« Върни се назад Публикувано на 17.03.2011 / 19:13

Срещата на Алексей Петров с Дянков – кой ми с..а в гащите

 

 

Истината, естествено се оказа далеч по-различна.

Алексей Петров обаче стигна и по-далеч в кресчендото. В интервю пред щерката на Сашо Диков за в. Република, Петров твърди:

„-Господин Петров, вашата организация получи покана от финансовото министерство за среща в четвъртък по повод предложения от министър Дянков пакт за финансова стабилност. Вие, в качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, ще участвате ли в срещата?

-Да, засега сме планирали да участва екипът, който изготви писмото до министър Дянков с нашето виждане за снижаване на лихвите преди повече от година, в който съм и аз.
-Какво очаквате от срещата с министър Дянков?

-Заслужава адмирации решението на финансовия министър да направи тези срещи с граждански структури и неправителствени организации, каквато е нашата, и учудващо за мен, дори с опозиционни партии. Намирам това като знак, като светване на лампичката, като опит за връщане към гражданското общество в България, като смяна на стила на управление, който беше прилаган в продължение на повече от година и половина, а той очевидно е силов, автократичен. Това може би се дължи и на приетата стратегия за национална сигурност, защото в крайна сметка в основата на националната сигурност стои финансово-икономическата такава и в този смисъл трябва да се приветства подобен подход…”

Прословутата среща трябваше да се състои днес, според анонсите на Трактора.

Не би, обаче.

И лъжата цъфна.

Оказа се, че Дянков е имал планувана среща по график с рабодателски организации, сред които е и Съюза за стопанска инициатива. Алексей Петров не е председател на организацията, въпреки че е онзи, който я движи задкулисно. Нещо като Лев Инс и останалите…

Сутринта премиерът Борисов също отрече такава среща да има.

А Симеон Дянков пък е в Брюксел.

Така лихвите и доматите на Алексей Петров се отлагат докато окончателно не се разбере с огледалния си ортак Бойко Борисов. Както е видно от реалността след последната им задкулисна сделка няма СРС-та, флашки, няма и взривове, и никой дори не квичи какво става с взрива пред вестника на Петров.

Изумителният некадърен пиар за пореден път вкара Трактора в джаза. Сега е ред да го поканят в телевизионното предаване на изгората на Котарака.

 

Afera.bg

 

«