Публикувано на 29.05.2022 / 9:14

СРАМУВАМ СЕ ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И ДЪРЖАВНИЦИ!

Колко пъти и с какви думи да кажа, за да разберат някои хора, че Украйна не може да победи Русия в открит военен конфликт. Това е невъзможно както теоретично, така и на бойното поле. Няма никакво значение дали НАТО ще логистира войната на украинците, дали ще изпраща оръжие или наемници. Дори НАТО да се намеси открито в конфликта, Украйна пак ще бъде опустошена и заличена. Който е учил военно дело, знае защо.

Онези между нас и по целия свят, които по политически и друг дневен ред насъскваха украинците да воюват и им внушаваха, че могат да победят Русия са военнопрестъпници. Тяхната арогантност отне живота на хиляди украинци и на практика заличи реалната възможност за светло бъдеще на Украйна. Да хвърляш с думи и действията си живи хора в огъня е безумие, когато сам нямаш и грам представа какво представлява войната. Срамувам се от нашите политици и държавници, които съучастваха в това античовешко и престъпно действие срещу Украйна и украинците. Те погубиха Украйна!

И ще бъдат съдени като военнопрестъпници! Защото са такива.

Николай Марков

Коментари 23 за
“СРАМУВАМ СЕ ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И ДЪРЖАВНИЦИ!”

 1. „Колко пъти и с какви думи да кажа, за да разберат някои хора, че Украйна не може да победи Русия в открит военен конфликт.“

  О.р. подп. Николай Марков е време да разбере, че бойните действия са между Русия и ФАЩ/НАТО.

  Проф. НакоСтефанов: въоръженият конфликт в Украйна ще промени Европа и Света
  http://skandalno.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%8a%d0%be%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84%d0%bb-190292/

 2. Те са си продали задниците, дано рано или късно си понесат отговорността.

 3. Aмериканците : ще воюваме за Украйна до последния украински войник !

  Вече на всички е ясно, че тази атака на САЩ е глупава, няма да успее и по никакъв начин не им помага за това, което ги чака от Китай.

  Въпрос на месеци е да се ударят в стената !

 4. Общото между украинските и българските политици е че са купени, напазарувани на килограм живо тегло.
  Решенията се вземат основно във ФАЩ, където е печатницата на пари.
  Борбата е единствено между консерватори и либерасти, т.е. Тръмп срещу Байдън, Кисинджър срещу Сорос, опростено казано разбира се.
  Много скучен стана светът.

  1. Нищо консервативно няма в чифутската марионетка кисинджър или тъпира тръмп. И едните и другите са глобалисти, само че според сороспиите корпорациите, трябва да командват света, а според тръмп, властелин трябва да е америка.
   Толкова за либерали и консерви.

 5. Надявам се всички днешни управляващи в ЕС , САЩ и присъдружните им , да бъдат съдени за войната която водят в Украйна , да отговарят за хилядите загинали , за разрушението на тази държава , за лъжите си , за лицемерието си , за това че са абсолютни некадърници и измамници – никой народ не желае война !
  Да ги измитаме по- бързо , че може и в ядрена война да ни вкарат !
  Явно чавка им е изпила акъла !

  1. А кой ли ще се сети да ги осъди за войната в България?
   Разрушиха и разграбиха родината ни поведоха си геноцид, а оживелите ги гледат, пърхат с мигли и им се радват, като на божества.

 6. Много верни и точни оценки за сегашното ни дередже!!!!! И като народ, и като държава. В медицината нямаш ли правилно поставена диагноза, каквато и терапия после да провеждаш – нищо не става!!! Така, че „Ветър Ветров“ човека ти поставя диагнозата, а ти как ще се лекува си е твоя работа, метафорично казано. А този твой полковник от НСО, че махнал с ръка по адрес на Н. Марков – никаде не е казано, че всички трябва да се харесваме на всички! Това, че той не харесвал Н. Марков, нищо не значи. Сигурно и него, въпросния ти познат, и него някой от НСО не го харесва, но ти не знаеш за това, нали?! Така, че по – кротко с оценките.

 7. „Поведението на Русия показва стрес от западните санкции, наложени заради бруталната атака срещу Украйна“, пише британското разузнаване. В съобщението се припомня неотдавнашното изявление на заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко, който каза, че Русия е готова да осигури хуманитарен коридор за кораби, превозващи храна през Черно море в замяна на отмяната на санкциите. Министърът също така поиска Украйна да разминира района около пристанище Одеса, за да позволи преминаването на кораби. Опитът на Русия да облекчи международните санкции също подчертава стреса, който санкциите оказват върху режима, се казва още в съобщението.

  Боже, какъв НЕРЕАЛЕН анализ на уж мощна специална служба! Оказва се вярно твърдението за все по-ниско ниво на експертност.

 8. Симеон Николов, дипломат, бивш зам.министър на отбраната*

  В Западна Европа набира скорост дискусията за предстоящи санкции срещу Китай по подобие на тези срещу Русия. Сериозно безпокойство се забелязва в деловите среди в Германия. Президентът на Федерацията на германските индустрии Зигфрид Рувурм се обяви против ограничаване търговските отношения с Китай и предупреди за драматични последици за Германия, тъй като ключови индустриални сектори са силно зависими. Санкции срещу Китай ще имат опустушителни последици. Фолксваген реализира 40% от продукцията си в Китай. БМВ и Даймлер генерират една трета от приходите си също от Китай. След санкциите срещу Русия, това ще е втори дамоклев меч над германската индустрия. Ако с решенията за руския газ Европа се простреля в крака, санкции срещу Китай ще взриви бомба под краката й. Кой е диригентът на тези събития, заинтересован от една слаба Европа е ясно.
  Основателни ли са обаче опасенията на европейския бизнес? Съдейки по подготовката на Китай за посрещане на такива санкции, отговорът е „да“. Нещо повече, ако трябва да вярваме на Wall Street Journal, Пекин е наредил „преход към военно–временно положение“. На военния район Гуандун е наредено да мобилизира огромни ресурси за нахлуване в Тайван: 1358 армейски части със 140 000 души, 953 кораба, 15 500 военни експерти от различни области, 64 ро-ро кораба, 3865 безпилотни летателни апарати, 588 влакови вагона, 6 корабостроителници, 14 спешни мобилизационни центъра, зърно и петролни складове, болници, кръвни банки и др. От друга страна обаче, Китай няма интерес да влошава отношенията си със Запада. Времето ще покаже и сроковете за това се скъсяват. Най–късно до есента на настоящата година.

 9. Смърт на фашистите-чужди,наши.Долу мръсната гадна ошушкана осрана опростяла. ….колония.Да живее старата България.Слава на Русия.Това Ви го пише майор от резерва.Чакам началото на чистката срещу предателите на нацията и се връщам да участвам. Не в колената…в въдят ще ви стрела предатели.Цинично е,но вие е£@хте майката на страната ни!

 10. В мрежата се говори за Експеримента Просто Киро, грЯшка това е ЕКСТРЕМЕНТА Просто Киро .
  Вещицата урежда един след друг Екстрементите – след Киро идва Бастуна а над всички се извисява ОН ПреЦидента .

  Колонията за жалост на малкото останали незомбирани люде се управлява от Екстременти !
  Който не вЕрва да хваща гората .

 11. Бивол на покрив „колко пРоЗд а на високо стъпил“ жалко за България

 12. Май сме предоставили тайно нашите Су – 25 на Украйна. Скоро ще се разбере. Нека нашите да ги покажат на времето те бяха в Безмер сега не знам къде са ги скришли.

 13. Да се върнем макар и за момент малко повече от осемдесет години назад и да си спомним, как една кавалерия атакува със саби настъпващите немски танкове – касае се за съседна държава на Украйна – Полша. Да загиналите хусари бяха обявени за герои но не те успяха да спрат настъпващите танкове и само след седмица, Полша под загрижения поглед на цяла Европа бе прегазена. Защо се в тези земи се случват такива работи?

 14. Чудно ми е Марков как не се изхаби да говори/пише еднотипни/монотонни анализи в продължение на години… Само анализи, бърборене и нищо градивно! Убеден съм, че всеки разумен читател/слушател са му ясни нещата за които приказва, не знам защо трябва да се тромбова нон-стоп в тая насока. На негово място ако притежавах сериозни качества придобити в НСО, вместо да обикалям медиите бих отворил една частна школа за обучение на млади кадри! (примерно)
  Николай Марков, нищо лично! Съвсем случайно имам изключително доверен човек в НСО, действащ полковник с когото много рядко се виждам. Преди години го бях питал за теб, след като те бях гледал в някаква медия… Той само ми кимна вяло с ръка. Нямаше нужда повече да го разпитвам.

  1. Подкрепям написаното от Вас!
   Време е да се направи нещо,докато се говори,англо-саксонски подлоги приключват официално България(киро простото,еничаря румен радев,най-злата жена в новага история на България,управляваща Корнелия Нинова,злия демон асен василев,а онези индивиди атанасов,сандов някакъв,даже ме е гнус да им пиша имената,има млади ентусиазирани хора,полк.Марков ги познава,само както той често казва“стратегически“,да ги организира и подтикне,имам предвид примерно ИЛИЯ,КРАСИМИР,АЛЕКСАНДЪР-имат предаване в Yuotobe,казва се „КОНСЕРВИТЕ“,където неотдавна порк.Марков гостува,така че тези ПОЧТЕНИ МЛАДЕЖИ са нашето эспасение,а не Възраждане и измамника Костадинов!

   1. reneta, за съжаление си права и всички сме се превърнали в последните летописци на загиващата ни родина. Очевидно нищо няма да направим докато ни избиват, ако по някаква случайност ПАК не ни освободят руснаците. Другият вариант е народа да изгладнее и събуди.

  2. Да направим следното, предлагам ние – Вие, аз и останалите да се съберем и да го направим?!
   Съгласен ?
   Не защитавам Марков, само ще кажа, че от нещата на които учи живота едо от тях е следното: човек се развива и дали е плюс или минус е отделен въпрос.
   Всеки може да си отвори очите в един или друг момент и да се промени. Не се знае дали Марков е вярвал в системата преди да разбере, ме всичко е Един фарс!
   Няма как да сме в главата на тези хора.
   Времето и само то ще покаже.
   Бездействие за нас може да е действие за други…

 15. 🙂 С това, че „духовните ни водачи били по мерцедесите и бмветата“, направо изби рибата…
  А как хубаво отговори на младите в студиото…Чак ми се доплака…
  Голям българин! Здраве и щастие му желая, защото ни е нужен и защото като него останаха единици. /Каза сантименталната жена и отиде да прави закуска./

  1. TOGETHER зад водещата моу ми хареса.
   Да стане ясно на всеки, че за българска медия става въпрос все пак.
   Сега ще изгледам и видеото и ще му се радвам докато си пия кафето 🙂

   1. За съжаление, английският е „родния език“ на подрастващите. Владеят го перфектно, за разлика от българския. Абсурдно, но факт.
    Надписът сигурно е за тях. Нелеп е, да. И то броени дни след 24-май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>