« Върни се назад Публикувано на 02.05.2023 / 11:32

СПРЕТЕ ГО ТОЯ, БЕ! НЕ СМЕ ОЛИГОФРЕНИ!

Зам. главният прокурор Борислав Сарафов изнесе нови данни за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев:

Не е взривно вещество, което да е фабрично и да е произведено от армията. Става въпрос за самоделно устройство. Касае се за максимален професионализъм. Извършителят умее така да заложи бомбата, че да има отсколки. Става въпрос за устройство с широк химически състав, с 3 кг. трорил„, заяви зам.-главният прокурор.

„Единодушното заключение на всички експерти е, че се касае за концентриран и насочен взрив, като взривната вълна и осколките са били насочени от банкета на пътя към пътното платно. Става въпрос за голям брой осколки мощен взрив и много добра насоченост на взрива. Въпрос на частици от секундата е било взривът да бъде посрещнат със страничната, широка част на автомобила, а не с предната, дясна част.

Именно тези частици от секундата са спасили возещите се в автомобила. Защото мнението на всички експерти, включително и на израелски експерт, който е в България и участва в огледа, е, че тези метални сачми са поставени там с идеята да пробият автомобила и бронировката и да убият намиращите се в автомобила„, допълни Сарафов и посочи, че в колата са били главният прокурор и охрана.

„Проверяваме всички версии, но е несериозно да се мисли, че е подготвено за друг автомобил. Искам дебело да подчертая, че този взрив, тези отсколки са можели да убият невинни граждани. Можело е да бъде улучена цивилна кола, която се движи в другата посока“, посочи Сарафов.

Той уточни, че още е рано да се говори за заподозрени.

Става въпрос за електронно взривяване. Ценя мнението на израелски експерт, той посочи, че подобно нещо е много професионално извършено. Говорим за зъл гений, не някой обикновен човек„, каза Сарафов.

Това устройство може да се задейства и през интернет. Но със сигурност е имало визуален контакт, защото бомбата се е взривила, когато колата на главния прокурор се е изравнила с бомбата.

Работи се по всички версии, включително това взривното устройство да е направено от чужденци, а не от българи“, каза още той.

По думите му се изземат камери по целия път.

Сарафов още веднъж посочи, че атентатът не е срещу личността на Иван Гешев, а срещу главния прокурор и това е изключително сериозно.

По колата има доста сериозни поражения. Ако взривът беше във вратите. със сигурност щеше да има пострадали„, заключи той.

Взривната вълна е минала покрай предния десен фар на автомобила и предния капак. „Обикновен гражданин нямаше да бъде жив, бронираната кола и случайността са спасили живота на пътниците. Това категорично е опит за убийство”, каза още Сарафов и посочи: „тук е засегната държавността и една институция“.

….

СПРЕТЕ ГО ТОЯ, БЕ! НЕ СМЕ ОЛИГОФРЕНИ!

ТРИ КИЛОГРАМА БИЛ „ВЗРИВА“, АМАН, БЕ!

НАСОЧЕН БИЛ „ВЗРИВА“! И ТО КЪМ ПЪТЯ!  АМАН, БЕ! ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛА, които АФЕРА вече разби на парчета.

„Електронно взривяване“, да, бе, да!

„През интернет, но със сигурност е имало визуален контакт“…

Някакъв „израелски специалист“ рекъл туй, което АФЕРА написа още веднага след „атентата“ без да е „израелски специалист“.

Но за разлика от „израелския специалист“ /покажете го тоя, че да го видим, бе!/ АФЕРА ясно и категорично обясни защо е малко вероятно „атентата“ да е бил задействан чрез дрон.

ШАШКА, ДРАГИ НИ ЧИТАТЕЛИ, ШАШКА! ТРИ КИЛОГРАМА – НАНАЙ! В ТИКВАТА НА САРАФОВ!

ПИСНА НИ ДА ОПРОВЕРГАВАМЕ ЛЪЖИТЕ НА ТОЯ САРАФОВ!

Публикуваме и мнението на Александър Лачев, което потвърждава първоначалния анализ на АФЕРА:

„Най-мразя да ме лъжат, а още повече – да ме вземат за прост шаран😡

За това не се сдържах👉

🧐Офицер от запаса (инженерни войски) със сапьорски опит съм.

Взривявали сме 100-ци килограми експлозиви. На учения (със зрив) сме изкопавали укрития за танкове.

Горили сме на горски огън шашки (400г. тротилови пресовки). 😲

😮 На изпит по изграждане на минно поле, така заблудих изпитващия, че когато посочваше къде съм сбъркал и трябва да ме скъса – завърши с ругатни, като разбра, че е стъпил върху (скрита от мен) противопехотна мина!

🤔 Толкова с аргументите за извода ми по случая:

⚠️ Аматьорска работа на милиционер от Симеоновското у-ще.

⚠️ Взривът е предизвикан от експлозив (не повече) 400г. тротилов еквивалент.

⚠️ Поставен е за всяване на суматоха – извън пътя на банкет с обратен наклон, което отвежда силата на взривната вълна към гората, а не към пътя.

🧐🤔 Всичко друго, което ще чуете е МАНИПУЛАЦИЯ‼️“

Afera.bg

sdr
«