« Върни се назад Публикувано на 10.03.2014 / 19:13

СПИСЪЦИТЕ С „ПРАВИЛНИ ГОСТИ” В ТЕЛЕВИЗИИТЕ

 

Няма спасение от „правилната” „революционерка” Илияна Беновска. Тя е званата и призваната в списъка на „правилните гости” по „големите” телевизии, които днес станаха за пълен резил, да не употребим по-циничната дума. В „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия бяха поканени въпросната Беновска и Петьо Блъсков за да коментират срещата между управляващите и медиите, проведена днес. Беновска, която вчера и онзи ден пак бе пъхната в някакво предаване, успя за пореден път да покаже новите си диоптрови очила, които дълго ще стряскат „младото поколение” за раждаемостта на което се бе загрижила.

Час по-късно, вече по bTV в предаването „Лице в лице”, по същата тема бяха поканени пак … същите журналисти – Илияна Беновска и Петьо Блъсков. Нямаха време дори да си сменят дрехите и се показаха така, както се вихреха по Нова телевизия.

Телевизионен ефир – копи – пейст.

Бездарие, липса на всякакво въображение и рефлекс на телевизиите, рефлекс, за който впрочем говореше умно Петьо Блъсков.

Това, че в bTV и Нова телевизия съществуват списъци с „правилни гости” и други, които никога не могат да попаднат в ефир, от години е ясно. Ако случайно се промъкне някой поканен, за да им развали „правилния” чорбаджийски пъзел, то той винаги е захлупен от онези, които по никакъв начин няма да осквернят правомерната линия на bTV-то и Нова-та.

Беновска в типичния си хаосен, неадекватно неврозен стил така и не успя да се излута от раждаемостта до кредитите и държавата. Потресаващо бе как пропусна да спомене този път любимия до сърцето и Борисов.

Иначе и двете предавания уж се питаха като как била минала срещата между властта и медиите, и защо медиите били неадекватни.

Ами защото са дръжки на микрофони, за това.

И журналистите в тази страна се броят на пръстите на едната ръка. Останалото е халтура със сврачешки очилца, които трябва да покажеш по телевизията, като че ли си „маман” от закона за проституцията, за който Блъсков настояваше.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«