« Върни се назад Публикувано на 30.11.2017 / 21:22

ЛЪЖАТА „ЛЯСКОВЕЦ“! ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТВРАТИТЕЛНАТА ИСТИНА НА БЯЛ СВЯТ! СЛУЖИТЕЛ НА СОБТ: ЕТО ГИ БЕЗОБРАЗИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ КОМАНДИРА НА СОБТ ГЕОРГИ ГАЙКОВ! ПРИСТИСНАХА НИ ДА ЛЪЖЕМ! КОЛЕГАТА МИ СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ, ЗАРАДИ НЕКАДЪРЕН НАЧАЛНИК. ЗА НАС ОСТАНА СРАМА!

ГЕОРГИ ГАЙКОВПиша до Вас като до една от последните, ако не и напълно последната независима медия.

Аз съм служител в СОБТ и не съм от колегите подписали се под отвореното писмо, разкриващо безобразията на нашето ръководство през последните години. Пиша ви чисто човешки във връзка със смъртта на мой колега и как неговата смърт беше предизвикана и забулена точно от същите хора, които днес, целенасочено уволняват останалите свидетели на този срамен случай.

През 2013 – 2015 г. и към момента Георги Гайков, в качеството си на временно преназначен на длъжност командир на СОБТ, извършва безобразия и престъпления.

При операцията в Лясковец един служител загина, а 4-ма бяха ранени вследствие на некомпетентно проведена операция.

Цялата операция беше извършена повече като филмова постановка, отколкото като реална необходимост. В деня преди престрелката Гайков ни изпрати да стреляме с халостни патрони по прозорците на къщата на Савов за цитирам  “ психологическо въздействие”.

Бяхме притискани да лъжем и да фалшифицираме докладни си записките си, като ни беше наредено – цитираме : „Че лъжем за СОБТ, а не за г-н Гайков”.

Противокуршумният щит, който държеше Емил Шарков, не се води на въоръжение в СОБТ и беше с отдавна изтекъл срок. Беше ни наредено от Гайков да не споменаваме този факт.

Бяха притиснати служителките от деловодството на СОБТ да подправят и фалшифицират плана и заповедта за провеждане на операция „Лясковец”.

Подготовката за операцията се извърши от СОБТ, а се обвиниха съвсем различни служители от други структури.

Имаше психолози на мястото на провеждане на операцията, но никой не ги използва по предназначение.

СВЕТЛОЗАР ЛАЗАРОВСамият Георги Гайков заяви пред цялото поделение и с висок тон /очаквайки изказване по ТВ на тогавашния Главен секретар на МВР – Светлозар Лазаров/, цитирам: „Каквото каже той /С.Л./, това и само това е истината”, сякаш никой от момчетата не е бил на място и не знае от първо лице създалата се ситуация. Самият Гайков беше употребил алкохол след инцидента и видимо възбуден ни крещеше.

Докладните ни бяха преправяни по два  три пъти, докато не бяха одобрени от ръководството.

Няма капка истина в официалните твърдения за рикошет при смъртта на Шарков, изстрелът беше директен и щитът беше негоден за нашата работа. По-късно Гайков нареди щитът да бъде скрит и подменен, в съда видяхме напълно различен щит от този.

Мой колега си отиде заради некадърен началник, който се подигра с нашата съвест, това остана от случая Лясковец и никой не му потърси отговорност… За нас остана срама.

АФЕРА не публикува името на служителя на СОБТ, въпреки че има подател на писмото му до нас. Заради мерзавците Гайков и Лазаров не го публикуваме. Защото, както е видно Лазаров се издига политически в очите на слепите, вместо да бъде на подсъдимата скамейка, същото се отнася и до Георги Гайков. Прокуратурата „изпра“ както Лазаров, така и Гайков. И както винаги в Територията, наречена България, този, който казва истината, го отнася.

Afera.bg

На снимките: Георги Гайков – шеф на СОБТ и Светлозар Лазаров

«