« Върни се назад Публикувано на 29.04.2021 / 11:56

„СПЕЦ“ МЪЛЧАЛИВО БДЯЩИ, АКО ИМАТЕ ЧЕСТ, ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, АКО НЕ – ЩЕ ВИДИТЕ ТАМ ПРОКУРОР СИЙКА И ПРОКУРОР КАСКЕТ!

Прокурори, следователи и служителите в прокуратата излязоха на мълчалив протест пред столичната Съдебна палата и пред съдебните сгради в градове в цялата страна, включително и във Варна, под формата на „мълчаливи бдения“.

Те протестират срещу приетите вчера на първо четене от правната комисия изменения в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, с които се закриват Специализираните съд и Специализираната прокуратура.

Прокурор Сийка се изказа:

„Тук сме прокурори, следователи и съдебни служители ,за да изкажем нашето несъгласие, че чрез лобистки законодателства се опитват да се унищожат едни работещи структури, които разследват най-тежките престъпления – организирана престъпност, корупция по високите етажи на властта, тероризъм и шпионство. Питаме: Кой има интерес от това? Обвиняеми и подсъдими лица, които притежават значителни финансови възможности, които са придобили по престъпен начин.“

Прокурорите се питали:

-Защо се забравиха мотивите на законодателя, наложили създаването на специализирани структури през 2011 г. и поетият ангажимент за създаване на независима и ефикасна съдебна система?

-Достатъчно дълъг период от време ли са 9 години, че да се направи кардинален извод за ефикасността на „спецправосъдието“?

-При това положение, дали желанието на политиците за закриване на специализираните органи на съдебна власт не се дължи именно на резултатите от нашата работа?

Драги ни спец. прокурори и останали подобни, АФЕРА си запазва правото да ви отговори на безсмислените въпроси относно „ефективността“ на „спец“ „дисципите“, създадени под вещото ръководство на Боко и компания плюс „Особената форма на главата“ Цветан Цветанов и тогава конкретно ще лъсне как всъщност НИЩО НЕ СТЕ СВЪРШИЛИ, освен ПО ПОРЪЧКА ДА „ПРАВОРАЗДАВАТЕ“.

Отвратителното е, че на повечето от прокурорите в България, както и изобщо на магистратите, напълно и кристално им е ясно що за безумие са създадените спец. Прокуратура и спец. Съд, но под строй сега „мълчаливо бдят“, защото ги е шубе да изразят гласно и почтено ИСТИНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ.

И на идиотите у нас вече е ясно, че „Спец“ „дисципите“ обраха потресаващо „компетентни“ кадри, защото много от сега „мълчаливо бдящите“ дори отказваха и бягаха от възможността да се набутат там, знаейки какво се иска от тях.

И на кретените у нас е ясно, че не става дума за никакво „правораздаване“, а за откровено мачкане на посочени мишени. В угода на определени и наши, и чужди интереси.

Може ли някой от вас, „мълчаливо бдящите“ прокурори да ни посочи поне една ОПГ, която да е издържала в съда, а?!

АФЕРА от първия ден на създаването на тези две уродливи създания, наречени идиотски „спец“, категорично изразява позиция, че те са абсурдни, безумни и отвратителни и нямат нищо общо с правораздаването в една демократична държава.

АФЕРА от години, от години, от години, непрекъснато алармира, че в правосъдната система трябва ДА СЕ РИЕ ИЗДЪНО И ТАМ ДА ОСТАНАТ САМО ДОБЛЕСТНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ЗАЩОТО Е ПЪЛНО С КОРУМПЕТА, НАГАЖДАЧИ, БЕЗДАРНИЦИ И ПОРЪЧКАДЖИИ!

Така че бдете си мълчалво, колкото си искате, рано или късно, ще трябва да се обозначите –  и или подир Мафията в правораздаването, или си сядате на задника и работите СПОРЕД ЗАКОНА, А НЕ СПОРЕД ЗАКОНА НА КАПО ДИ ТУТИ КАПИ НА ДЪРЖАВАТА В СЯНКА.

Защото ако бяхте истински магистрати и прокурори, досега Хунта нямаше да я има и тя щеше да е в затвора, а не да се плюнчите с измислени ОПГ-та, които да обслужват интересите, като мишени, точно на Хунтата.

Ако имате чест, погледнете се в огледалото, ако не – ще видите там прокурор Сийка и прокурор Каскет!

Веселина Томова

Георги Дренчев: Следователи и прокурори протестират, заради изконното си право да репресират и изнудват обвиняеми и да изпълняват политически поръчки, които им гарантират кариерно израстване, респективно по – едри мишени за рекет и повече приходи.

Не само, че трябва да се закрият спец. съда и спец. прокуратурата, а е необходимо и да се одитират от независими съдебни експерти.

П.П. Очаква се протест на полицаите, на които им се забранява да бият протестиращи против Хунтата.

«