« Върни се назад Публикувано на 11.03.2022 / 9:22

СРАМ! ДА САНКЦИОНИРАШ ДОСТОЕВСКИ! ЗА НАШИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ НАТЕГАЧИ ОТ „СИEЛА“ ГОВОРЯ. ВСЕ СЪЩИТЕ ПРЕДАТЕЛИ. ВСЕ СЪЩОТО ДЪНО!

Да санкционираш Достоевски заради Путин, да лишиш хората от Чехов заради агресивните действия на една политическа власт, да пренебрегнеш “миналото и размислите” на Херцен заради несъгласието си с Лавров, освен че е признак на крайна тъпота и пълна безпомощност, също така е и самоубийствено ходене по ръба между нормалността и културния фашизъм. За нашите евроатлантически натегачи от Сиела говоря. Същите, които вчера съобщиха, че спират да издават руска литература. Честно да ви кажа, дори в началото не повярвах, че може да има толкова прости люде. Но, факт е, че има. И те са българи.

Разбира се, че всички съчувстваме на хората от Украйна. Да не говоря, че аз не правя особена разлика между страданието на народа на Украйна, и това на този на Русия. В някакъв по-широк смисъл за мен и двата народа са жертва на случващото се. Но да си отмъщаваш на книгите, на най-доброто създавано от човека, за да го “накажеш” за най-лошото от неговата природа, това вече си е висш пилотаж на олигофрения!

А същевременно онзи смешник “здравейте Наско” мълчи. Но как да говори, като е скопен културно и интелектуално, как да каже нещо, като е само една надуваема кукла, а за тази работа са нужни мъжки топки и човешко сърце?

Обидна държава е България. Жалка държава е България. Съжалявам, че го казвам, но е ме срам от провинциализма, подмазвачеството и натегачеството, които така свободно си маршируват из територията ни през последните 30 години.

И последно. Накрая. За четвърт век нищо не се промени в културата, етиката и достойнството на българина. Все същите предатели, все същото дъно. Трагедия, пичове, тежка трагедия. Срам.

Васил Петев

«