« Върни се назад Публикувано на 08.02.2014 / 13:38

СМЕШЕН ПЛАЧ“, КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ! КЪДЕ БЯХТЕ ТОГАВА, КОГАТО НИ ПОДСЛУШВАХА, ЗАПЛАШВАХА, СЛЕДЯХА И МАЧКАХА?!

 

„Смешен плач”, колеги кметове от ГЕРБ. Така мога да нарека груповото ви хленчене срещу уж несправедливото разпределение на средства по инвестиционната програма за растеж, устройство и развитие на регионите. Вие коментирате средствата точно както дяволът чете евангелието. Посочвате суми само от последния месец, а забравяте изминалите четири години, в които охолно харчехте само вие, за сметка на останалите общини, ръководени от кметове извън ГЕРБ.

 Ние се борехме за оцеляване, нещо което на Вас не ви е познато. Ние бяхме мачкани,заплашвани, притискани в ъгъла, следени, проверявани, подслушвани. Къде бяхте Вие тогава? Къде беше Националното сдружение на общините? Защо сега се сетихте за него,дори и когато получавате средства от това правителство, като общините Стара Загора,Бургас, Варна?

Кога сте искрени колеги? Когато на среща с Министър председателя Пламен Орешарски преди седмица в Стара Загора кметовете гербаджии на Казанлък, Мъглиж, Раднево, Стара Загора първи се изказват и не спират да хвалят и благодарят на правителството или сега с този пасквил, с който искате да угодите на двама души, които не могат да преглътнат загубата на властта?

Къде бяхте вие, когато природната стихия заля хасковското село Бисер, но два пъти по-голяма вълна погълна гълъбовското село Обручище?  В него обаче живеят хора, които не бяха гласували за ГЕРБ. Правителствен вертолет зрелищно кръжеше над с. Бисер, но властта остана глуха и сляпа за бедствието в Обручище. По нареждане на същия Цветанов, дори областният управител на Стара Загора Йордан Николов /склададжията/ не посети наводненото село.

Как ще се изплатят от данъкоплатците близо 4-те милиона лева, похарчени само за безумното скалъпено и загубено дело срещу ръководството на община Гълъбово, заведено под натиск от Цветан Цветанов? От къде ще се компенсират тези пари?

Кой ще върне загубеното време, нерви, добро име и възможности не само на община Гълъбово, която е в първата петица на общините с принос към БВП на страната, но и на другите общини,чиито ръководства бяха тероризирани от ботуша на полицейщината, параноята и жестоката отмъстителност на бездарните ви патрони?

Сега роните крокодилски сълзи от страх.

Защото без платената подкрепа от жалките ви покровители трябва да работите и да се доказвате, страх, че могат много далавери да излязат на светло, страх, че изпускате кокала.

Работете колеги и се доказвайте пред тези, които са ваши избиратели!

Николай Тонев,

Кмет на Община Гълъбово

 

 

«