« Върни се назад Публикувано на 07.10.2017 / 15:50

СЛУЧАЙНО ЛИ „ОПРАСКАХА“ ПРОКУРОР КОНСТАНТИН СУЛЕВ!?

пржокуратураКонстантин Сулев е прокурор от 2009 г., а преди това е бил разследващ полицай в ГДБОП, където е работил по делото срещу т.нар. братя Галеви – дупнишките мутри Пламен Галев и Ангел Христов, които през 2012 г. бяха осъдени окончателно за организирана престъпна дейност и рекет. През 2009 г.  става младши прокурор в РП Гоце Делчев, а през 2011 година граничният полицай от ГКПП – Илинден, Димитър Пирнарев, вече е клиент на Темида. Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Пирнарев за предлагане на подкуп на районния прокурор в Гоце Делчев Костадин Сулев. Обвинението е по член 304 от НК, а именно – Сулев е дал показания срещу граничния полицай, с когото се познавали повече от десет години. От прокурор Сулев Пирнарев поискал да вдигне запор върху автомобил „БМВ“, иззет по водено дознание в Гоце Делчев.

Също така, Държавното обвинение с категоричност потвърждава, че 40-годишният Пирнарев е поискал от лицето Михаил Дузов от село Дорково сумата от 300 лева (????- случайно съвпадение на сумата), срещу услугата да го пропусне безпрепятствено в Гърция, въпреки че имал забрана за напускане на страната.

През 2015 г.  Сулев ненадейно се отказва от участието си в  конкурс за повишаване и преместване в Специализирана прокуратура  точно преди  финала. Случайно или не в същия този конкурс участва друг прокурор – изпълзял от РП Гоце Делчев – А. П., която според достоверни  източници развива шеметна, скоростна  кариера, като дознател в РУ-Гоце Делчев, в последствие като младши прокурор в РП Гоце Делчев, Окръжна прокуратура-София , а в последствие в Специализирана прокуратура, и то за има – няма 5 години.

До тук чудесно…само че…обществена тайна в кулоарите на Темида, и в малкия регион по поречието на р. Места, е, че въпросната дама е дългогодишна приятелка на вече бивш Главен секретар на МВР от правителство на ГЕРБ. Кадровото назначение и израстване, заедно със сериозни нарушения при провеждани от П. досъдебни производства, включително и заличаване на веществени доказателства, са  докладвани и сигнализирани от Сулев в Главна прокуратура и въпреки тези сигнали прокурорката ’’печели’’ конкурс в Специализирана прокуратура, и като представител на държавното обвинение става ключова фигура при решаването на знакови дела  в държавата.

През септември прокурорската колегия на ВСС също повишава Сулев в Специализирана прокуратура, която след месец ще поеме делата за корупция по високите етажи на властта. Решението за повишението е взето единодушно, въпреки, че не е имало как  Главния прокурор Сотир Цацаров да не е знаел за разследването срещу Сулев, ако въобще е имало такова. Смехотворното обвинение за кражба на ток от преди 2 години, склоняване към проституция  на 20 годишна безименна девойка през 2016 г. …и то, забележете, за скромния й дълг от 300 лв. В държавата на парадоксите Абсурдистан всичко е възможно …, а скалъпените обвинения – ежедневие.

Страшилището на Гоце Делчев се оказа още  страшилище за корумпирани магистрати и политици… и вече е служебно ‘’опраскан’’.

Та, ако може уважаемият Цацаров да отговори, хипотетично …

Дали ако имаме извършител на престъпление от общ характер – евентуално  убийство, изнасилване или нещо така по-колоритно, би поизчакал  поне 2 години, за да повдигне каквото и да било обвинение??? Не мисля, а вие?

Та и още нещо не става много ясно – доказано било, че ябълката на раздора – електромера – бил манипулиран … Само нека не забравяме, че в столицата електромерите са разположени в общите части, а достъп до таблата имат не само домоуправителя, но и всички живущи. Елементарно Уотсън…, а ЧЕЗ не давали информация ….

И, видите ли, мастити бизнесмени приближени до властта, нейсе изпълзяха от дупките си, за да дават свидетелски показания как са били тероризирани от въпросния прокурор.

Хайде, холан – на умряло куче нож се  вади, за по – сигурно, че току виж  някой отново им развали рахата.

Едно е сигурно… за Сулев  очевидно няма ’’чужди и свои ’’ и плати  за дързостта си да се опълчи на системата.

Eлеонора Филипова

«