« Върни се назад Публикувано на 24.08.2023 / 9:37

СМЪРТТА НА ПРИГОЖИН Е ДОБРЕ ДОШЛА ПОВЕЧЕ ЗА ЕС, ОТКОЛКОТО ЗА САЩ. АНГЛИЯ СРЕЩУ САЩ?

Самолетът, с който се предполага, че е загинал Пригожин, не е катастрофирал, а е свален с ПВО ракети, вероятно 2 бр С-300. Което автоматично означава атентат, а не катастрофа. Първо, тепърва ще се докаже идентификацията на телата на създателя на Вагнер Уткин и спонсора Пригожин. Второ, версиите за атентата ще бъдат много и колко от тях ще останат реални, предстои да видим.

Интерес от физическото ликвидиране на Пригожин имат много, много хора и държави, включително вътре във Вагнер. Така че по този въпрос настава време за информационна термоядрена война. Как ще се отрази това събитие също ще следим изкъсо, защото то никак не е безобидно, според мен много сериозно ще преобърне всичко.

Имам да кажа две неща за момента. Първо, реакциите на цялата западна преса, още преди официалното изявление на руската държава, показват две линии на причинно-следствени връзки. Едната е радост и увереност, че сега Украйна ще има предимство (също и враговете на Нигер). Втората е абсолютно директното внушение в западната преса, включително в България, че Пригожин е убит от Путин. Тъй като тези две реакции идеално обслужват геополитическите цели на Колективния Запад, идеално отвличат внимание от цял набор супер неприятни случки за Запада по целия свят и особено случващото се около БРИКС, смятам, че атентатът има връзка с поне няколко западни разузнавания.

Ето още едно доказателство за тази версия. Христо Грозев, главен илюзионист на английското разузнаване, свързан с някои от най-тежките инсценировки на британските служби срещу Русия – Казах ли ви, че до края на годината Пригожин ще е мъртъв? С намек, че Путин го е убил. Този почерк ми е толкова добре познат, че няма докъде!

Второ. Вагнер и Пригожин не бяха частна армия от юли месец насам. Те сключиха договор с МО на РФ по силата на указа, който Русия издаде за одържавяване на всички участници в СВО. Този факт удобно се пренебрегва от мнозина анализатори. За мен той е много съществен, защото краят на „бунта на Пригожин“ е дошъл след поемането на съответните ангажименти от страна на Вагнер към РФ. В това нямам никакво съмнение! Много е вероятно изпращането на Вагнер в Мали, заради Нигер, да е преляло чашата на търпението или да е избило бушоните на тези, които се борят с Русия. За момента е това. Много е странно зенитен комплекс да стреля по самолет. Но да видим.

На любителите на версията, че Путин е ликвидирал Пригожин заради неподчинението му през юни, което многократно съм коментирала като тънка политическа завеса, ще припомня, че обикновено хората падат от прозорците, не горят в поразен от зенитен комплекс самолет. И още нещо. Ако тази версия е правилната, че Путин е поръчал убийството му, то нямаше защо да чака толкова време и да позволи да се случат всички тези неща (проследете отново внимателно всичко, което се случи след 24 юни).

Съветникът по национална сигурност на САЩ Съливан се е обадил на помощника на Путин, за да съобщи, че САЩ НЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА ПАДАНЕТО НА САМОЛЕТА!!!

Между другото, евентуалната смърт на Пригожин е добре дошла повече за ЕС, отколкото за САЩ. Англия срещу САЩ?

Анастасия Гешева

«