« Върни се назад Публикувано на 19.02.2022 / 20:03

СМЕШНИЯТ ГЛУПОВАТ НАЧИН ПО КОЙТО ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ТЪРСИ МАТА ХАРИ, ЗАСНЕЛА БОЙКО БОРИСОВ

Публикуваме статия от блога на Стефан  – www.suhindol.info

Стефан бе този, който след като АФЕРА единствена и първа публикува клипа „На гости у Баце“ със спалнята на Бойко Борисов с пачките и кюлчетата от злато, направи детайлен анализ и анализира появяващия се образ в огледалото на „Мата Хари“.

Клипът бе публикуван от сайта АФЕРА след като сайта АФЕРА единствен и първи публикува снимките от спалнята на Бойко Борисов с нощното шкафче пълно с пачки от 500 евро и кюлчета злато.

Тогава Стефан направи свой анализ на видео клипа и забеляза отражението на женска фигура в огледалото в покоите на Баце и единствена АФЕРА публикува неговото проучване.

Преди дни служител на „Икономическа полиция“ търси по имейл Стефан за да го разпита заради публикацията му, като твърди, че била заведена проверка от Икономическа полиция“ при ГДНП по сигнал на „Боец“, които изпратили сигнал с публикации за шкафчето на Бойко Борисов с пачките и кюлчетата, публикувани първо и единствено в АФЕРА и препечетани нататък от всички медии.

Служителят на „Икономическа полиция“ поисква от Стефан да отговори на въпросите му пак по имейл, като се позовава на чл. 4 от Закона за МВР.

Чл. 4. От Закона за МВР гласи: „Държавните органи, организациите, юридическите лица и гражданите са длъжни да оказват съдействие и да спазват разпорежданията на органите на МВР, издадени при или по повод осъществяване на определените им със закон функции.“

Официално призоваване като свидетел, призовка – не е изпратена. Изпратено е писмо от служителя на Икономическа полиция с прикачен файл на word в който са зададени въпроси на които Стефан да отговори.

От въпросите се създава впечатление, че по-добре МВР да бяха поканили на трудов договор Стефан, тъй като му задават въпроси, чиито отговори самото МВР трябва да даде чрез службите си и разследването си.

Буди и изключително недоумение, че сайта АФЕРА изобщо е изключен от интереса на служителя от „Икономическа полиция“, въпреки че точно благодарение на сайта АФЕРА и снимките, и видеото от спалнята на Бойко Борисов получиха публичност.

Всички въпроси на служителят на „Икономическа полиция“ са свързани с компютърната специфика на публикуване на клипа, параметри и т.н., нещо от което със сигурност „Икономическа полиция“ хабер няма.

„Въпросите са насочващи, на тези, на които не можете или не искате да отговорите, отбележете с „Не“, „Не зная“ и т.н.“, е написал служителят на „Икономическа полиция“. На това място първата ни асоциация е, когато първото, за което се хващат адвокатите в съда е, когато въпросите са точно „насочващи“, но нейсе.

Ето и публикацията на блога на Стефан www.suhindol.info, която той публикува след като отговаря на имейловия „разпит“ от страна на „Икономическа полиция“:

“Икономическа полиция” търси Мата Хари заснела Бойко Борисов

Около година и половина след като обявих публично уликата, която намерих на видеозаписа, за който се твърди, че е направен в резиденция Бояна бях потърсен от отдел „Икономическа полиция” – сектор 04 при Главна дирекция „Национална полиция”, която извършва проверка по преписка във връзка с подаден сигнал от ГД „БОЕЦ” до Министъра на вътрешните работи и ГДНП, по повод публикации в различни интернет сайтове, съдържащи снимки и видео записи и др. от жилище обитавано от г-н Бойко Борисов бивш министър-председател на Република България.

От анализите на посочени в сигнала на “БОЕЦ” линкове към различни публикации и видеа в интернет от различни медии, се установили снимки и видеозаписи, на които се вижда спалня с нощно шкафче, в чекмеджето на което се виждат предмети наподобяващи банкноти с номинал 500 евро и три предмета с жълто-златист цвят с формата на паралелепипед наподобяващи златни кюлчета.

Във връзка с горното, на основание чл. 4 от ЗМВР, ме помолиха за съдействие като трябвало да отговоря на въпросите изпратени до мен, свързани с уникалното разкритие, което обявих: Коя е ЖЕНАТА на записа от „Чекмеджето на Бойко Борисов” на 17.07.2020 година на интернет сайта „Сухиндол ИНФО”.

Чл. 4 от ЗМВР

Държавните органи, организациите, юридическите лица и гражданите са длъжни да оказват съдействие и да спазват разпорежданията на органите на МВР, издадени при или по повод осъществяване на определените им със закон функции.

Ще зарадвам любознателните читатели като споделя част от въпросите:

Какво образование имате, какво работите, каква експертиза имате в областта на IT?

Вие ли сте авторът на  публикация „Коя е ЖЕНАТА на записа от „Чекмеджето на Бойко Борисов“ от 17.07.2020 г. на интернет сайта „Сухиндол ИНФО“ ?

От къде, по какъв начин получихте видеозаписът и снимките, които са обект на Ваша публикация „Коя е ЖЕНАТА на записа от „Чекмеджето на Бойко Борисов“ от 17.07.2020 г.?

Видео и графичните файлове, които получихте във връзка с тази публикация съдържат ли метаданни и какви?

Видеофайловете съдържат ли изображения или силуети в огледала, или други отразяващи повърхности, на лицето, което заснема видеото, ако да, да ни бъде предоставена моментна снимка от видеофайла (скрииншот), съдържащ това изображение ?

Като съвестен гражданин съдействах на органите на реда. Инспектора, който се свърза с мен беше учтив и уважителен човек. Поздравявам го и се надявам, че ще разреши пъзела без значение докъде е нареден.

Бонус информация за колегите компютърджии

Въпрос : Видео и графичните файлове, които получихте във връзка с тази публикация съдържат ли метаданни и какви?

Отговор : Пуснах видеозаписът, който свалих от YouTube в програмата за сканиране, която ползвам и имаше доста метаданни, но няколко “tag-a” от тях ми направиха впечатление. Снимките бяха чисти. Не разполагам с метаданни за тях.

Таг: Major Brand

Стойност: MP4 Base Media v1 [IS0 14496-12:2003]

*Формат на мултимедийния файл базиран на QuickTime на Apple с възможни формати: mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2)

Таг: Pix Fmt

Стойност: yuv420p

*Видеоклиповете, изображенията и други визуални медии съдържат стойност, наречена Pixel Format. Той описва оформлението на всеки един пиксел в данните за изображението на снимка или видео.

Таг: Raw Header

Стойност: 00 00 00 20 66 74 79 70 69 73 6F 6D 00 00 02 00 69 73 6F 6D 69 73 6F 32 61 76 63 31 6D 70 34 31 00 00 00 08 66 72 65 65 00 21 AA 11 6D 64 61 74 00 00 15 3C 25 B8 40 04 DF F3 DC CE 89 93 C0 6A C3 BB 5C 83 E5 73 AC A8 6F 41 0E E2 D4 46 D8 3E DA 57 A3 DD B4 45 90 1F 5D 51 16 1D 1A B6 96 35 A9 5C 21 59 25 1A D4 C1 F0 4A 8D 75 AA 7C 95 1F 42 E0 1B B3 82 B3 97 0A E1 45 CD E0 4D 5B 6A 25

*Raw Header показва първите 50 байта от “header” на всеки файл. Тази информация може да бъде от решаващо значение, за да разберете какъв тип файл е въпросният файл. Освен това низ от нули в Raw Header показва, че файлът може да е повреден или липсва важна информация.

Таг: Create Date, Modify Date, Track Create Date, Track Modify Date

Стойност: 0000:00:00 00:00:00

*Време на създаване и модифициране на файла на компютър или друго устройство. В някои случаи може също да бъде посочено отделно в метаданните на файла.“

Какво разбираме от смешния начин, да не кажем глуповат начин по който се прави тази, ако питате нас, напълно „пиарна“ проверка на „Икономическа полиция“ на МВР – Рашков, след като „Боец“ и те бръкнали в Гугъл, и изсипали препечатаните снимки по медиите от сайта АФЕРА?

Първо, онова, което е разкрил Стефан след публикуването на видео-клипа от сайта АФЕРА, той подробно и аналитично е описал в блога си и публикувал, след което АФЕРА първа и единствена препечата публикацията му. Така че „Икономическа полиция“, освен да попълнят папката си с „разпити“ по имейл на „свидетели“ журналисти, нищо ново няма да направят, освен да ползват Стефан като лектор, който да им направи компютюрно детайлния анализ, на който очевадно и очевидно те не са способни. За което, апропо, би трябвало да му платят хонорар.

Второ, при наличието на купища служби в МВР, както и в ДАНС, да се прави проверка по сигнал на Боец, подплатен с публикации препечатки на АФЕРА от Гугъл, и  „Икономическа полиция“ да  рапитват … журналисти, е пунта мара, дърварски пиар да става, че нещо правим.

Трето, изключително странно е, че след като са тръгнали да си пълнят папките с разпити на писали публикациите, „Икономическа полиция“ изобщо не са сетили първо да потърсят първоизточника на снимките и на видеото с пачките и кюлчетата на Бойко Борисов, а именно сайта АФЕРА, което си е чист непрофесионализъм, да не кажем некадърност.

Четвърто, доколко това имейл „разпитване“ е на ръба на законноста и се разчита единствено на добрата воля на потърсения, е друг въпрос.

Изобщо от цялата дунанма отсега АФЕРА да ви обади – нищо няма да излезе. Просто защото имаме Гугъл МВР, Гугъл правителство и Гугъл служби.

Смешници.

Веселина Томова

 

«