« Върни се назад Публикувано на 16.01.2014 / 18:00

СРЕЩАТА МЕЖДУ БОРИСОВ И ПЪРВАНОВ – В ЛОВНИ РЕЗИДЕНЦИИ. С РУМЕН ПЕТКОВ – ДЕСЕТКИ СРЕЩИ НА БОЙКО.

 

Ново разследване на смъртта на бизнесмена Михаил Михов – Мишо Бирата поиска Николай Бареков. Той настоява да излезе наяве истината за съмнителни и вероятно удобни за някои политици обстоятелства около изненадващата и загадъчна смърт на Михов. В сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров,лидерът на „България без цензура“ иска ексхумация на тялото и международна съдебно-медицинска експертиза. „През последните дни бях посетен в качеството ми на общественик и  политик от приятели и близки на семейството на г-н Михов и на жена му Ева. Бях помолен да направя тази юридическа постъпка директно до Вас, с искане за незабавнаексхумация на тялото на Михаил Михов.

Другото искане, което отправям към Вас е назначаване на международна съдебно-медицинска експертиза, която да установи има ли наличие на вещества, които дори и в минимални дози, инжектирани подкожно или венозно, могат да предизвикат незабавна смърт, която носи белезите на инфаркт или мозъчен удар“, пише в сигнала си Бареков.

В документа до прокуратурата той напомня, че в скандалните записи, в които беше намесено името на Михаил Михов, присъстват и имената на двама актуални български политици – Бойко Борисов и Георги Първанов. „И тогава, и днес тези две лица са единствените известни фигури, които биха имали /косвено или пряко/ интерес от липсата на този човек и от липсата на неговите показания по случая със спряната митническа проверка на неговота фабрика“, смята Бареков.

Нека прокуратурата да започне да привиква хората от охраната на Борисов, които да кажат имал ли е той срещи в Банкя с Бисер Миланов и Румен Петков., поиска лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред медиите, дошли на откриването на офиса на движението в Шумен.

„Призовавам Борисов да седне на детектора на лъжата и да каже срещал ли се е с Бисер Петното преди Коледа и колко са били срещите с Петков,както и какво са обсъждали на тях“!

Информацията ми за срещите на Борисов с Бисер Петното и Румен Петков е от най-близките му хора – тези, които го пазят. Призовавам прокуратурата да извика всички охранители от НСО и те да дадат показания състояла ли си е такава среща. Борисов, ако се надява, че НСО го пази и после си мълчи за това какво се случва, се лъже, посочи още Бареков.

Той обясни, че самите записи от разговорите, с които разполага в.„Галерия“ най-вероятно са направени от един от тримата, но нито Бисер

Петното, нито Румен Петков са се записвали. Единственият, който има навика да записва в дома си, е Борисов. Той днес буквално сезира прокуратурата срещу себе си, категоричен е лидерът на „България без цензура“.

Той уточни, че срещата между Борисов и Първанов се е провела в Ловни резиденции, за което също има информация от НСО. Според Бареков именно затова и Първанов отрича да се е виждал с Борисов в Банкя. Освен това, Първанов може да е пращал и дясната си ръка Румен Петков да говори с Борисов, смята Бареков. Срещите с Румен Петков са били десетки и са се провеждали в Банкя. На тях са обсъждали идеята да се превземе лявото чрез Първанов, договаряли са сметки, медии, съобщи още той. Нека прокуратурата да извика НСО и да разберем. Срещата с Румен Петков не е толкова страшна, но Бисер Миланов, който е със 7 присъди и Борисов да се събират да обсъждат нещо – е страшно, според лидера на „България без цензура“.

Днес г-н Борисов си позволи персонално да ме напада в парламента и по агенциите. Дълго време неговите пиари го съветваха да не отговаря на въпросите, които му задавам. Но в безпомощността си да намери отговор днес той извади в парламента мои снимки с Миланов, правени по време на предаванията в Русе и Благоевград. На фотосите аз съм с няколко хиляди души на площада и това, което сме си говорили, всички сте го чули.

Спомням си, че тогава Бисер Миланов каза, че ГЕРБ и Цветанов с кликата му в Русе са превзели родния му град. Ако Борисов има други мои снимки с него – нека да ги извади, призова Бареков, който е категоричен, че такива няма.

НСО са служители под пагон, длъжни да спазват закона, ако са присъствали на среща между Миланов и Борисов, те трябва да не мълчат, а да кажат какво са си говорили двамата, смята Бареков. Според него Борисов и Петното най-вероятно са правили сговор за извършване на престъпление – да се радикализира протестът, да се чупи парламентът. „Вчера Милановбеше арестуван в протеста, а не в контрапротеста. Какво го е накарало да е там? Тези момчета от НСО са длъжни да не мълчат. Ако знаят за престъпление, би трябвало да си признаят“, посочи още Бареков.

Лидерът на „България без цензура“ коментира и подадения от него по-рано днес сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за смъртта на Мишо Бирата.

Той бе категоричен, че трябва да има незабавна ексхумация на тялото му и да се направи международна експертиза дали са му инжектирани вещества, които предизвикват масиран сърдечен удар. „Става въпрос за сложни вещества, които бързо се отмиват от човешкото тяло, но има такива специалисти, които могат да ги открият“, обясни Бареков и каза, че трябва да се ангажират специалисти от Западна Европа, САЩ, Китай или Израел.

Той припомни записите от СРС-тата, в които Борисов признава за чадър над Мишо Бирата, поискан от Първанов и посочи: „Смъртта на Михов обслужваше само тях двамата. Не казвам, че те са го убили, но трябва да знаем дали неговата смърт насилствена ли е.“

Шуменският офис на „България без цензура“, който бе открит днес, се намира на ул. „Димитър Благоев“ №1. В него доброволците ще работят по проблемите на шуменци – с тока, качеството на водата и др. „Надявам се , че до евроизборите ще имаме около 150-200 работещи общински офиса“, посочи Николай Бареков.

За самите структури на партията в града Бареков обясни, че хората ще бъдат избирани на демократичен принцип.

Afera.bg

«