« Върни се назад Публикувано на 09.12.2014 / 9:23

СПЕШНА ПОМОЩ ЗА РЕПОРТЕРИТЕ И ПЕТКО СЕРТОВ

СамоубийствSOSо е една от версиите, които журналистите „разработват“ от снощи по повод изчезването на Петко Сертов. Журналистите би трябвало да са грамотни и да знаят, че за самоубийство и убийство се говори тогава, когато има труп – това е основно правило в криминалистиката. „Разследващите“ журналисти очевидно не са и чували за това. И с голям ентусиазъм се впускат в абсурдни предположения.

Днешните журналисти обичат суматохата и паниката. Притичват от събитие на събитие, пърхат минута-две и отлитат по посока на следващия скандал. Намират някаква романтика в тия движения, а лекомислието им показва, че се намират в някаква много специална нагласа, присъща на юношите и девойките в началната фаза на пубертета. На тая възраст момчетата четат „Капитан Блъд“, а момичетата се захласват по „Вечната Амбър“ и с удивление откриват прелестите на живота и приключенията.
Днешното поколение млади репортери е продукт на странните времена и събития, с които т. н. преход деформира умовете и мисленето на много хора. Или казано по друг начин, младите репортери са едни чалгаджии в занаята. Глухи и слепи са репортерите за болката и отсъствието на човещина по тоя свят.
Съжалявам.

Любо КольовскиЛюбо Кольовски

«