« Върни се назад Публикувано на 22.02.2021 / 11:42

СПЕЦИАЛНО ЗА КОВИДИОТИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН

Събираме боклука на Европа, защо пък, да не се ваксинираме всички с Астра Зенека, тя е все едно от Бойко и ГЕРП, правена.

Хубаво ще е, всички ваксинирани от последните дни инфлуенсъри и други вредители, да водят публичен „следваксинен дневник“, в който да ни информират как са папкали, ачкали, спинкали и дали им се е подула точката на проникване с астра, мерси!

Вървяла си г-жа Белобрадова, почесвала се по белата брада и си мислила, как ще си купят с децата Дерби Кола от павилиончето до светофара на Гешов. Да, ама, късо съединение, затворено. Некво детенце умряло от общински токов удар, ама това не е тема за такава видна инфлуенсърка. Та, леко се отплеснах!

Видяла тя, че не работи и си рекла “Не можах да си купя швепс, поне ще скокна до ВМА, да се ваксинирам против ковид.”- нищо, че към този момент, там свободен прием не е обявен и в момента върви по списък ‘етап 4’ и по- специално Сатиричния и Народния, театри. Официалното съобщение ще дойде часове по- късно и дори хора работещи в болницата няма да знаят за тая работа.

Отива нашата, така, съвсем случайно на ваксинация и какво да види Мутафчийски поставя ваксини, а министър Ангелов го наблюдава и се снима с хората. Каква случайност драги зрители и радиослушатели, в никакъв случай не бих си помислил, че е нагласено инфлуенсърско материалче на про – харизановите интернет лелки, не, дето не са от ГЕРБ, но различията им с тях са в рамките на статистическата грешка.

Специално за ковидиотите от последния ден:

И мунитетът срещу коронавирусната инфекция поражда извънредно ниска вероятност от повторно заразяване и заразяване на околните.

Той се съхранява минимум девет месеца след болестта, установиха шведски учени, цитирани от Шведската национална агенция ТТ.

Медиците от Каролинския институт и от клиниката Дадерюд провели изследвания с 370 участници, които били на първа линия и в близък контакт с инфекцията.

При 96% от тях, след изкарване на заболяването, наличието на антитела с запазвало през следващите 9 месеца. А след това две трети от споменатите лица изработвали клетъчен имунитет.

Сред 340 души с антитела рецидив на вируса бил наблюдаван при по-малко от 1% от тях.

Всички участници в продължение на 2,5 месеца преминавали всеки ден през изследване за наличие на коронавируса.

„Антителата и клетъчният имунитет се явяват косвен показател за имунитета, докато проведените едновременно PCR-тестове са прекият показател“, поясни една от авторките на изследването д-р Шарлот Толин.

По нейните думи при повторно заболяване появилият се имунитет може да приглуши симптоматиката, или тя въобще да не се прояви.

В такъв случай човек може да бъде носител на инфекцията, което е най-коварният вариант. Считащ се за здрав, такъв човек може да предаде инфекцията инфекцията на околните. Но се оказва, че нещата не стоят така.

Главният извод от изследването е, че рискът от повторно заразяване е незначителен, а изкаралите го не могат да пренасят заразата върху околните.“

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kolko-prodylzhava-imunitetyt-sreshtu-covid-19-sled-boleduvane-6121610?utm_source=vesti&fbclid=IwAR2dhQE8s8a0UGwx485UJ65LCAZKtaVuYNIALsfcw_LoT4E7tWT5pxnFr10

Георги Дренчев

«