Публикувано на 09.09.2019 / 16:03

СПЕЦ. ГЕШЕВТУРАТА ХУКНА ДА АРЕСТУВА „ШПИОНИ“! ПЪРВИЯТ АРЕСТУВАН ЖУРНАЛИСТЪТ ЮРИЙ БОРИСОВ – БИВШ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА В. „ДУМА“!

ЮРИ БООРИСОВВ. Дума съобщава: „Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил арестуван бившият главен редактор на ДУМА Юрий Борисов, съобщи за вестника съпругата му журналистката Дора Чичкова. Журналистът, който сега е един от секретарите на Националното движение „Русофили“, е бил докаран в следствения арест с белезници, потвърдиха за ДУМА очевидци. От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

/Бележка на АФЕРА: Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

(2) Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта./

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа неговата съпруга.

ДУМА не успя да се свърже с председателя на „Русофили“ Николай Малинов, нито с неговата съпруга. По неофициална информация в техните офиси и в дома им също се извършват обиски. Сутринта Малинов е трябвало да участва в предаване по бТВ, но не се е явил в студиото.

Пред ДУМА зам.-председателят на НД „Русофили“ Владимир Чучуев разказа, че рано сутринта в специализираната прокуратура е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на „Русофили“ Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

Всичката Мара с корупцията втаса, та спецгешевците почнаха да арестуват и „шпиони“, и то руски, нали се сещате?!

Майката си трака в тая Кочина, майката си трака!

А ти „шпион“ ли си? Готви се! Особено, ако си на Путин „шпионин“!

Afera.bg

Коментари 13 за
“СПЕЦ. ГЕШЕВТУРАТА ХУКНА ДА АРЕСТУВА „ШПИОНИ“! ПЪРВИЯТ АРЕСТУВАН ЖУРНАЛИСТЪТ ЮРИЙ БОРИСОВ – БИВШ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА В. „ДУМА“!”

 1. Ако е в услуга на чужда държава, трябва първо банкянското мекере и министерския му съвет да арестуват, дето си получава инструкциите от едно посолство на държава отвъд океана. Винаги след такива арести, България плаща по дела в Страсбург, т.е. плащаме всички ние, заради предизборния PR, който си прави ГЕРБ. Антируското говорене е единственият начин да се закрепи паянтовата власт на ГЕРБ, сбирщината от измамници, която „усвоява“ европейски пари с обръчи от приятелски фирми около Пеевски и Доган. Наистина ли мислите, че СИКаджията ще посмее да арестува руски шпионин в България? Всичко това се случва заради изборите, които мутрите са явно на път да изгубят и чрез тези димки целят още по-голяма разделение на народа, сигнал за десните избиратели кого да подкрепят на втори тур в София. Няма нищо да излезе от тази работа…

  1. Ще, ще, ще излезе, но не това за което си мислят. А „Воло рие – на гръбо му пада“!

 2. Предполага се че краля Тиква
  ЩЕ арестува и 2-ма много видни РУСОФИЛИ /учили в МГУ Москва -място за вербовка от ГРУ на чужди студенти за изпьлнение на много мръсни РУСКИ-КГБейски поръчки/ от НАЙ-близкото си обкръжение
  ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ /бивш шеф на руската компания ЛУКойл/ и стоящ зад обществените поръчки за МИЛИОНИ евра през ГЕПИ груп и
  неговия МГУ състудент ДИМИТЪР НИКОЛОВ понастоящем зам.председател наГЕРБ и кмет на Бургас които заедно с руско-азерския агент ВАГИТ АЛЕКПЕРОВ преминили през 1989 год 3 МЕСЕЧНА ГРУ школовка в тренировьчен ГРУлагер на 30 км севро-западно от столицата Начихеван /Нагорникарабах

 3. Христо Ботьов

  9 септ. 2019 | 17:24
  нередност

  Историята се повтаря започва с арести и завършва с Народен съд.
  отговор

  Васил Здравков

  9 септ. 2019 | 17:22
  нередност

  Още утре отивам в американското посолство да им се предложа за шпионин. А жена ми ще я пратя в италианското.
  отговор

  ivan

  9 септ. 2019 | 17:14
  нередност

  в деня на падането на монархофашистката диктатура в България , отново има политически репресии…а може да е свързано с това, че ГЕРБ влязоха в коалиция с БДФ наследник на фашистките организации преди 9 ти септември…хора, бдете!!!
  отговор

  Тити

  9 септ. 2019 | 16:48
  нередност

  КОГАТО НАЦИСТИТЕ ДОЙДОХА ЗА МЕН Мартин Нимьолер превод: Борис Борисов и Александър Ножаров Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист. Когато затвориха социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ. Когато дойдоха за профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин. Когато дойдоха за мен вече не бяха останали хора, които да ме защитят.
  отговор

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ

  9 септ. 2019 | 16:47
  нередност

  Ловът на вещици в Територията МУ започна. По негова команда.___И това било ДЕМОКРАЦИЯ! И какво може да е шпионирал този човек на пенсионна възраст? Това, че ни управлява ЕДНА МРЪСНА МУТРА? Ммм? ГЕШЕФ, НАСРАХТЕ СЕ с умрялата ЦАЦА.!!!!
  отговор

  Българина

  9 септ. 2019 | 16:46
  нередност

  С този акт ББ окончателно остана в историята като сатрапа съсипал третата Българска държава но без война. Тоя ни върна много преди 1989, 1945 и 1878, по скоро около 15 в когато съгласно турските данъчни списъци, българското население е било малко под 300 хил души…. ББ с 3 млрд за ф16 и такива действия си купува третия мандат от американския бей!
  отговор

  Стършел

  9 септ. 2019 | 16:42
  нередност

  Ареста е показателен.На 9 ти септември започва разправа с левите.Дали управляващите са премерили костилката?Такива действия само ще консолидират левите и прогресивни сили в България.Дали наистина се започва!
  отговор

  Българина

  9 септ. 2019 | 16:42
  нередност

  ЦРУ и Козяк в действие. Мислех че политическите арести и убийства са до 1989! ДПС ДОСТ БХК ООБЩЕСТВО И АМЕРИКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ ГИ АРЕСТУВАТЕ ПО СЪЩИЯ ЧЛЕН?
  отговор

  555

  9 септ. 2019 | 16:32
  нередност

  Започна се!!
  отговор

  Катя

  9 септ. 2019 | 16:17
  нередност

  Има ли затвори за всички русофили? Или първо ще затворите свободното слово, а след това и свободата изобщо? Макартизъм в Европа в 21 век?! Добро утро, българи!
  отговор

  Сурвакар Балкански

  9 септ. 2019 | 16:13
  нередност

  Какви са тези арести на журналисти и бивши гл.редактори и абсурдни обвинения в „шпионаж“!?!. Новината още не е прочетена от хората на перото и от хилядите българи симпатизиращи на справедливата кауза на Руската Федерация !!!В деня на 9 ти септември2019 г.се извършват разпити на леви политически личности с голямо обществено влияние ,на политолози и коментатори и анализатори ,какво става в България г демократичен премиер ???.. Възмутително е да се опитват стари похвати за сплашване ,като че ли има нов ЗЗД!?!. Искаме да знаем ,защо е арестуван ЮРИИ БОРИСОВ ,ЗАЩО СА РАЗПИТВАНИ ПРОФ.ВАНЯ ДОБРЕВА,МИЛЕН ЧАКЪРОВ,ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА „РУСОФИЛИ“,АНАЛИЗАТОРА ЖИВКО ГЕОРГИЕВ И ДРУГИ!?!Накъде върви демокрацията в България ,и какви са тези политически обвинения на леви политици в навечерието на изборите г, н Премиер !?!
  отговор

  многодобре

  9 септ. 2019 | 16:24
  нередност

  …едно е ясно. Ясно е кой взима решенията в страната ни и кой поддържа на власт слугата си б.б !

  ivan

  9 септ. 2019 | 16:12
  нередност

  честит празник, антифашисти!!!!кафявата чума отново настъпва…хора, бдете…
  отговор

  ivan

  9 септ. 2019 | 16:12
  нередност

  честит празник, антифашисти!!!!кафявата чума отново настъпва…хора, бдете…
  отговор

  PrastoveteMU

  9 септ. 2019 | 16:04
  нередност

  Обикновен фашизъм!
  отговор

 4. Цялата ундурма е е да се харесат на “тъмно…синя “София след “порно скандала” и на балотажа ..да се гласува за Фандъкава, “протестърите” да си харесат …спецпрокуратурата преди избора на главен прокурор, а Боку да удари Радев и да се хареса на т.нар “десни”…за предстоящите президентски избори…за които Боку бленува…вече..

 5. Питам: А кога ще започнат да арестуват турските, английските , американските и всички останали шпиони?
  Май Путин ще започне да пляска престараващите се !

 6. Изтрещяването е пълно, започва началото на края. Милиционери срещу философи – пак ще го живеем.

 7. За назидание ли, за що ли точно днес на 9 септември?
  и се сещам за:

  КОГАТО НАЦИСТИТЕ ДОЙДОХА ЗА МЕН

  Мартин Нимьолер

  превод: Борис Борисов и Александър Ножаров

  Когато нацистите дойдоха за комунистите,
  аз мълчах;
  не бях комунист.

  Когато затвориха социалдемократите,
  аз мълчах;
  не бях социалдемократ.

  Когато дойдоха за профсъюзите,
  аз мълчах;
  не членувах в профсъюз.

  Когато дойдоха за евреите,
  аз мълчах;
  не бях евреин.

  Когато дойдоха за мен
  – вече не бяха останали хора,
  които да ме защитят.

 8. Е, това е прекалено! Тези какво ще предевят като обвинение на Плевналиев? Той на чия държава се явява агент, защото много страстно защитава американските амбиции в България и е отявлен натовец, но не и българофил? А Соломон Паси, за него какво да кажем, а? Майната му на православието ! Алооооо, Гешевтурата!? Какво правим? Още не си дошъл на власт?! Какво си въобразяваш?! Няма да искараш дълго. Напиши си завещание, може да ти потрябва.

 9. Поглеждам календара да не е първи април, пощипвам се, да не би да съм заспала и препрочитам публикацията.
  Не може да бъде! Това ли ни чака след нам си кой октомври???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *