« Върни се назад Публикувано на 14.03.2011 / 18:04

Спецченгета ровят афера за пране на пари, в която са замесени футболни „босове” и клакьори

 

 

Оперативният мурафет трябваше да прикрие главния певец, солиста…(Успешните операции на Бойко Борисов във Варна го издигнаха в очите на „Сикрет сървиз”.)

Покрай тази мрежа на заден план остана една друга схема. Син на висш полицай беше спретнал група за „пране на пари” през бюро за обмяна на валута, което беше свързано с голяма банка. Таткото – висш полицай, майката – банкерка, синът – чейнчаджия. Спецовете от НСС се шегували – „семейна организирана престъпна група”, защото бройката била налице – трима души по закон. Врътката е с евро…Дори приятел на Бойко Борисов от Варна е бил потърпевш – и негова финансова къща е била въвлечена в играта „на тъмно”…

По онова време шеф на дирекцията във Варна е Веселин Петров. Но сигналът идва по линия на НСС. Шеф на РЗ „Сигурност” тогава е Неделчо Илиев. Сигналът потъва в полицията. НСС се активира отново. Спецовете писват, че оперативната разработка се компрометира от високопоставени полицаи. Вдига се олелия. И няколко ченгета си отиват скоропостижно. Пенсиониран е и таткото – висш полицай.

И, о, чудо – читави дансаджии пак повдигнали въпроса за тази врътка. Интересували се по оперативни причини. Замитането на следите станало по указания на червен министър. „Чадърът” бил разпънат заради политическите амбиции на таткото, свързан родово с БКП-БСП. Но сега всъщност се рови за друго. Най-неочаквано се оказало, че в банката отново били засечени купюри-ментета като в онази далавера, която била двойна – хем пране на пари, хем тестване на канал за завъртане на ментета.

Ако дансаджиите и бопаджиите си свършат работата, във Варна замесени ще бъдат проснати по очи и закопчани с белезници. Защото всъщност схемата работи на пълни обороти, но през други финансови институции. Засечени били врътки за купуване на футболни мачове, за стимулиране на съдии и агитки. Такива неща. Но във връзка с интереса на доказан спец по тематиката като главния секретар на МВР Калин Георгиев, който е разпоредил да се наблюдават отблизо машинациите в родния футбол, отворковците ще берат големи ядове. Това е сигурно, отсича източник в ГД БОП.

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«