Публикувано на 29.04.2021 / 11:56

„СПЕЦ“ МЪЛЧАЛИВО БДЯЩИ, АКО ИМАТЕ ЧЕСТ, ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, АКО НЕ – ЩЕ ВИДИТЕ ТАМ ПРОКУРОР СИЙКА И ПРОКУРОР КАСКЕТ!

Прокурори, следователи и служителите в прокуратата излязоха на мълчалив протест пред столичната Съдебна палата и пред съдебните сгради в градове в цялата страна, включително и във Варна, под формата на „мълчаливи бдения“.

Те протестират срещу приетите вчера на първо четене от правната комисия изменения в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, с които се закриват Специализираните съд и Специализираната прокуратура.

Прокурор Сийка се изказа:

„Тук сме прокурори, следователи и съдебни служители ,за да изкажем нашето несъгласие, че чрез лобистки законодателства се опитват да се унищожат едни работещи структури, които разследват най-тежките престъпления – организирана престъпност, корупция по високите етажи на властта, тероризъм и шпионство. Питаме: Кой има интерес от това? Обвиняеми и подсъдими лица, които притежават значителни финансови възможности, които са придобили по престъпен начин.“

Прокурорите се питали:

-Защо се забравиха мотивите на законодателя, наложили създаването на специализирани структури през 2011 г. и поетият ангажимент за създаване на независима и ефикасна съдебна система?

-Достатъчно дълъг период от време ли са 9 години, че да се направи кардинален извод за ефикасността на „спецправосъдието“?

-При това положение, дали желанието на политиците за закриване на специализираните органи на съдебна власт не се дължи именно на резултатите от нашата работа?

Драги ни спец. прокурори и останали подобни, АФЕРА си запазва правото да ви отговори на безсмислените въпроси относно „ефективността“ на „спец“ „дисципите“, създадени под вещото ръководство на Боко и компания плюс „Особената форма на главата“ Цветан Цветанов и тогава конкретно ще лъсне как всъщност НИЩО НЕ СТЕ СВЪРШИЛИ, освен ПО ПОРЪЧКА ДА „ПРАВОРАЗДАВАТЕ“.

Отвратителното е, че на повечето от прокурорите в България, както и изобщо на магистратите, напълно и кристално им е ясно що за безумие са създадените спец. Прокуратура и спец. Съд, но под строй сега „мълчаливо бдят“, защото ги е шубе да изразят гласно и почтено ИСТИНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ.

И на идиотите у нас вече е ясно, че „Спец“ „дисципите“ обраха потресаващо „компетентни“ кадри, защото много от сега „мълчаливо бдящите“ дори отказваха и бягаха от възможността да се набутат там, знаейки какво се иска от тях.

И на кретените у нас е ясно, че не става дума за никакво „правораздаване“, а за откровено мачкане на посочени мишени. В угода на определени и наши, и чужди интереси.

Може ли някой от вас, „мълчаливо бдящите“ прокурори да ни посочи поне една ОПГ, която да е издържала в съда, а?!

АФЕРА от първия ден на създаването на тези две уродливи създания, наречени идиотски „спец“, категорично изразява позиция, че те са абсурдни, безумни и отвратителни и нямат нищо общо с правораздаването в една демократична държава.

АФЕРА от години, от години, от години, непрекъснато алармира, че в правосъдната система трябва ДА СЕ РИЕ ИЗДЪНО И ТАМ ДА ОСТАНАТ САМО ДОБЛЕСТНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ЗАЩОТО Е ПЪЛНО С КОРУМПЕТА, НАГАЖДАЧИ, БЕЗДАРНИЦИ И ПОРЪЧКАДЖИИ!

Така че бдете си мълчалво, колкото си искате, рано или късно, ще трябва да се обозначите –  и или подир Мафията в правораздаването, или си сядате на задника и работите СПОРЕД ЗАКОНА, А НЕ СПОРЕД ЗАКОНА НА КАПО ДИ ТУТИ КАПИ НА ДЪРЖАВАТА В СЯНКА.

Защото ако бяхте истински магистрати и прокурори, досега Хунта нямаше да я има и тя щеше да е в затвора, а не да се плюнчите с измислени ОПГ-та, които да обслужват интересите, като мишени, точно на Хунтата.

Ако имате чест, погледнете се в огледалото, ако не – ще видите там прокурор Сийка и прокурор Каскет!

Веселина Томова

Георги Дренчев: Следователи и прокурори протестират, заради изконното си право да репресират и изнудват обвиняеми и да изпълняват политически поръчки, които им гарантират кариерно израстване, респективно по – едри мишени за рекет и повече приходи.

Не само, че трябва да се закрият спец. съда и спец. прокуратурата, а е необходимо и да се одитират от независими съдебни експерти.

П.П. Очаква се протест на полицаите, на които им се забранява да бият протестиращи против Хунтата.

Коментари 46 за
“„СПЕЦ“ МЪЛЧАЛИВО БДЯЩИ, АКО ИМАТЕ ЧЕСТ, ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, АКО НЕ – ЩЕ ВИДИТЕ ТАМ ПРОКУРОР СИЙКА И ПРОКУРОР КАСКЕТ!”

 1. Non, с Вашия опонент ЦК и подобните нему кадрови издънки от времето на победилата герберастия даже не си заслужава да се спори и да се привеждат аргументи. Все едно те нямат капацитета да ги разберат. Няма как да обясниш на възпитаниците на пуц проблеми от философията на правото и разделението на властите, понеже там, където са учили те, асистенти по граждански процес, например, са били дипломирани акушерки, които можете сами да предположите на какво са научили възпитаниците си. Именно затова за такива като тях всички съждения, дори и с ниска степен на абстрактност, са „общи приказки“. Накарайте някой от тях, тези „успешни магистрати, минали през конкурсите“, да каже какво е правна норма или някое друго основополагащо правно понятие…ще има смях в залата…и много тъга… Колкото до опонента – не му желая зло, не е лошо момче, но по-добре да си беше стоял в родния северозападен град и да се посвети на фитнеса, нежели на правото…

 2. а какво ВИ ПРЕЧИ ДА ВЪРШИТЕ ТАЗИ РАБОТА БЕЗ ДА СТЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ?
  Нямате ли усещането,че сте бухалка на ГЕРБ срещу тям неудобните?

 3. Гешеф съм, и пеераст съм на всичкото отгоре каза:

  Това че мазния пеерас под строй изкара прислугата си (с цел да внуши някаква подкрепа за престъпния си слуганижки режим на тиквата и свинята), не означава, че не трябва да се изметеш с 200 от позицията като главен прокурор (при която си кръгла нула) и отидеш директно да продаваш царевица на южния плаш в Приморско. Дори и за милиционер не ставаш. камо ли за охранител на паркинг в мол

 4. Гешеф съм, и пеераст съм на всичкото отгоре каза:

  Мазната и надменна, нагла, тъпа, гнусна мутра на гешеф – ще го повторя за кой ли път…..КАТО Я ВИДЯ И МИ СЕ ПРИСИРА…Сийката е толквоа простовата милата, че стои като заблудено теле, което си мисли, че е до вимето на майка си

 5. Авангарда на прокуратурата-водачите Гешев и неотлъчно следващата го Сийка. Най-изтъкнатите,на върха на пирамидата и разбира се най-компетентните. А какво казва Интернет ?
  -Гешев-завършил за полицай с призната впоследствие специалност право,оперативен работник ,а след това следовател. Назначен в Районна прокуратура 2006 година, 2016 година става шеф на спецпрокуратурата при състезание с един кон,защото вторият кандидат се оттегля своевременно. От м.04.2018 година е зам.главен прокурор,а от м.01.2020 година-Главен прокурор. Или за около 14 години със засилка и поставен световен рекорд по прокурорски овчарски скок оглавява прокуратурата. И ще я оглавява още пет години и 8 месеца.
  -Сийка Милева-завършила славния Югозападен университет,2004-2006 година е адвокат в Благоевград,от м.01.2006 г до м..04.2017 година е следовател. Назначена в спецпрокуратурата на 03.04.2017 година ,където шефът й Гешев я прави говорител,а от 06.01.2020 година си я командирова като говорител и във ВКП след като става Главен прокурор. Или госпожата има реален прокурорски стаж по-малко от 4 години и също е рекордьор по шеметно издигане в системата на прокуратурата.
  И по призива или по-точно разпореждането на тези ерудити и специалисти днес прокурорите в цялата страна барабар със служителки,шофьори и чистачки висяха по стълбите на съдебните палати,за да подкрепят съществуването на специнституциите и това Бюрото за защита да остане в ръцете на Гешев. Може би се знае,че това Бюро да 2014 година е към Министерството на правосъдието,където му е мястото,защото защитата е във връзка с лица,застрашени по наказателни производства. Всъщност Цацаров хитро успя да си го прибере в ръчичките в началото на мандата си-2014 година,а след това Гешев открито си го направи нещо като лична полиция и бухалка.
  Г-н Гешев отново демонстрира манталитета си на районен инспектор от МВР гръмко заяви,че с днешната акция се защитава правосъдието. Обаче не е работа на прокуратурата,която е само една от страните в процеса да се кахъри за правосъдието,защото това си е работа на съда и се чуди човек-Каскета пак не знае какво приказва или по навик послъгва,за да звучи по-внушително.
  Едно малко въпросче без отговор-дали това огромно възмущение няма връзка с решението на ВСС от м.12.2019 година,когато приеха,че понеже специнституциите са много натоварени,то магистратите в тях могат да получат по още 6 заплати годишно-т.е.календарната година за тях да е 18 месеца по заплащане. Говори се,че миналата година са си получили паричките без да се оплакват.
  Това как Брюксел бил казал,че трябва да има специнституции е супер нагла лъжа-такова нещо няма и не може да има. Баща, майка и акушерка на тези правни недоразумения е Цвък и точно затова нито един уважаващ себе си юрист не отиде да работи в тях,защото беше ясно,че ще изпълняват поръчки.
  Вдигат лозунги,че понеже спецовете работят САМО 9 години е рано да се разбере,колко са полезни и продуктивни.
  Аз обаче ще отделя време и ще ви дам данни,уважаеми колеги във форума,какви са показателите откъм борба с организираната престъпност на спецпрокуратурите през 2020 година. В сайта на ВКС и специалния за това раздел е цялата информация,която в обобщен вид ще ви предоставя за запознаване. Проглушиха ни ушите с техните героични дела за ОПГ /Организирани престъпни групи/ и е добре да видим,каква всъщност е съдбата на тези обвинения.
  А докато възмутените прокурори от цялата страна стояха по стълбите на съдебните палати сети ли се някой да ги попита, по колко обвинителни акта внасят за година ? Във ВОП са средно по 3-4 обвинителни акта на прокурор и това е причината отчетен годишен доклад да не е публикуван от 2018 година. Неудобно е някак да се изнесе информация за такова нещо,нали ? И оттам след като няма обвинителни актове следва друг въпрос-колко на брой наказателни дела първа инстанция гледат окръжните наказателни съдии ?
  Спецсъдилищата за да излязат супер натоварени правят следния номер-отчитат едни и същи дела два пъти-и като дела за корупционни престъпления и като такива за организирана престъпност. Някой не вярва ? Отворете сайта на ВКС на РБ и в двата раздела и ще се убедите сами в масовото дублиране.
  И така-обещавам в най-скоро време данните за съдбата на обвиненията по делата с внесени от специализираната прокуратура обвинителни актове за ОПГ. А изводите може да си ги направи всеки.

 6. Тези тъпаци преди да станат специализирани какво работиха и като какви? Тогава що не протестираха и не си останаха неспециализирани? Тези тъпаци срещу кого протестират, че не мога да схвана ,срещу народа представляван от идиотите на ГЕРБ ,които ги създадоха тези специализираните ли , ми то няма логика .ама ,хахахах. Ми другите идиоти в парламента не искат да сте специализирани , може да бачкате и без протести и без да сте специализирани ,като другите магистрати ,какво ви пречи ,нищо нали ,хахаха?

  1. Mevdu другото облата тиква Гешо нали е наясно ,че по време на работа(има регламентирано работно време ) служителите протестиращи мълчаливо , немълчаливо нарушават трудовата дисциплина и подлежат на дисциплинарни наказания , а Гешо ,така ли е ? Или специализираните не спазвате трудовата дисциплина ,може на курорт да отидете докато сте на работа, що са занимавате с протести докато сте на работа ,хахаха.

  2. Преди да стана съдия в Специализиран наказателен съд съм работил 20 години като съдия в Районен и Окръжен съд, след като питаш. Не съм тъпанар. Не гледам поръчкови дела. Водя дела срещу организирани престъпни групи – телефонни измамници, наркогрупи, групи за рекет и изнудване, Ддс измами, финансова пирамида и т.н. В спец. съда има висящи около 300 НОХ дела и от тях поне 290 са срещу организирана престъпност. И да ви успокоя – никога не съм получавал 6 допълнителни заплати.

   1. Уважаеми колега Колев. Нима наистина приехте написаното като тотален укор и убеждение ,че „всички са маскари “ ? Моят стаж е доста повече от Вашия, работил съм единствено и само в системата и точно затова реалността на ставащото там е смазваща за тези,които си обичат и уважават професията. Сигурно Ви е ясно,че се въздържам да пиша за цялата грозна истина , защото все пак институциите трябва да функционират ,а това е възможно само ако хората все пак запазят някакво уважение към работещите в тях. Желая Ви здраве и успехи,както и на онези от колегите,които останаха почтени професионалисти ! За съжаление останалите дават тон и компрометират с действията си и съд,и прокуратура. Затова мълчанието за да се пази „честта на пагона“ е в полза единствено и само на послушниците, нагаждачите и печалбарите в магистратурата.

    1. На „истината“ човек не може да противопостави аргументи,……….както и на общите приказки.

   2. Благодаря за отговора на Цецо , а срещу държавната организирана престъпност начело с другаря Бойко Борисов колко дела има образувани към настоящият момент в спец прокуратурата ? Само питам ,знам ,че такава престъпност не съществува ,само престъпниците са налице,хахахаха.

 7. Полицайте да ги бребият задето протестират. Служебното правителство идва лешояди. Малко ви остава

 8. Без народен съд, нищо няма да се промени, как ще им отнемеш незаконното, сто години ще са малко!?!

 9. Закриването на специализираните прокуратури и съдилища е абсолютно задължително. Затова е един от основните приоритети на Демократична България.
  Съществуването на тези структури е изцяло политически въпрос така, както беше политически въпрос и тяхното създаване. Народното събрание, което по дефиниция се състои от политически представители на гражданите, решава дали те да продължат да съществуват или да бъдат закрити, а не Гешев или някой друг милиционер. Закриването им не противоречи на Конституцията, тъй като те не са част от установената с нея структура на съдилищата и прокуратурата, а е въпрос на политическа целесъобразност.
  Напомням, че специализираните съдилища и прокуратури бяха създадени от дясната ръка на Бойко Борисов – перфидният Цветан Цветанов (излязъл с достойнство от ГЕРБ, но и с множество апартаменти), за да имат управляващите удобен и ефективен инструмент да се разправят с политическите и икономическите си конкурентни под благовидното оправдание, че се борят с организираната престъпност. Изцяло неефективни и неспособни да осигурят справедливост, те се превърнаха в благодатна почва за създаване на съдебно-политически франкенщайновци, зависими от задкулисието, най-яркият от които е Иван Гешев.
  Няма никаква изненада, че Гешев и шайката му искат да запазят на всяка цена тези структури, за да могат да продължат да обслужват Доган, Пеевски, Борисов и подобните им. Не е изненадващо и че специализираната съдебна номенклатура не иска да се раздели с високите си заплати, бонуси, служебни автомобили и ниската си служебна натовареност.
  Довиждане, Гешев! Добре дошъл в групата на общинските съветници от ГЕРБ/СДС (или ВМРО, което е същото)! Присъствието ти несъмнено ще обогати компанията на Георги Георгиев, Стефан Марков и Симеон Колев от СОС, които също като теб обичат да слушат просташкото говорене и одобряват бруталното поведение на Борисов, поради което раболепничат в зайчарника му в Банкя.

  Методи Лалов, ДБ, бивш съдия, Фейсбук

  1. Колега Лалов, това са антиконституционни институции. Закриването им е въпрос на чест. Но, да те питам: Ти постановява ли си решение или присъда въз основа на ДОПК-най уродливото и противокоституционния изчадие на българската държавна администрация. Да събираш данъци е задължително, но да събираш с лихви права на българите е гавра. Но, правилото е ясно: Събираме осигуровки от всички, но ги даваме накрая само на държавни служители, съдии, полицай и прочие + 45 дена отпуск всяка година, от12 до 24 заплати накрая и гарантирана пенсия, без през живота ти да е удържан и един лев и Държавата да не ти е внесла лев, като твой работодател. Отврат сте, всички на държавна заплата!

 10. Тези всичките протестирали днес слуги на хунтата, директно са за освобождаване от служба.

 11. За един приятел питам. Колко охранители пазят най-великия, най-важния, най-умния, най-ерудирания Гл.прокурор г-н Гешев ??? Днес пред Съдебната палата видях трима с костюми и още двама цивилни, които се правиха,че са за гъби! И това всичко е за наша сметка/от нашия джоб/. За сравнение бившия Гл. прокурор г-н Филчев се движеше с 2-ма опранители.

 12. МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛОТО Днес родните прокурори правят мълчалив протест. Не е новина. Те винаги са мълчали.
  Мълчат пред шкафчета. Мълчат пред Мата Хари. Мълчат пред осем джуджета. Мълчат пред разграбена КТБ. Мълчат пред всичко, за което ние не спираме да говорим.
  Мълчанието на правдата е зараза. Потърпевши и свидетели замлъкват в потен страх. До кръв отворени медийни усти не вадят и стон, а чакат да ги хранят. Правдата мълчи толкова оглушително, че ушите пищят от болка.
  Мълчанието на правдата превръща хората в агнета, които се колят послушно и безмълвно. Сами.

  Facebook, Радослав Бимбалов

 13. С цялото ми внимание към Вас г-жо Томова, искам да Ви поправя. В България изобщо няма прокуратура а съдът е бледо и мъгляво отражение на това, което нормалните хора искат и очакват от него! Няма нужда от подробни аргументи – издирете поне един неосъждан човек, който да харесва съда или прокуратурата. Няма да имате успех! Не се касае единствено за спец.звената – безумие на квадрат, а за цялата правосъдна система – която вече повече от тридесет години всички сочат с пръст като лоша, всички я реформират, всички я привеждат я в съответствие с незнам какво си и т.н. и т.н. Така ще продължава до безкрай – бъдете сигурна – със специализирани звена или без тях , все тая. Има само едно възможно лечение. Пълно и незабавно закриване на прокуратурата – от каскета до последния младши прокурор! Поне за една година. Въвеждане на изборност, отчетност, мандатност, отговорност в това число и имуществена на прокурорите и исменяемост – задължително от избирателите им. Реакциите ми са ясни – не можело! Е понеже не може без прокурори една година – ще продължава да може така! Лично за Вас – първопричината на този хаос е един стар закон от края на осемдесетте – този за лустрацията! Лустрирахте, лустрирахте и видяхте до къде се стигна. Споко, може и още. Търпание му е майката!

 14. Ето какво каза прессекретаря на Путин за последните антируски действия на прокуратурата на Гешев и правителството на ББ, което е официалната позиция на РФ:

  „Действията на Чехия и България по отношение на Русия предизвикват само раздразнителност, съжаление, неразбиране и желание да видим изменение на шизофренната позиция на тези страни. Русия няма да остави без отговор провокационните действия на Чехия и България. Москва достатъчно енергично ще реагира на сегашната ситуация. Чехия и България трябва да осъзнаят, че сериозните обвинения по адрес на Русия или всяка друга държава не могат да бъдат голословни. Тези обвинения срещу Русия са глупост, те нямат никакво основание, те са лъжи.И ние категорично неприемаме подобни обвинения.
  Ние сме удовлетворени, че в този случай не доминира агресивна европейска солидарност и много държави от ЕС се опитват балансирано и трезво да оценят ситуацията, както и трезво да оперират с фактите.Ние разбира се си даваме сметка, че в лагера на младоевропейците в ЕС в продължение на дълги години се демонстрира много враждебно настроение против Русия, но ние се надяваме, че все пак тези настроения ще бъдат балансирани от гледната точка на онези държави, които образуват основата на Евросъюза и които все пак са склонни към по-трезв анализ.“
  Дмитрий Песков

  1. Когато се писа, че всичко е за да се откаже Чехия от руските ваксини не обърнах внимание. Днес това е факт! Утре от шпионски скандал на Чехия ще е останал само Гебрев! Поредния ташак за идиоти или за откровени педераси!

   1. Не са само ваксините.
    Отрязаха „Росатом“ от процедура за разширение с нов блок на чешка АЕЦ, стойността е около 6 милиарда…

 15. Eй така както са на снимката – един по един, до един. Мутри, ВЪН!

  1. Хитлер се гръмна на 30.04.1945 и възкръсна в Банкя 76 г. по-късно
   Не казвам, че Борисов на всяка цена трябва да се гръмне, но примерът на Хитлер от 30 април 1945 година заслужава внимание. Човекът, причинил на човечеството неизброими злини, слага край на живота си във Фюрербункер в Берлин. Бум с пистолета от шкафчето, а Ева Браун лапва ампула с цианид. Милиони хора плачат от радост за края на нацизма, а фрау Гьобелс дето безумно прилича на фон дер ЛайНен собственоръчно отравя седемте си деца.
   Хитлер обичал да се хвали с построеното от него, с направеното за германския народ. В крайна сметка „грижите“ му костват близо 10 милиона мъртви германци.
   На 30 април 1945 г. спира да излиза и „Фьолкишер Беобахтер“ (Völkischer Beobachter) – медията-официоз на партията Му, любимият вестник на Хитлер.
   Какво ни подсказват събития отпреди 76 години?
   Например „построеното“ от управлението на Борисов и „грижите“ за народа.
   През 1945 г. населението на Германия е било почти 75 млн души. Жертвите на режима са около 10%. Трагедия, няма спор.Съветският съюз губи във войната около 25 млн души, при население малко над 170 млн. – около 14%.
   В България живеят около 6 млн души. По данни на дипломатическите ни мисии в чужбина живеят около 2,5 млн българи. Хора, това прави над 30 на сто! Не са загинали, но в много отношения са загубени за страната ни. България е обезкървена, лишена от мозъци и работни ръце.
   За 11 години управление на Борисов сме: първи по смъртност, бедност, лоши условия за живот, лошо здравеопазване, най-висока заболеваемост, неграмотност, най-кратка продължителност на живота, употреба на алкохол и дрога от учениците, по лоши пътища, жертви на катастрофи и пр. Щети като след ядрена война. Ликвидирана е държавността.
   Хитлер се самоубива, а Борисов излъчва брифинги, съвещания и монолози от „зайчарника“ в Банкя. Не правя внушение, но да се замислим.
   „Фьолкишер Беобахтер“, пропагандния инструмент спира, баста, край. Тук моделът #Кой, олицетворяван от Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев и обслужващите ги медии, прокуратура и служби се срива, но се пръква формация, която ще брани завоеванията на същия този модел, дефиниран като мафиотски и корумпиран. Потвърждават го и специалният доклад за България на Държавния департамент на САЩ и на Европейският съвет преди дни. Онези от „Фьолкишер Беобахтер“ пуснали кепенците и се скрили от хорските очи, а тук вдигат олелия, че демокрацията е заплашена и бълват отрова в публичното пространство. Като видиш кои са, разбираш защо борисовият модел е оприличаван на кочина, но наглостта им наистина изумява. Банкянски Хитлер ли отгледахме?…
   Какво става бе, хора?! Български нацизъм ли е това, по-жилав и по-упорит от хитлеровия? Несъгласните с политико-мафиотско-прокурорската диктатура в лагери ли ще ни затварят? Прокуратурата, МВР и службите отдавна ни мачкат, но явно не е достатъчно.
   Добрата новина е, че цялата тази измет вече е в моргата, но още не вярва. Сбогом, негодници! Няма да липсвате дори на близките си.
   по Ем.Азар

 16. Скромното мнение на законопослушен човек: Като се дистанцираме от фактите и личностите, пробният камък за това чисто злато от прокурори, съдии, милиционери-полицаи, следователи и какви ли не в т.н. „съдебна и административна власт“ е една обикновена истина – КАКВО СТАНА С ШКАФЧЕТО НА ПРЕМИЕРА? Нищо не е станало с това шкафче и с престъпленията на много хиляди комуняги, демократи и фашисти от последните 40-50-80 години. НИЩО! По тази причина, всички от тази система са излишни, а самата система трябва да бъде изградена отново – не може с такъв човешки „матрял“ да се прави държава, власт и каквото и да е, такава държавност е излишна за нормалния човек, а представителите и … вредни, а защо не и вредители, а вредителите подлежат на … превъзпитание, но никой не може да бъде превъзпитан след навършване на 7-8 години, това е доказано с такива вредители като Борисов, Цветанов, Славчо от Учиндол и … кой ли не.

 17. Това е първата стъпка към едно от най-важните неща, които трябва да се свършат в порутената ни от Боко Тиквата полудържава, а именно – РЯЗКО СЪКРАЩАВАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. Но има много още за махане на полуобразовани административни навлеци.
  И питам, не е ли време да се започва и ускорено да се приключи с тази АДМИНИСТРАТИВНА НАПАСТ?

 18. гешев трябва незабавно да се САМОАРЕСТУВА поне за 24ч, а след това – да си продължи ареста до 72часа, докато дежурният съдия му вземе постоянна мярка „адържане под стража“.
  Ще попитате защо, какво толкова е направил?
  Ами – в момента върши ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу РЕПУБЛИКАТА, а именно ИЗМЯНА, регламентирано в чл. 95 от Наказателния кодекс:
  „Чл. 95. (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна“.
  В случая, гешев, “ с цел да бъде отслабена властта в републиката – ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ в лицето на Народното събрание, ПОДБУЖДА и лично УЧАСТВА в извършването на БУНТ на прокурорите и следователите, срещу промените в Закона за съдебната власт и в НПК.
  А защо трябва да бъде в ареста?
  Ами просто е.
  За да се осигури ОБЕКТИВНОСТ при разследването срещу гешев, който ако се остави на свобода – с по-лека мярка за неотклонение, то има опасност да извърши друго престъпление – ПОДБУЖДАНЕ КЪМ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛЛСТВО. А именн да подбуди другите прокурори и следователи участващи в БУНТ-а, които ще бъдат свидетели по делото, да лъжесвидетелстват – че не той ги е организирал и подбудил, а те са принудили гешев да участва в този БУНТ.
  Е, хайде, успех на делото.

  1. Иначе, сериозно по темото.
   Не е работа на прокурорите и следователите да казват какви закони да се приемат от Народното събрание. И с този протест, да извиват ръцете на Държавната власт.
   Като юристи трябва да знаят – че тяхно задължение е да ПРИЛАГАТ ЗАКОНА такъв какъвто е.
   Като не им харесва – да отиват на свободния пазар. Между впрочем – точно това трябваше да се приеме от Правната комисия към НС, а не да ги преназначават отново на сладките и високоплатени длъжности в Съдебната власт. Още повече че т. нар. „Специализирани“ прокуратури и съдилища, бяха основен инструмент на Мутрата от Банкя за политически поръчки и саморазправата с неудобните му – лица и фирми.

 19. Сийке, Сийке…..Баце има интерес! Изпрахте го Борисов с Ариел без накисване! Ако бяхте независима прокуратура сега Баце трябваше да е в затвора! Къде е Сийче Мата Хари…..кюлчетата злато и пачките евро в чекмеджето на Борисов! Какво стана с експертизите на записите на Борисов! Потулихте всичко….. Защо трябва данъкоплатеца в лицето на българският народ да Ви дава заплати, а прокуратурата да е бухалка на Борисов, Пеевски, Домусчиев и Доган! Специализираният съд и специализираната прокуратура за 5 лева работа не е свършила! Заплати се дават за свършена работа, а не за празни приказки! Братя Галеви се скриха, Цветанов се шири в апартамент с асансьор, 700 млн лева вместо да влезнат в хазната, бяха спестени на Божков, а Горанов изпран от специализираната прокуратура без накисване, спестихте на Домусчиев 53 млн лева за неизпълнение на приватизационният договор…… Сийче, за никакъв хуй не става специализираната прокуратура и специализираният съд! Боже, Боже…..какви нищожества сте в прокуратурата!

  1. Аз съм обикновен български гражданин и само питам: „Докога ще съществува тази КОМИСИЯ ПО ДОСИЕТАТА, която вече 30 години лапа по 30 милиона лева бюджет без да извършва никаква дейност и членовете й дори не ходят на работа. Отдвана, отдавна набедените от джендърите за доносници служители не са в службите, а много от тях починаха. Тази комисия нанесе най-големите негативи на националната ни сигурност, а много служители бяха незаслужено тормозени. НО ИМА БОГ!

 20. Така както я гледам кака сийка, след две ракии може и да измами овошките. За каскета нека се произнесат клиентите от централния, може пък да го уважат.

 21. Закриването на Спец. Прокуратурата е ПРАВИЛНО!!!
  Специализираната Прокуратура беше БУХАЛ:КА на Мафията с главатар Борисов!
  Тя работеше по негово нареждане и заповеди!
  Няма проблем ако има престъпление и пране на пари, да се разследват от Прокуратурата!
  Спец. Прокуратура не ни е необходима!
  Много станаха специалните и разходите по тях!
  Долу Мафията ГЕРБ!

 22. 241241241

  Съселите излезли на припек за да не излязат далаверите им от сянката!!!

 23. За около 3000 лева на месец /без да си даваш/ зор и аз ще бдя мълчаливо!!! Раб.време от 9-17 без съботи/недели без официални празници, като изключим 1-2 дежурства на месец .

 24. Защо по-спецът оъ най-спецовете, т.н. каскет, не попита коя е Мата Хари, та да я разпита за чекмеджето, да разбере кой я е пратил и дали тя наистина е слагала пачки и кюлчета в чекмеджето,или някой друг си ги е слагал, а? Хайде, като сте спецове, разкрийте някои корупционни практики (ако ви стиска). А вие какво правите? Излизате с „обосновано предположеное“, че руснаци са взривили складове и в БГ. Вие ли сте тъпи или нас правите на тъпи? Или изпълнявате каквото ви кажат плащачите, а как изглеждате в очите на мислещите не ви интересува-важно е кинти да падат, те не миришат.

 25. Аз пък ше празнувам ,щото се открива възможност да имам секция в тунела за Сомалия !

  Трябва още да се открият –
  Олигархистичен съд
  Асфалт съд
  Боклук съд
  Ганжа съд
  Манго съд…
  и други специални съдилища в тая държава трябва да има ,на всяко кьоше трябва да има…
  Как така , а а а а … умната,ей ?!

  Венсеремос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *