« Върни се назад Публикувано на 13.04.2023 / 16:04

СРС РАЗКРИВАТ ЗАМ.-ШЕФЪТ НА ГДБОП, КАПИЯ НА ПЛАМЕН УЗУНОВ, КАТО КЪРТИЦА В ГДБОП НА БАНДИТИТЕ! ВЪПРЕКИ РАЗКРИТИЯТА ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е НА ВИСША ПОЗИЦИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА УЗУНОВ ОТ „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“

На 6.04.2023 АФЕРА публикува:

АФЕРА продължава разследването си за заместник – шефа на ГДБОП:

СРС разкрили човека на Пламен Узунов като къртица В ГДБОП на бандитите

Капията на близкия президентски съветник и масон Пламен Узунов, която към днешна дата заема един от ръководните постове в ГДБОП, е била разкрита след използването на специални разузнавателни средства от негови колеги, разкри АФЕРА.

Става дума за зам.-директора на ГДБОП Димитър Кангалджиев, за когото негови колеги подозират, че в продължение на години е разпъвал чадър над един от най-големите канали за трафик на мигранти от България към Румъния.

Каква е историята. Като сгазиш лука те „изпират“ „под прикритие“ в ГДБОП

През 2018 г. Димитър Кангалджиев е началник на сектор “Миграция” в ГДНП.

Същата година той е бил преместен под прикритие в отдел “Служители под прикритие” към ГДБОП с цел да бъде скрит, тъй като според нашата информация, срещу него започва проверка във връзка с нерагламентирани контакти с лица от криминалния контингент.

Повод за проверката е именно работата му като началник на отдел “Миграция” в ГДНП. Според сигнал, получен от колегите на Кангалджиев, той е разпъвал чадър над един от най-големите и сериозни канали за трафик на мигранти от България в посока Румъния.

Както АФЕРА вече писа, става дума за канал, организиран от Николай Маринов – Яйчака и неговия авер Николай Клечуров.

Всъщност, според хора от службите, именно функционирането на този канал превърна през последните години ГДБОП в служба, намираща се в пълна изолация от партньорските си служби и прокуратурата в България.

Но нека вървим в хронология.

През 2019 г. на АМ “Хемус” отдел “Терор” към ГДБОП задържа голяма група афганистански имигранти заедно с шофьора, който ги превозва. В следствие на тази операция от службата за борба с организираната престъпност стартира друга мащабна акция, която се провежда основно на територията на София и Видин. При провеждането ѝ тогава е задържан именно Николай Маринов – Яйчака заедно с още 4-ма души, участвали по различен начин в престъпната дейност на групата.

Това, което остава в тайна обаче е, че операцията се провежда в пълна тайна от отдел “Разследване” в ГДБОП. Познайте защо? Ами, просто, защото по това време във въпросния отдел разследващ полицай е бил не друг, а съпругата на Димитър Кангалджиев.

Горе долу по това време отдел “Терор” провежда още няколко операции в същите два региона.

Именно тогава, при поредното експлоатиране на СРС-та служител от отдела, който осъществява “Жив контрол”, с ужас чува разговора между двамата Николаевци от Видин, от който пък става ясно, че те предварително знаят всичко за предстоящите действия на службата.

Всъщност тогава това става и първата индикация, че трафикантите на мигранти получават вътрешна информация от лице, свързано със службата за времето и мястото, в което ГДБОП възнамерява да проведе операция.

В процеса на продължаващите СРС-та спрямо групата е установено още, че един от участниците споделя на друг, че “човекът от Костинброд” ежедневно ги информира и инструктира, как точно да действат при превеждането на мигранти от България към Румъния.

И тук отново да ви попитаме, познайте кой живее в Костинброд? Именно Димитър Кангалджиев.

От същите тези СРС-та още става ясно, че престъпност група е работила в дълбока конспиративност, като използва “прави телефони”, в нея са замесени и вд частност голям брой хора, занимаващи се с транспорт, логистика и т.н.

Реално точно заради тази дълбока конспиративност, тогава на разследващите им е било трудно да докажат прякото участие на семейство Кангалджиеви в нея. Най-малкото, защото за целта са необходими свидетелски показания, каквито и до днес няма.

И за да стане ясно, на какви хора е съдействал Кангалджиев, ето какво пише в. “България днес” за случая през август 2019 г.:

„Николай Маринов – Яйчака е излежал присъда за убийство и многократно е задържан за контрабанда на гориво и трафик на мигранти през границата. Той се оказва и босът на бандата трафиканти, спипани на “производствен банкет” на остров в Дунав. Яйчака е рецидивист от Лом, който през годините си е записал в престъпната си биография убийство и е разследван за контрабанда за дизелово гориво. Задържаните тогава са погнати като престъпна банда за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация. Участниците в престъпната схема са заподозрени и за серия палежи, един от които е опитът, да бъде взривено граничното полицейско управление във Видин през март 2019 г.

Според обвинението групата е действала от октомври 2017 г. до ареста й. Зад решетките освен боса Ники Яйчака попадат още Едуард Станков, Янко Яков, Пламен Иванов, Пламен Петков, Вилизар Веселинов, Славянка Петрова и Цветанка Хаджистоянова. Белезниците щракват на ръцете им след сигнал, че планират да прекарат група бежанци в Румъния с моторна лодка през реката. Мигрантите са хванати по път към Дунав. Колата им е спряна на АМ „Хемус“ в един от тунелите. В автомобила и багажника са натъпкани трима мъже, три жени и три деца.“

АФЕРА прави тези свои разкрития въз основа на свои брилянтни източници от службите.

Въпреки разследването ни и скандалните факти, заместникът шефът на ГДБОП Димитър Кангалджиев все още е основна фигура в ГДБОП, а причина за това е неговият личен покровител, президентският съветник и виден масон Пламен Узунов от „пътя на копринката“.

АФЕРА многократно е писала за схемите на Узунов и за пипалата, които той е пуснал в почти всички правоохранителни служби на държавата.

Въпреки купищата информация и към момента същите хора са на своите позиции в МВР, стотици мигранти ежедневно прекосяват българските граници, а докато шефовете им въртят схемите си, редовите полицаи измират по улиците.

В последните повече от две години, в които МВР и служби се управляват от Пламен Узунов & Николай Копринков от „пътя на копринката“, МВР и службите в МВР, които бяха тресавище по времето на Боковата кохорта, вече са докарани до потресваща кочина на корупция и некадърност.

АФЕРА нееднократно е призовавала за крути мерки и чистка „грузински вариант“ във всички служби на МВР, прогнили от корупция и участие в криминогенни схеми.

Това обаче УМИШЛЕНО не се случва, защото начело на корупцията и схемите са точно Пламен Узунов и „Златния“ на Румен Радев, който пък се държи като глух, сляп и ням дебил за корумпираните си съветници. Поведение, което не може да бъде оправдано с нищо, освен с едно – че Радев отдавна вече е с двата крака в корупцията на „пътя на копринката“ на Узунов и „Златния“.

Afera.bg

«