« Върни се назад Публикувано на 18.03.2023 / 10:48

СПРАВЕДЛИВОСТТА. КОГАТО ТЕ ПОРЪЧАТ. „ЛОШИТЕ“ И „ДОБРИТЕ“. И ИЗМЕКЯРИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ КИНТИ ВЪРХУ ГЪРБА ИМ

„Законите, установени от хората, не могат да противоречат на законите на съвестта.“

Анатолий Рибаков

Това е първото интервю на главния прокурор Никола Филчев дадено за „Всяка неделя“ на Кеворк Кеворкян.

От 38 минута нататък можете да чуете Николай Филчев да изрича:

„...В името на какво бих нарушил закона? Бих го нарушил само в името на нещо, което стои над закона и това е Справедливостта! Защото не винаги Закона отразява или дава най-справедливите решения. И при евентуален конфликт между формалното или писаното право и някаква Справедливост, бих го направил в името на едно човешко решение на даден казус, на даден случай.

И по нататък: „....да се изслуша винаги и другата страна, нещо, което е необходимо, за да постановиш необходимото решение и от това ще се ръководя в работата си и като прокурор…“

На 12.03.2023 АФЕРА публикува:

Там една Захарула, заставайки срещу онези, които са я поръчали, разбира как всъщност и поръчителите са станали жертви на вечните по българската територия полицейски интриги и „комбинации“ на ченгета – корумпета, които също са вечни по българската територия във всички времена и управления.

Трети ден наблюдавам държава, която вместо да се фокусира върху най-голямото Зло, в лицето на корумпираните и крадливи /гепили милиарди!!!/ Властници /бивши и настоящи!/, се люшка между Таки и Къро.

Обработвачите на обществено мнение, в лицето на така наречените български медии, са в урожая си. Като някои от тях претърпяват моментални превъплъщения. Удивителни трансформации. И досега мълчали за единия или за другия, внезапно се събудиха като гробокопачи на единия или на другия.

Без никакво съмнение – заради кинти. Големи кинти.

От трета страна прокуратурата разследва „заговор срещу държавата“. Не сама, разбира се, за тая работа им трябва МВР и службите.

През това време МВР, което продънено до мозъка на костите си от корупция, се обявява за „честно“ и как ще „убиват“ „достойните му и честни полицаи“, си го мести от единия в другия крачол, докато точно тези „честните“ в него са натъпкани до гушите с кинтите, хлебени от … „лошите“. И от „добрите“. Всичките – в кавички.

В средата е главният прокурор Иван Гешев – мишена за всичките. И на „добрите“, и „лошите“.

Като прокурор и както казва Филчев, въз основа на „формалното или писаното право“, той гради тези и „обосновани предположения“ върху даденото му от ченгетата като „материал“. Нямам никакви съмнения, че Гешев е наясно с каква интригантска, пробита и корумпирана кочина си има работа в лицето на „честните“ ченгета, но това е положението – по „формалното или писаното право“.

Така обаче – истината винаги е половинчата. Защото в нея има повече политика, политически интереси, корумпирани интереси, лична вендета и използване на „обстоятелствата“, за да се сътвори една манджа, която да го смаже окончателно, пък дори и с пиниза „виж, каква жертва си, искат да те убиват“.

Пиниз, любим на интригантите ченгета. И менторите им.

„…В името на какво бих нарушил закона? Бих го нарушил само в името на нещо, което стои над закона и това е Справедливостта!“, казва Филчев.

Какво бих направила аз в тази ситуация, ако бях главен прокурор?

Сигурно ще ви прозвучи налудничаво, ама нали все ме обявяват за „луда“ късопишковците, които не могат да намерят друг аргумент, за да оборят истините, които пиша, ще го кажа в прав текст.

Защото освен като главен прокурор, вече ще ми е и лично. Ама не лично за мене си, а лично, заради това, че представлявам прокуратурата на една държава и че във въздуха още ще надуша, че някой се опитва да ме използва.

Първото, което щях да направя е незабавно да замина за ЮАР. Да, България няма юридическа спогодба с ЮАР, но в името на Справедливостта, ще отида и баш ще ме брига кой как ще се упражнява после в България върху името ми.

Ще отида в ЮАР и ще седна очи в очи срещу Къро и ако трябва цял ден и цяла нощ ще си говорим. Очи в очи. Мъжки. За да чуя онова, което в България нито едно разследващо ченге няма да ми каже. В името на Справедливостта. А и за да си наредя пъзела, който тук никога не излиза, защото всеки политически и неполитически „герой“ гепи по някое важно парче от пъзела в джоба си. За да се упражнява на мой гръб.

После ще отида в Дубай. И с Дубай нямаме юридическа спогодба, ама и там ще седна срещу Таки. Очи в очи. И с него ако трябва ще си говоря мъжки цял ден и цяла нощ. В името на Справедливостта.

После ще се върна в България.

И ще ги запукам всичките един по един. От най- ВИСОКОТО, заедно с консилиери. Защото в тая Игра такива като Къро и Таки са последната „дупка на кавала“, много по-важните от тях са Играчите от Високото – бивши и настоящи!, а и вече в Симбиоза! – които ползват и тях като пикантна илюстрация за да се отклони вниманието от истинските убийци на България, ощавили я, и щавейки я до бруталност.

Ще ги запукам така, че свят да им се завие. И на едните, и на другите, и на бившите, и на настоящите.

Защото като главен прокурор ще знам, че ЗА ТЯХ ИМА ВСИЧКО И ТО Е ОТДАВНА ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА ТЪРКАТ АРЕСТИТЕ, И ТОВА „ДОСТАТЪЧНО“ ЛЕЖИ ПО ЧЕКМЕДЖЕТАТА „НА ТРУПЧЕТА“, заради „полит. коректни обстоятелства“.

Ама вече ще ми е лично. И не защото съм „поръчан“. И не само защото съм главен прокурор, а защото съм и човек със съвест.

И ще ги разкостя. „Честните“, „убивани“ ченгета, най-паче висшестоящи, чорбаджиите им в лицето на политици и консилиери на политиците с чувалите с кинтите, бокотикви и цялата им схема от крадльовци, копринки и целия им път на грабители, които омешани с бокотиквите доощавиха държавата.

Защото в Играта на живота никога не знаеш кои точно са „добри“ и кои са „лоши“. И кога точно „лошите“ са просто дадения ти Божи инструмент за да заковеш уж „добрите“.

В името на Справедливостта.

Звучи лудо, нали?

Даааа…

И затова нищо не става.

Защото в тази държава – кочина няма достатъчно „ЛУДИ“, за да направят всичко това.

В името на Справедливостта.

Веселина Томова

«