« Върни се назад Публикувано на 04.01.2014 / 19:36

СРАМУВАТЕ ЛИ СЕ ОТ МЕДИЙНАТА ПОРНОГРАФИЯ ПРИ ГЕРБ, КОЛЕГИ ОТ „12+3“

Напомняте на Волгин факта че протестиращите срещу властта гневно го сочили с пръст, а пропускате факта, че протестите са финансирани от задкулисни олигархични кръгове у нас, свързани именно с ГЕРБ.Доста патетично говорите за професионалните стандарти на независимата журналистика, плурализма на мненията, политическата безпристрастност. Сетихте ли се дори и за миг за тези красиви фрази докато наблюдавахте медийната порнография по време на управлението на ГЕРБ?

Отворено писмо до Данчо Лозанов и Жоро Папакочев

Да ви успокоя още в началото. Това отворено писмо не е в подкрепа на Петър Волгин. То е за нещо много по-важно и съществено за родната медийна среда.

Къде бяхте, драги колеги в последните 4 години? Не се ли срамувате от тоталния слугинаж на целокупното ни медийно войнство в подкрепа на антидемократичния милиционерски режим на ГЕРБ? Защо не реагирахте така остро на невижданата в годините на демокрация тотална цензура срещу всяко мнение, различно от това на вожда и учителя от Банкя? Защо не писахте на всичките медийни шефове у нас писмо с послание „Засрамете се”, когато бившия премиер ги покани да обяснят натиска му и те съвкупно му се обясниха в любов? Защо не реагирахте, когато предишната власт затваряше устата на медиите с пари на европейските данъкоплатци? Защо не захванахте темата за тотално сринатия авторитет на медиите, именно заради наложения слугинаж?

Напомняте на Волгин факта, че протестиращите срещу властта гневно го сочили с пръст, а пропускате факта, че протестите са финансирани от задкулисни олигархични кръгове у нас, свързани именно с ГЕРБ.

Доста патетично говорите за професионалните стандарти на независимата журналистика, плурализма на мненията, политическата безпристрастност. Сетихте ли се дори и за миг за тези красиви фрази докато наблюдавахте медийната порнография по време на управлението на ГЕРБ?

Никога не съм си давал по политическите пристрастия на Волгин. Харесвам у него само аргументирания начин, по който се опитва да убеждава слушателите си в своите идеи. Не защищавам днешния водещ на 12+3, но категорично стоя зад правото му на собствено мнение. Именно този плурализъм властваше преди четвърт век във вашето предаване. Защо този плурализъм днес да бъде погубен? Ако цената е медиен слугинаж в полза на връщане на Бойко Борисов на власт, аз не бих платил тази цена…

Владимир Танев

«