП И ШВЕЙЦАРСКИЯ МУ АДВОКАТ! КОЙТО „НОСЕЛ ОТГОВОРНОСТ“ ДА НЕ ГО УБИЯТ! НЯМА ТАКАВА КОЛОНИАЛНА КОЧИНА!

Тъкмо се бяхме загрижили, че швейцарският адвокат на Васил Божков – Стоян Баумайер изчезна да се кипри пред камерите, щото черната адвокатска работа очевадно и очевидно я върши Георги Гатев, и хоп-троп, сърце не трае, като швейцарски часовник и цъка:

„Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е имал забрана да се прибере в България от Съединените американски щати и от Обединените Арабски Емирства. Това каза адвокатът на Васил Божков Стоян Баумайер пред бТВ.

За две години Божков бил разпитан седем пъти от властите зад Океана, за да бъде изваден от списъка “Магнитски”. Защитникът на Божков каза, че той е имал забрана от две държави да се връща в България – и от Обединените Арабски Емирства, защото е “политически застрашено лице”, и от Съединените американски щати. Вашингтон го посъветвал на 26 юни, че вече може да се върне у нас, ако поиска.

Адвокатът коментира, че има три начина да паднеш от списъка “Магнитски”. В конкретния случай той се е съгласил да съдейства на държавните власти в Съединените щати.

„2021 г. той ме нае специално за „Магнитски“. Още от първата минута Васил Божков каза „Аз оказвам пълно съдействие, каквото искате – това е“. До момента сме представили над 25 000 страници материали. Американските власти знаят за Васил Божков повече отколкото Васил Божков знае за себе си.“

Баумайер сподели, че става дума за лични материали, отчети, фирми, дружества, преводи, тегления, трансфери, имейли, записи.

Освен това в показанията на Васил Божков фигурирали само имената на Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Мен, което ме безпокои и което безпокои моите колеги в ОАЕ е, че тук могат да му направят нещо в затвора и отговорността ще е моя“, каза Баумайер.

Според него животът на Божков със сигурност е е застрашен.“

„Решението на моя клиент да се прибере беше взето миналата година октомври месец и ние започнахме да се занимаваме реално средата на ноември. След това около нова година от американска страна ни беше забранено да се прибираме заради политическите обстоятелства. Това е самата истина“, разказа Стоян Баумайер.

Моят клиент повече от две години съдейства на 100% с американските власти и всеки път, когато имахме възможност по време на разпити сме питали отново кога е удобно той да се прибере, да изчисти името си пред българското правосъдие и да приключи веднъж завинаги с тези дела тук.“

Баумайер добави, че последният разпит бил края на май пред американските власти за „Магнитски“.

„Тогава ни беше казано, че той ако все още иска, може да се прибере.“

На 26 юни те подали молба в главна прокуратура в Абу Даби, делото на Васил Божков се водило лично от главния прокурор на Абу Даби, защото от ден първи Васил Божков се считал за „политически представено лице“.

Съединените щати не дават обяснение и аргументация. Те съветват. А Емирствата – ви казах. Те казват: „Вашият живот е застрашен според нас. За нас ние сми ви дали убежище, Вие сте политически застрашено лице. Ако искате да си тръгвате – тръгвайте си, но трябва да подпишете декларация, че си тръгвате на Ваша отговорност. Ако нещо се случи с Вас, ние не носим отговорност“.

„Мен, което ме безпокои и което безпокои моите колеги в ОАЕ е, че тук могат да му направят нещо в затвора и отговорността ще е моя“, каза Баумайер. Според него животът на Божков със сигурност е застрашен.“

….

Ташак, музика и вести от „математика“ Череп и швейцарския му адвокат!

СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО СЕГА КОЙ УСПА ВАСИЛ БОЖКОВ, СЛЕД АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ?! АМЕРИКАНЦИТЕ!

Много го било страх Баумайер, че животът на Божков бил застрашен, ама го набутал да се върне, щото му е адвокат, нали така?! И сега квичи, че „отговорността ще е моя“!

Както си го и знаем, оказа се, че сме една лайняна КОЛОНИАЛНА КОЧИНА, в която правосъдието в един милион кавички зависи от … американците.

По същия начин те държат за уя и Боко Тиквата, когото набутаха на всяка цена да прави сглобка с Простото Киро и компания, за да не го оповестят в списъка Магницки.

Какво са обещавали на Алексей чрез консилиеритата си татко Петко и Киро, един Бог знае, ама за разлика от просто идиотите, американците са изчислили Алексей Петров, че влезе ли по върховете на спец.властта, ще направи точно това, което той иска, а не каквото се е искало от него. И нататък… знаете какво се случи. Чрез българските продажници и предатели, които слугуват на … Посолството.

Всъщност, с две думички прости – швейцарският адвокат на Божков ни представи Васил Божков като кукла на конци, една безсмислена марионетка на … американците, когото те ръководят като кухо зомби.

АФЕРА ви каза още преди да пристигне Божков, че е успан. И че няма нищо общо с легендата, която се носи за него от отминали години.

А да видим сега каква е следващата точка от плана на … американците. В долнопробната си колония България, в която нали се сещате, сега „правосъдието“ как седи като насрано пред същите тия … американци и чака инструкции?!

Докато някой седи с пръст на спусъка, метафорично казано, щото се убива не само с куршуми.

Отврат.

Afera.bg

«