« Върни се назад Публикувано на 07.09.2023 / 19:58

СПРЕТЕ ДА РАБОТИТЕ, БЕ! ПО-ПОЛЕЗНИ ЩЕ БЪДЕТЕ

Законът за движение по пътищата отново е бил подложен на изнасилване днес от депутатите. Герберастите предложили да се запише, че катаджиите ще спират колите и ще проверяват документите на всички пътуващи в колата. Та ако има невръчени фишове, да им ги връчат.

Не става дума за случаи на полицейски операции по издирване на лица и залавяне на престъпници.

Не, спират те, взимат личните карти на всички пътуващи, катаджията отива в служебната кола и започва проверка. Няма значение дали си шофьор.

Законът за защита на личните данни да си гледа работата. Задължението на служителите от КАТ да се грижат за безопасността на движението и да помагат на шофьорите се отменят. Европейската практика да не се тормозят излишно изправните водачи също.

Вместо по КАТ, служителите стават бирници.

Като знам колко е в ред информационната система, проверката ще бъде бая продължителна. При едновременни заявки от цялата страна, считайте сървърите за изпушили. Интересно, в полицейските коли принтери ли ще се инсталират. За да разпечатват фишовете, ако има открити. Или ще ги пишат на ръка. Такава проверка ще отнеме часове. През това време ще минават нарушители, ще стават катастрофи, няма значение. КАТ ще прави проверка на самоличността на пътуващите българи. Защото държавата е некадърна да намери друг начин да връчва фишовете. Ами започнете да спирате и пешеходците, влезте по влаковете и в градския транспорт. Пълно е с народ за проверка.

Едва дошли за есенната сесия и започнаха с дивотиите.

Спрете да работите, бе! По-полезни ще бъдете.

Богомил Бонев

«