« Върни се назад Публикувано на 11.01.2011 / 10:09

Според Ревизоро, Танов сам е направил записите за своя защита

Танов сам е правил записите, за да му послужат за защита, ако се наложи, каза Димитров. Според него не е имало „заиграване" между Странджев и опозицията. Тези СРС-та не са от службите, а са частни архиви.
Танов, който цял живот се е занимавал с такива неща, за да се спаси, започва да записва всичките си разговори. Но това са откъслечни разговори, извадени от контекста.

Това се разбира от нещата които се чуват – имало е диктофон до слушалката на телефона, който е улавял и шумове от помещението. Затова смятам, че тези хора са правили своя картотека, за да се защитят, аргументира се Ревизоро.

Не мога да си представя, че някой Джеймс Бонд ще влезе в строго охраняваната секретна секция на МВР и между милионите звукови файлове, ще вземе точно този, за да го манипулира. Затова смятам, че тези хора са правили записи, за да се защитят. Едва ли Цветанов е ходил с плаща и кинджала да върши тази работа.Те са опитали да се защитят, но не са осъществявали контрол върху тези средства и те са излезли навън. След като са разбрали за излизането на тези СРС-та в публичното пространство, те са ги сравнили със своите записи. Не ги виня, каза Димитров – това за тези хорае единственият начин да се защитят.

Премиерът няма интерес в момента и трябваше да ги прати на полиграф, за да стане ясно кой крив, кой прав, каза още Димитров. Единствената им грешка е, че не са направили всичко възможно, за да запазят тези записи в тайна. На времето Танов със СРС-та от срещата на Румен Петков с братя Галеви, които занесе в парламента, свали тогавашния вътрешен министър от поста. Сега със СРС-та може би ще го свалят него.

Танов ще стане или национален герой, или ще превърне Борисов в камикадзе, заключи Емил Димитров, перефразирайки по-раншна своя прогноза. Според него скандалът с подслушването е една снежна топка, която ще разкрие много неща. Ревизоро не пожела да коментира последните два записи, но уточни, че Митьо Милионера е човек на Менда Стоянова, а другият е този, който е получил слабата оценка на изпита.

"Контрабандата на цигари сега е стигнала 12 млрд., от тях са разкрити 600 млн. Когато знаеш, че 3 млрд. лв. ти липсват, а са отишли в мафията, какво правиш?", запита риторично бившият митнически шеф.
ГЕРБ взе властта и реши, че ще се бори срещу ръководството на митниците. Танов и Странджев направиха реформа и уволниха 800 човека. В условията на кризата, те съкратиха хората, които събират парите, и резултатът се вижда, добави още Ревизоро.

afera.bg

«