« Върни се назад Публикувано на 19.05.2014 / 21:53

СРАМ! ГОТВИ СЕ КОАЛИЦИЯ ГЕРБ – ДПС – РЗС

 

„Готви се срамна коалиция между ГЕРБ, ДПС и РЗС, обяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в Сливен: „С Костинброд свалих ГЕРБ и Борисов, а вижте какво дойде – коалицията  ДПС, БСП и „Атака“, не скри разочарованието си от досегашните управляващи Бареков. „Днес се готви нова срамна коалиция между ГЕРБ, ДПС и РЗС“, разкри още той пред сливналии, препълнили залата на драматичния театър в града на стоте войводи за срещата с коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

„Бракът“ на Борисов с Яне Янев ще роди още 200 хиляди души, които ще гласуват за ББЦ,  прогнозира Бареков по повод призива на лидера на РЗС симпатизантите му да гласуват за ГЕРБ. „Нали помните какви плакати си беше сложил Яне Янев на магистралата – „Ще уволня Бойко Борисов“. Е, сега се гушнаха“, обобщи Бареков.

 „Аз знам, че тези хора са милиардери с вашите пари. Гласувайте за млади хора, които имат кауза и тази кауза се нарича България“, призова лидерът на „България без цензура“, който призна, че започва най-вълнуващата седмица в неговия живот, защото, според всички социологически агенции и техните проучвания, ББЦ и коалиция е трета политическа сила. „Дайте ми още пет дни и ще сме първи, защото имаме енергия“, зарече се той.

 Бареков коментира още и напускането на поредния депутат от ПГ на ГЕРБ, Даниел Георгиев, който ще бъде експерт към ББЦ, което изненадало и объркало партиите на статуквото.

 „Причината тези хора да напускат и да идват при нас, е че осъзнаваме своята отговорност. Ние знаем, че надеждите на българския народ е с нас, защото искат държавата да се върне обратно на тези, които я притежават“, каза Бареков.

 „Тези три партии, които сега ни управляват, се уплашиха, че ще ги бием. Те решиха в петък да ни отговорят с вот на недоверие. „Но ако техните лидери отидат в петък да си правят пи ар, и аз ще отида в парламента, нека ме спрат. Нашите депутати няма да държат кворума, но ще отида да им кажа в очите какво мислите“, закани се Бареков.

 „Направих си застраховка, че няма да свърша в прегръдката на ДПС и тази застраховка се казва ВМРО“, каза лидерът на ББЦ преди да даде думата на Ангел Джамбазки – втори в листата на коалицията.

 Няма нация без здравеопазване, без доходи и образование, останалото е една територия. Затова трябва не само да променим философията на тази политика, но и да сменим хората, които я прилагат, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, чийто род също е от Сливен.

Той подчерта, че ключът към интеграцията на ромите е образование и работа, а не живот на социални помощи.

Само ние сме готови да сложим нашийника на всички монополи, каза зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Когато изберем Николай Бареков за премиер, само тогава ще сме спокойни, че банките повече няма да ни тормозят, добави той. Славчев пое ангажимента в Котел отново да има болница, след като управлявалите в годините на прехода я закриха и лишиха от лечение не само котленци, но и жителите на околните планински села.

 Лидерът на ЗНС Румен Йончев, четвърти в листата, посочи, че вместо да дебатира по истинските проблеми на страната, които могат да намерят своето решение в Брюксел, парламентът „си спретна един уреден мач зад стените на НС, който ще се играе без публика“ с  дебатите по вота на недоверие в навечерието на евровота. „По това време българският парламент трябваше да гласува други неща – като закона „Чисти ръце“ и промените в ГПК, с които трябваше да се сложи край на произвола на частните съдебни изпълнители и банките“, каза Йончев. Краят на всичко това ще дойде на 25-ти с бюлетина номер 28, заключи той.

 „Чужди монополи се подиграват с нас, нямаме работа, нямаме нищо. Тази ли свобода чакахме?, попита зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Той призова сливналии да си спомнят за всичко, което сме загубили и за това, че от държава се превърнахме в територия. „Тази лъжа не може да продължава“, отсече той.

 Има надежда за България, каза областният председател на ББЦ в Сливен Георги Балабанов. До този момент нямаше партия и лидер, които да гарантират просперитет, но сега това се промени, мотивира се той.

Afera.bg

«